NBA

Επίσημο: Ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Κέβιν Ντουράντ

Επίσημο: Ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Κέβιν Ντουράντ
AP Photo/Nick Wass AP PHOTO/NICK WASS

Δεν γλίτωσε τα χειρότερα ο Κέβιν Ντουράντ: ρήξη αχίλλειου τένοντα ήταν η γνωμάτευση των γιατρών, χειρουργήθηκε και μένει εκτός δράσης για 8-9 μήνες ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Στα 30 του χρόνια, λίγους μήνες πριν γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του, ο Κέβιν Ντουράντ είναι πλέον αναγκασμένος να ξεκινήσει τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και ο αστέρας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, καθώς οι ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν αυτό που όλοι κατάλαβαν τη στιγμή που τον είδαν να ξαπλώνει στο παρκέ της Scotiabank Arena. Ο Ντουράντ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Νέα Υόρκη και από αύριο θα ξεκινήσει την αποθεραπεία με στόχο να γυρίσει σε 8-9 μήνες στη δράση.

" Ήθελα να σας ενημερωσω πως έκοψα τον αχίλλειό μου. Η επέμβαση έγινε σήμερα και ήταν επιτυχημένη. Ο δρόμος προς την επιστροφή ξεκινά τώρα. Έχω την οικογένεια και τους αγαπημένους μου στο πλευρό μου, εκτιμώ όλα τα μηνύματα και την υποστήριξή σας. Όπως είπα και την Δευτέρα, πονάω, αλλά είμαι ΟΚ. Το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου, ήθελα να βρίσκομαι στο παρκέ εκείνο το βράδυ γιατί αυτό κάνω. Ήθελα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου στο κυνήγι για το Three-Peat. Είμαι περήφανος που τα έδωσα όλα, είμαι περήφανος για τη νίκη των αδελφών μου. Θα είναι ένα ταξίδι, αλλά είμαι φτιαγμένος γι' αυτό. Ξέρω ότι τα αδέλφια μου μπορούν να πάρουν το έκτο παιχνίδι και θα τους υποστηρίξω" έγραψε ο Ντουράντ στον λογαριασμό του στο Instagram.

O KD πρόλαβε να παίξει μόλις 12 λεπτά στο Game 5 των NBA Finals, σκόραρε 11 πόντους και είχε 3/3 τρίποντα, όμως νωρίς στο ματς λαβώθηκε και πήγε στα αποδυτήρια. Οι σοκαρισμένοι συμπαίκτες του έπαιξαν και για εκείνον, νίκησαν στις λεπτομέρειες (106-105) και μείωσαν στο 3-2 για να δώσουν συνέχεια στη σειρά των τελικών και να διεκδικήσουν το Game 7 στο Τορόντο ώστε εκεί να κατακτήσουν το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους.

Ο Ντουράντ είχε στην κανονική περίοδο 26 πόντους από 58.7% στο δίποντο, 35.3% στο τρίποντο και 88.5% στις βολές, μαζί με 6.4 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 1.1 μπλοκ ανά 34.6 λεπτά συμμετοχής σε 78 αγώνες, ενώ στα playoffs μέτρησε 32.3 πόντους από 55.2% στο δίποντο, 43.8% στο τρίποντο και 90.3% στις βολες, μαζί με 4.9 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και ένα μπλοκ ανά 36.8 λεπτά συμμετοχής σε 12 αναμετρήσεις.

Όπως όλα δείχνουν ο KD θα μείνει εκτός δράσης για 8-9 μήνες, με αποτέλεσμα να κοιτάζει από τώρα το φινάλε της επόμενης κανονικής περιόδου ώστε να παίξει σε μερικά ματς πριν από την έναρξη των playoffs. Έχει συμβόλαιο με τους Γουόριορς αντί 31.000.000 δολαρίων και δύσκολα, πλέον, θα κάνει opt-out. Η λογική λέει πως θα μείνει στην ομάδα και σε μια κατάσταση στην οποία αισθάνεται άνετα, ώστε να προχωρήσει σε ένα γνώριμο περιβάλλον την αποθεραπεία από αυτόν τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τα ξημερώματα της Τρίτης (11/6).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

What’s good everybody I wanted to update you all:I did rupture my Achilles. Surgery wastodayand it was a success, EASY MONEY My road back starts now! I got my family and my loved ones by my side and we truly appreciate all the messages and support people have sent our way. Like I saidMonday, I'm hurting deeply, but I'm OK. Basketball is my biggest love and I wanted to be out there that night because that’s what I do.I wanted to help my teammates on our quest for the three peat. Its just the way things go in this game and I'm proud that I gave it all I physically could, and I'm proud my brothers got the W. It's going to be a journey but I'm built for this. I’m a hooper I know my brothers can get this Game 6, and I will be cheeringwith dub nation while they do it.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 35 (@easymoneysniper) στις

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ