NBA

Για πάντα στους Γουόριορς ο Κλέι Τόμπσον

Για πάντα στους Γουόριορς ο Κλέι Τόμπσον
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Μόνο με... θαύμα θα αποχωρήσει από τους Γουόριορς ο Κλέι Τόμπσον. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο θα του προτείνει maximum πενταετές συμβόλαιο και εκείνος θα το αρπάξει.

Η σεζόν των Γουόριορς ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/6) με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Με τους Ράπτορς να τους κερδίζουν για τέταρτη φορά σε έξι αγώνες , να τους παίρνουν το πρωτάθλημα στο σπίτι τους, στο τελευταίο ματς στην Όρακλ Αρίνα, στο ματς που ο Κλέι Τόμπσον διέλυσε το γόνατό του . Όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά από την ρήξη αχίλλειου τένοντα που υπέστη ο Κέβιν Ντουράντ στο πέμπτο ματς της σειράς των NBA Finals, όλα αυτά σε μια χρονιά γεμάτη από προβλήματα και σοβαρούς τραυματισμούς.

Η ρήξη χιαστού του Τόμπσον ήταν απλά ο χειρότερος επίλογος σε αυτή τη χρονιά, το Three-Peat δεν κατακτήθηκε, ωστόσο οι παράγοντες της ομάδας είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν και τον Κλέι, αλλά και τον Ντουράντ στο Σαν Φρανσίσκο. Αν και είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουν δημόσια, ο πατέρας του Τόμπσον παραδέχθηκε πως ο "Spash Brother" θα αποδεχθεί την maximum συμφωνία που θα του προταθεί και θα φτάνει τα 190 εκατομμύρια δολάρια για συμβόλαιο πέντε χρόνων. Ο Τόμπσον θα είναι unrestricted free agent το απόγευμα της 30ης Ιουνίου, θα έχει δηλαδή το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, μία όμως βρίσκεται στην καρδιά του. Οι Γουόριορς. Και αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, σε αυτή θα συνεχίσει και σε αυτή θα τελειώσει την καριέρα του.

Στην όγδοη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, ο Τόμπσον είχε 21.5 πόντους από 52% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο και 82% στις βολές, μαζί με 3.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά 34 λεπτά συμμετοχής σε 78 αγώνες της κανονικής περιόδου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ