NBA

Ερευνα αλλάζει όσα ξέραμε για τον χιαστό: "Πρέπει να μένεις εκτός για δύο χρόνια"

Golden State Warriors guard Klay Thompson reacts after being injured during the second half of Game 6 of basketball's NBA Finals against the Toronto Raptors in Oakland, Calif., Thursday, June 13, 2019. (AP Photo/Tony Avelar)
Golden State Warriors guard Klay Thompson reacts after being injured during the second half of Game 6 of basketball's NBA Finals against the Toronto Raptors in Oakland, Calif., Thursday, June 13, 2019. (AP Photo/Tony Avelar) AP

Από 18 έως 24 μήνες θα πρέπει να μένει εκτός δράσης όποιος αθλητής έχει κόψει τον χιαστό του, σύμφωνα με έρευνα δυο ειδικών σε τραυματισμούς στα γόνατα.

Η ρήξη χιαστού συνδέσμου είναι ένας από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στο παγκόσμιο μπάσκετ. Τα γόνατα των αθλητών καταπονούνται σε τεράστιο βαθμό, συνήθως η αποθεραπεία κρατά από έξι έως δώδεκα μήνες, ωστόσο μια νέα έρευνα δείχνει ότι ένας μπασκετμπολίστας που έχει υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης στο γόνατο πρέπει να μένει εκτός δράσης για δύο χρόνια ώστε να επιστρέφει στα παρκέ έτοιμος και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο 100%.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς σε τραυματισμούς γονάτων, Τιμ Χιούετ - Κρίστοφερ Ναγκέλι, τα πράγματα είναι πολύ απλά: " Δεν είναι η γνώμη μας, δεν υπάρχει γνώμη. Στηριζόμαστε στην επιστήμη και τα δεδομένα. Ο κόσμος δεν θέλει να το ακούει αυτό, όμως τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Αν παίξεις πριν περάσουν δύο χρόνια, τότε στον πρώτο χρόνο δεν θα είσαι ο ίδιος παίκτης και θα βρίσκεσαι εκτεθειμένος σε σοβαρό κίνδυνο για να τραυματιστείς ξανά".

Ο Τιμ Χιούετ ζήτησε μάλιστα " να το μεταφέρετε αυτό στον Κλέι Τόμπσον", τον σούτινγκ γκαρντ των Γουόριορς που αναρρώνει από μια επέμβαση στο γόνατο το οποίο τραυμάτισε στη διάρκεια των NBA Finals 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς.

" Αν γυρίσει πριν συμπληρωθούν 12 μήνες, το ρίσκο θα είναι τρομερά μεγάλο. Αυτό το ρίσκο θα μειώνεται κάθε μήνα. Δεν είναι μόνο ψυχολογικό το θέμα, είναι και φυσικό. Το μόσχευμα είναι ακόμη μαλακό, χρειάζονται 18 έως 24 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να ωριμάσει στον βαθμό που βρισκόταν πριν από τον τραυματισμό. Αν παίξεις πριν από αυτό το διάστημα, παίζεις με έναν σύνδεσμο που δεν έχει επουλωθεί" πρόσθεσε ο Χιούετ στον Σον Ντιβένι και την ιστοσελίδα heavy.com .

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ