NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αρνήθηκε να παίξει στο Space Jam 2

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αρνήθηκε να παίξει στο Space Jam 2
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει στο Space Jam 2, ενώ παράλληλα έγινε γνωστή και η "ιεροτελεστία" που ακολουθεί πριν από τα παιχνίδια.

Οι παραγωγοί του Space Jam 2 προσέγγισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ώστε να τον εντάξουν στο... ρόστερ της ταινίας τους, αλλά εισέπραξαν την άρνηση του 24χρονος σούπερ σταρ, ο οποίος δεν τους έκανε το χατίρτι.

"Δεν μου αρέσει το Χόλιγουντ. Δεν μου αρέσει αυτό το έξτρα δράμα. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου", είπε ο ηγέτης των Μπακς στο ESPN, το οποίο έκανε ένα διαφορετικό αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ESPΝ εστίασε στη... ρουτίνα του Έλληνα σούπερ σταρ πριν από τους αγώνες και τις προπόνησεις και κάπου εκεί βγήκε και η είδηση για το Space Jam 2 με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, καθώς αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταγωνιστούσε στην ταινία, έπρεπε να χάσει δύο εβδομάδες ατομικών προπονήσεων και διακοπών.

"Αν δεν πάρω έναν υπνάκο, δεν μπορώ να αγωνιστώ"

"Θέλω μόνο να νικάω. Δεν με ενδιαφέρουν όσα με αποσπούν από το παιχνίδι και πρέπει να καταναλώσω ενέργεια για αυτά, ώστε να φαίνομαι καλός μόλις για πέντε δευτερόλεπτα. Θέλω να είμαι καλός στο γήπεδο, να παίρνω τη νίκη, να γυρίζω σπίτι μου και να βλέπω σε video τον αγώνα. Αυτό θέλω", δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ποια, όμως, είναι η ρουτίνα του Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς, η οποία αρχίζει έξι ώρες πριν από την έναρξη των παιχνιδιών της ομάδας του; Το πρώτο βήμα που ακολουθεί ο 24χρονος φόργουορντ είναι να βάλει θερμαντική κρέμα στα γόνατα. "Ξέρεις γιατί είμαι Σκότι", συνηθίζει να λέει στον γυμναστή της ομάδας του, Σκοτ Φoστ πριν από το "χαλάρωμα" των "Ελαφιών".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την σεζόν 2016/17 ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα και σε αυτό περιλαμβάνεται και μία... σιέστα, η οποία μπήκε στη ζωή του, όσο ακόμα ήταν παιδί, καθώς ο πατέρας του, Τσαρλς επέμενε να ξεκουράζεται τις μεσημεριανές ώρες. "Αν δεν πάρω έναν υπνάκο, δεν μπορώ να αγωνιστώ", ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος από από τη 1:00 ως τις 3:45 συνηθίζει να... γεμίζει τις μπαταρίες του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάζεται 15 λεπτά με το αμάξι για να φτάσει από το σπίτι του στο γήπεδο του και ως τις 4:00 μ.μ. έχει αναχωρήσει για το δεύτερο "σπίτι" του. Ακολούθως, ο 24χρονος φόργουορντ - όπως ανέφερε ο άλλοτε ασίσταντ κόουτς των Μπακς, Σον Σουίνι - δουλεύει το σουτ του από μέση απόσταση. Κάνει σουτ εν κινήσει, εστιάζει στην ισορροπία του και προσπαθεί να έχει καλή μηχανική (στο σουτ). Η... ρουτίνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκληρώνεται με ελεύθερες βολές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν επιστρέψει στα αποδυτήρια της ομάδας του δίνει το χέρι του σε κάθε άτομο που βρίσκεται στο γήπεδο, ενώ στη συνέχεια φροντίζει να "ζεστάνει" το σώμα του ενόψει του αγώνα. Ο ηγέτης των Μπακς πριν από τα παιχνίδια μιλάει μόνο στους συμπαίκτες και στους προπονητές του, ενώ θα συνομιλήσει με δημοσιογράφους και θα υπογράψει αυτόγραφα μόνο μετά το τέλος των ματς. "Αυτά πρέπει να κάνω, ώστε να προετοιμαστώ για να αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και να κυριαρχήσω.

Τώρα όλοι θα ξέρουν την ρουτίνα μου και θα κάνουν το ίδιο ή θα προσπαθήσουν να μου την αλλάξουν και να με σαμποτάρουν", δήλωσε καταλήγοντας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ ο συμπαίκτης του, Κρις Μίντλετον τόνισε "πώς ξέρω πού είναι κάθε δευτερόλεπτο πριν από τους αγώνες. Όταν δεν κάνει κάτι από όσα συνηθίζει, καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα".

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ