NBA

Επίσημο: Ο Τζο Τσάι είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Νετς

Επίσημο: Ο Τζο Τσάι είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Νετς
AP Photo/Mary Altaffer, File AP PHOTO/MARY ALTAFFER, FILE

Ο Τζο Τσάι είναι και επίσημα το απόλυτο αφεντικό των Νετς, αφού το ΝΒΑ ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών του συλλόγου στο όνομά του

Ο Τζο Τσάι έχει πλέον στα χέρια του το 100% των μετοχών των Μπρούκλιν Νετς. Όπως ανακοίνωσε το ΝΒΑ, το Συμβούλιο των ομάδων ενέκρινε την μεταβίβαση των μετοχών του Μιχαήλ Προχόροφ στον Καναδό επιχειρηματία, ο οποίος είναι πια το απόλυτο αφεντικό της ομάδας.

Ο Τσάι είχε από το 2018 το 49% των μετοχών των Νετς, έχοντας καταβάλει τότε 1 δις δολάρια στον Προχόροφ για να το αποκτήσει. Πριν από μερικούς μήνες ωστόσο αποφάσισε ότι ήθελε και το άλλο 51%, καταθέτοντας πρόταση ύψους 2.35 δις δολαρίων για να το αποκτήσει, με την πρότασή του να γίνεται δεκτή.

Το ποσό των 2.35 δις δολαρίων που χρειάστηκε να καταβάλει ο Τσάι είναι το μεγαλύτερο που έχει κατατεθεί ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού για την αγορά ενός συλλόγου. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Τίλμαν Φερτίτα (Ιδιοκτήτη των Ροκετς), ο οποίο είχε αγοράσει τους Καρολάινα Πάνθερς (ομάδα του NFL) έναντι 2.2 εκατ. δολαρίων.

AP Photo/Mary Altaffer, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ