NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Μετά τον λόγο μου, σκέφτηκα πότε θα πάω για προπόνηση"

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Μετά τον λόγο μου, σκέφτηκα πότε θα πάω για προπόνηση"
AP Photo/Paul Sancya AP PHOTO/PAUL SANCYA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τρέλανε κόσμο, αφού δήλωσε πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του μετά την παραλαβή του βραβείου του MVP ήταν πότε θα πάει για προπόνηση!

Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τελευταία απόδειξη ήταν οι δηλώσεις που έκανε στο κανάλι των Μπακς λίγες στιγμές μετά την παραλαβή του βραβείου του MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, όπου τόνισε πως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε μετά τον συγκινητικό λόγο που έβγαλε ήταν πότε θα πάει για προπόνηση!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε έτσι για ακόμα μία φορά ότι δεν ξεχνάει ότι ο λόγος που έφτασε τόσο μακριά ήταν η δουλειά του, επαναλαμβάνοντας ότι ο στόχος του πλέον είναι ένας: Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη:

Για το τι αισθάνεται για την κατάκτηση του βραβείου: " Είναι απίστευτο συναίσθημα. Όλη η σκληρή δουλειά άξιζε. Ήταν μεγάλο ταξίδι. Όχι μόνο τα 6 χρόνια με τους Μπακς. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε όταν ήμουν 12 χρονών, όταν έπιασα για πρώτη φορά μία μπάλα. Ευτυχώς είχα στο πλευρό μου ανθρώπους που πίστευαν σε μένα, ενώ πίστευα και εγώ στον εαυτό μου. Αυτό το βραβείο είναι μόνο η αρχή. Το εννοώ. Είμαι περήφανος επειδή βελτιώνομαι συνέχεια και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να βελτιώνω και την ομάδα μου. Στα χρόνια που έρχονται ελπίζω να πάρουμε το μεγάλο τρόπαιο".

Για τους συμπαίκτες του: " Όπως είπα στον λόγο μου πάντα όταν έμπαινα στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες μου ήταν πάντα έτοιμοι. Έδιναν το 100% όποτε έμπαιναν στο παρκέ και χρειάζεται πάνω από ένας άνθρωπος για να κερδίσεις 60 αγώνες. Δεν τα κατάφερα μόνος μου και αυτό το βραβείο πάει στους συμπαίκτες μου και τους αγαπάω

Για τον Μάικ Μπουντενχόλζερ και πώς τον βοήθησε να βελτιωθεί: " Η επιρροή του ήταν μεγάλη. Δημιούργησε ωραίες συνήθειες και νοοτροπία νικητή. Νικήσαμε 60 αγώνες. Είναι σπουδαίο να έχουμε έναν προπονητή σαν αυτόν. Είμαι περήφανος για αυτόν επειδή κατέκτησε το βραβείο του "προπονητή της χρονιάς". Αναρωτιέται πάντως πώς θα βελτιωθεί. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Κερδίσαμε και οι δύο βραβεία, όπως και ο Τζον Χορστ που αναδείχθηκε 'Παράγοντας της χρονιάς'. Συγχαρητήρια και σε αυτόν γιατί έκανε σπουδαία δουλειά. Χαίρομαι που έχω και τους δύο ανθρώπους δίπλα μου".

Για το κίνητρο που έχει μετά τη βράβευσή του για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα: " Σίγουρα μου δίνει κίνητρο. Προφανώς θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν είχαμε φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, μόλις ολοκλήρωσα τον λόγο μου σκέφτηκα πότε θα μπορέσω να κάνω προπόνηση πάλι για να βελτιωθώ, επειδή θέλω να είμαι εδώ και την επόμενη χρονιά. Θέλω να πετύχουμε τον επόμενο στόχο, που είναι η κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου, του χρυσού τροπαίου, αυτό του πρωταθλητή.

Θα μας πάρει χρόνο. Πρέπει να το βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Έτσι έκανα όλη την ζωή μου και αυτό θέλω να κάνω και τώρα. Στο τέλος της ημέρας, απολαμβάνω την στιγμή, αλλά θα ήταν πολύ, πολύ πιο γλυκιά αν είχαμε φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ".

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα λέμε ότι κάποιος είναι "Άξιος" όταν πετυχαίνει κάτι σημαντικό: " Έτσι λέμε. Αισθάνομαι σαν τον Θορ και αυτό το βραβείο είναι το σφυρί μου. Στην Ελλάδα έτσι λέμε "Άξιος", ενώ το ίδιο λέμε και όταν κάποιος παντρεύεται. Δε μπορώ να το πω όμως εγώ αυτό για τον εαυτό μου".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

AP Photo/Paul Sancya

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ