NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μόνος του και όλοι τους

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μόνος του και όλοι τους
AP Photo/Carlos Osorio AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Κόντρα στους Σίξερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε για 12ο παιχνίδι φέτος +30 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ, καταγράφοντας μία απίστευτη επίδοση, αφού είναι μία κατηγορία μόνος του!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να χαράζει τον δικό του δρόμο στο ΝΒΑ. Βασικά, συνεχίζει να κάνει πράγματα που κάνουν τον κόσμο να αναρωτιέται πού θα σταματήσει.

Το τελευταίο παράδειγμα ήρθε στον αγώνα των Μπακς με τους Σίξερς, όπου οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 119-98, κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 31 πόντους, 17 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής. Ήταν το 12ο παιχνίδι φετινό παιχνίδι που είχε +30 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ και το τρίτο που τα κατάφερε σε λιγότερο από 30 λεπτά συμμετοχής, με την τελευταία επίδοση να αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ για μία σεζόν από τότε που στην λίγκα ορίστηκαν τα 24 δευτερόλεπτα ως χρόνος επίθεσης!

Όσο και αν αυτό το στατιστικό πάντως φαίνεται εντυπωσιακό – και είναι εντυπωσιακό – ένα άλλο στατιστικό είναι που τραβάει ακόμα περισσότερα τα βλέμματα. Κι αυτό γιατί αντικατοπτρίζει σε έναν βαθμό την στατιστική απεικόνιση της τρομερής σεζόν που διανύει ο Γιάννης.

MIA ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ

Αναφέρθηκε ήδη ότι ο Γιάννης είχε +30 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ για 12η φορά φέτος. Υπάρχει μία λεπτομέρεια όμως κάπου εδώ: Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ΝΒΑ έχουν καταφέρει φέτος αντίστοιχες επιδόσεις 10 φορές! Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι μία πραγματικότητα. Ο Γιάννης έχει φέτος περισσότερα παιχνίδια με +30 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ από όλο το ΝΒΑ μαζί! Για την ακρίβεια, κανείς άλλος παίκτης δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο περισσότερο από μία φορά.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μόνος του και όλοι τους
AP Photo/Carlos Osorio AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Συγκεκριμένα, οι άλλοι δέκα παίκτες που έχουν ολοκληρώσει φέτος έναν αγώνα με αντίστοιχες επιδόσεις είναι οι εξής: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις, Τζέιμς Χάρντεν, Νίκολα Γιόκιτς, Λούκα Ντόντστιτς, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Πασκάλ Σιάκαμ, Μπράντον Ίνγραμ, Νίκολα Βούτσεβιτς. Τζούλιους Ραντλ.

Για την ιστορία, ο Γιάννης είχε καταφέρει και πέρυσι (την σεζόν 2018/19 δηλαδή) να έχει την πρωτιά στην συγκεκριμένη ιδιαίτερη κατηγορία, έχοντας 9 αγώνες με αντίστοιχες επιδόσεις, με τον Άντονι Ντέιβις να τον ακολουθεί με έξι αντίστοιχα παιχνίδια και τον Καρλ-Άντονι Τάουνς με τέσσερα.

Την φετινή σεζόν ο Γιάννης έχει 30 πόντους, 13.5 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 30.9 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Carlos Osorio

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ