ΜΠΑΣΚΕΤ

Φασούλας - Μουρεσάν: Συνάντηση γιγάντων στην Ρουμανία!

Φασούλας - Μουρεσάν: Συνάντηση γιγάντων στην Ρουμανία!

Ο Παναγιώτης Φασούλας πήγε προσκεκλημένος στο Κλουζ για να παρακολουθήσει τους τελικούς της ΝΒΑ Junior League της Ρουμανίας, όπου συναντήθηκε με τον Γκεόργκε Μουρεσάν (PHOTOS).

Στο Κλουζ της Ρουμανίας βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν γενικός διευθυντής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού ήταν προσκεκλημένος από την ρουμανική Ομοσπονδία, προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό της NBA Junior League που διεξήχθη στο Κλουζ.

Εκεί η "αράχνη" του ελληνικού μπάσκετ συναντήθηκε μάλιστα και με έναν παλιό αντίπαλό του με τις εθνικές ομάδες: τον Γκεόργκε Μουρεσάν. Ο 47χρονος, πια, γίγαντας των 231 εκατοστών που έκανε καριέρα και στο ΝΒΑ, ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, αλλά πήγε και αυτός στο Κλουζ για το συγκεκριμένο τουρνουά που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΝΒΑ. Όπως και ο Φασούλας, άλλωστε, έτσι και αυτός έχει παράλληλα τον ρόλο του πρεσβευτή του ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Φασούλας - Μουρεσάν: Συνάντηση γιγάντων στην Ρουμανία!

" Θα ήθελα να συγχαρώ την ρουμανική ομοσπονδία και τον πρόεδρο Χόρια Πάουν για ό,τι έχει κάνει εδώ, επειδή είναι το πιο οργανωμένο τουρνουά που έχω δει. Είναι μοναδικό. Είναι πολύ σημαντικό να προωθείς το μπάσκετ σε παιδιά που δεν έχουν ακουμπήσει ποτέ ξανά μια μπάλα μπάσκετ. Αυτό προσπαθεί να κάνει το ΝΒΑ. Να συνδέσει μικρά παιδιά με τις ομάδες, να τους δώσει την ευκαιρία να παίξουν σε μεγάλα γήπεδα" δήλωσε μιλώντας στη ρουμανική τηλεόραση ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος έβγαλε μάλιστα και φωτογραφίες με τον Γκεόργκε Μουρεσάν και τον πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρια Πάουν.

" Ο Γκεόργκε Μουρεσάν είναι συμβολική φιγούρα για το παγκόσμιο μπάσκετ, το οποίο του χρωστάει πολλά. Είχε σπουδαία καριέρα και στην Ρουμανία και στο ΝΒΑ. Όχι μόνο επειδή ήταν σπουδαίος παίκτης αλλά και επειδή είναι σπουδαίος άνθρωπος, κύριος. Τον αγαπώ ως φίλο μου εδώ και πολλά χρόνια", πρόσθεσε ο πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη στις δηλώσεις που έκανε για τον Μουρεσάν.

Φασούλας - Μουρεσάν: Συνάντηση γιγάντων στην Ρουμανία!

Τέλος, ο Παναγιώτης Φασούλας ρωτήθηκε για το τι μπορεί να κάνει το ρουμανικό μπάσκετ για να πλησιάσει το επίπεδο του ελληνικού, λέγοντας: " Στην Ελλάδα ο κόσμος άρχισε να παρακολουθεί μπάσκετ όταν κάναμε πρώτα μία επιτυχία. Εάν η εθνική ομάδα κάνει μία μεγάλη επιτυχία κι εδώ, ο κόσμος θα ακολουθήσει. Δεν γίνεται αλλιώς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ