NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η γέννηση του παιδιού του "δείχνει" εκτόξευση

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η γέννηση του παιδιού του "δείχνει" εκτόξευση
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Πόσο θα επηρεάσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η γέννηση του παιδιού του; Η προϊστορία δείχνει ότι οι superstars του ΝΒΑ εκτοξεύουν την απόδοσή τους όταν η οικογένειά τους μεγαλώνει.

Το βράδυ της Δευτέρας (10/2) η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια Ρίντλσπριγκερ γέννησε το πρώτο παιδί του ζεύγους . Ο Λίαμ Τσαρλς Αντετοκούνμπο μπήκε έτσι στην καθημερινότητα του Greek Freak, που δεν έπαιξε στο ματς με τους Σακραμέντο Κινγκς και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα. Το ερώτημα είναι πλέον ένα: πόσο θα επηρεάσει την παραγωγικότητα και την εικόνα του στους αγώνες των Μιλγουόκι Μπακς η γέννηση του πρώτου παιδιού του;

Ένας χρήστης του Reddit έψαξε ανάλογες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος και κατέληξε σε ένα πολύ εντυπωσιακό συμπέρασμα που δείχνει ότι ο περσινός και πιθανότατα και φετινός MVP του ΝΒΑ θα εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του.

Συγκεκριμένα, ο Pitdog31 αναζήτησε τους αριθμούς 10 NBAers στη σεζόν πριν και στη σεζόν μετά από τη γέννηση των παιδιών τους. Χρησιμοποίησε το Game Score, μία φόρμουλα του Τζον Χόλινγκερ που υπολογίζει την παραγωγικότητα κάθε αθλητή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων περιπτώσεων η ψυχολογία των παικτών τους βοηθά για να κάνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.

Ο Άντονι Ντέιβις είχε Game Score 22.6 πριν από τη γέννηση του παιδιού του και το ανέβασε στο 24.4 (+1.8), ο Τζίμι Μπάτλερ είχε αύξηση τριών μονάδων (19.5 από 16.5), ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δύο μονάδων (22.4 από 20.4), ο Κουάι Λέοναρντ 2.4 μονάδων (20.4 από 18), ο ΛεΜπρόν Τζέιμς 7.6 μονάδων (22.1 από 14.5), ο Κάιλ Λόουρι 3.1 μονάδων (17 από 13.9), ο Φρεντ ΒανΒλίτ 2.6 μονάδων (8.8 από 6.2), ενώ σημαντική ήταν η πτώση του Κρις Πολ που από τις 23 μονάδες έπεσε στις 19 από τη σεζόν 2008/09 στη σεζόν 2009/10. Είχε βέβαια αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε εκτός δράσης για έναν μήνα.

Συμπερασματικά, αυτή η κάπως επιφανειακή ανάλυση δεν προσφέρεται για πραγματικά χρήσιμα συμπεράσματα, είναι όμως ένας τρόπος για να δείξει κάποιος ότι ο ενθουσιασμός από τη γέννηση ενός παιδιού μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για έναν αθλητή που ζει υπό την πίεση του πρωταθλητισμού. Το τι θα γίνει στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα το δούμε στην πράξη, με τη διακοπή για το 2020 NBA All-Star Weekend να πλησιάζει και να δείχνει ικανή να βοηθήσει τον Greek Freak να περάσει ακόμη περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ