NBA

Φρεντ ΒανΒλίτ: Μία τρελή, τρελή εβδομάδα

Φρεντ ΒανΒλίτ: Μία τρελή, τρελή εβδομάδα
ΑP Photo/Chris Szagola ΑP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο Φρεντ ΒανΒλίτ έχει 34 πόντους με 10/12 τρίποντα στους τελευταίους δύο ανατολικούς τελικούς, εν μέσω της πιο τρελής -και ευτυχισμένης- εβδομάδας της ζωής του (VIDEOS).

Οι Ράπτορς απέχουν μία νίκη από την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους, την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ . Και αν ο πρώτος και κυριότερος λόγος ονομάζεται Κοουάι Λέοναρντ, τότε ο άλλος ακούει στο όνομα Φρεντ ΒανΒλίτ. Ναι, ο 25χρονος πόιντ γκαρντ που δεν μπορούσε να σταυρώσει σουτ τον τελευταίο μήνα. Μέχρι που την Δευτέρα έμαθε το πιο χαρμόσυνο φετινό νέο: έγινε πατέρας. Και στο γήπεδο "άλλος" άνθρωπος.

Από τον δεύτερο αγώνα της σειράς του δεύτερου γύρου με τους 76ερς μέχρι τον τρίτο ανατολικό τελικό τα ποσοστά του Φρεντ ΒανΒλίτ ήταν χειρότερα και από αυτά του Έρικ Μπλέντσο στην σειρά. Ο απολογισμός του σε αυτά τα εννέα παιχνίδια ήταν 2,3 πόντοι, 1,6 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ σε 18 λεπτά ανά αγώνα, με 3/18 δίποντα και 3/24 τρίποντα. Απ' όπου κι αν σούταρε, δεν μπορούσε να βρει στόχο. Μέχρι που ξέσπασε στα τελευταία δύο ματς.

Στον τέταρτο ανατολικό τελικό ο 25χρονος γκαρντ πέτυχε 13 πόντους με 2/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε μόνο ένα λάθος. Στον πέμπτο ξεσάλωσε. Έβαλε 21 πόντους με 7/9 τρίποντα (είχε και 0/4 δίποντα) και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Ράπτορς που ευστόχησε τόσες φορές από την περίμετρο ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά και ο πρώτος στο ΝΒΑ από τον Τσάνινγκ Φράι το 2016. Μοίρασε μόνο μία ασίστ, ωστόσο δεν έκανε λάθος και η ομάδα του είχε +28 στα 37'10'' που αγωνίστηκε! Με άλλα λόγια, το Τορόντο είχε -22 στα 10'50'' που βρισκόταν στον πάγκο.

Τα highlights του ΒανΒλίτ στον 5ο αγώνα:

Λίγη ώρα μετά το τέλος του πέμπτου ανατολικού τελικού ο ΒανΒλίτ αποκάλυψε και την πηγή έμπνευσης πίσω από τη μεταμόρφωσή του. Έγινε πατέρας εν μέσω της σειράς. Την περασμένη Δευτέρα (20/5) για την ακρίβεια. Το αποτέλεσμα; " Ήταν μία τρελή εβδομάδα, αλλά όλα αυτά που έγιναν άξιζαν τον κόπο", τόνισε ο γκαρντ των Ράπτορς. Ιδού λοιπόν τι προηγήθηκε, όπως εξιστόρησε ο ίδιος ο ΒανΒλίτ στη συνέντευξη Τύπου...

" Η κοπέλα μου ήταν έγκυος και η ημερομηνία που περιμέναμε να γεννήσει ήταν στις 31 Μαΐου. Ξέραμε λοιπόν ότι η στιγμή πλησίαζε, επειδή και η πρώτη κόρη μου γεννήθηκε τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Την Δευτέρα το πρωί πίστευα ότι θα είχα ρεπό στο σπίτι μου στο Τορόντο, όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι τα νερά έσπασαν. Άρχισα να τρέχω προσπαθώντας να βρω πτήση. Έτσι, έφτασα στο Ρόκφορντ περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι και πέρασα όλη τη μέρα στο νοσοκομείο.

Το μωρό ήρθε το βράδυ στις 21:30. Οπότε, πέρασα εκεί το βράδυ. Εάν κάποιος έχει κάνει παιδιά στο παρελθόν, γνωρίζει ότι το εξιτήριο είναι μία άλλη περιπέτεια, το να προσπαθείς να φύγεις από το νοσοκομείο. Οπότε, μείναμε για λίγο κολλημένοι εκεί πέρα και έμεινα μέχρι την Τρίτη το πρωί, επέστρεψα πίσω αεροπορικώς στο Τορόντο γύρω στις 14:00 και στις 15:00, επιχείρησα να κοιμηθώ και πήγα κατευθείαν στο γήπεδο για τον τέταρτο αγώνα.

Εν συνεχεία ήρθα αεροπορικώς εδώ πέρα (στο Μιλγουόκι), πήρα ένα αυτοκίνητο και πήγα οδικώς μέχρι το Ρόκφορντ χθες το βράδυ. Βρίσκονταν ακόμα στο νοσοκομείο, οπότε πέρασα το βράδυ εκεί. Ευτυχώς, πήραμε εξιτήριο σήμερα το πρωί (Πέμπτη 23/5), συνεπώς οδήγησα μέχρι το Μιλγουόκι το απόγευμα, κοιμήθηκα για λίγο και ετοιμάστηκα για το πέμπτο παιχνίδι".

Τα highlights του ΒανΒλίτ στον 4ο αγώνα:

Κούραση; Ποια κούραση...

Έπειτα απ' όλα αυτά ο Φρεντ ΒανΒλίτ έκανε το παιχνίδι της ζωής του το βράδυ της Πέμπτης στο Fiserv Forum. Μέχρι πρότινος δεν είχε σημειώσει ποτέ πάνω από 14 πόντους σε αγώνα playoffs. Έβαλε 21 στον πέμπτο ανατολικό τελικό. Ευστόχησε σε επτά τρίποντα, τιμωρώντας ξανά και ξανά τις αργές αμυντικές περιστροφές των Μπακς. Το τελευταίο από αυτά τα επτά τρίποντα ήταν και το σουτ του αγώνα.

Το πέτυχε με 2'20'' να απομένουν και το γήπεδο να έχει πάρει φωτιά, βλέποντας τους Μπακς να ισοφαρίζουν το σκορ (93-93), έχοντας ανατρέψει προηγουμένως διαφορά οκτώ πόντων (81-89) στην τέταρτη περίοδο. Ο ΒανΒλίτ πήρε την πάσα από τον Λέοναρντ, εκμεταλλεύτηκε το αποτελεσματικό σκριν του Γκασόλ στον παίκτη που τον μάρκαρε (Μίντλετον) και είχε όλο το χρόνο να εκτελέσει -και να ευστοχήσει.

Πίεση; Ποια πίεση...

Ο ΒανΒλίτ μόλις είχε κάνει το δρομολόγιο Τορόντο - Ρόκφορντ - Τορόντο - Μιλγουόκι - Ρόκφορντ - Μιλγουόκι σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες. Είχε προλάβει να δει το νεογέννητο γιο του και να μην χάσει παράλληλα κανέναν αγώνα, παίζοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία των Ράπτορς.

Photo credits: ΑP Photo/Chris Szagola

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ