NBA

Επίλογος με triple-double και ήττα για Γουέιντ

Επίλογος με triple-double και ήττα για Γουέιντ
AP PHOTO/WILFREDO LEE

Ο Ντουέιντ Γουέιντ σημείωσε triple-double στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, αλλά οι Νετς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, αφού νίκησαν με 113-94 και κατέκτησαν την 6η θέση στην Ανατολή.

Ο Ντουέιν Γουέιντ είπε "αντίο" στα παρκέ με τον πλέον επίσημο τρόπο. Με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κρις Πολ και Καρμέλο Άντονι στην εξέδρα, ο "Flash" έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και έκανε... θόρυβο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με triple-double, βλέποντας ωστόσο τους Νετς να παίρνουν τη νίκη με 113-94 και να κατακτούν την 6η θέση στην Ανατολή. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν το τελευταίο που είχε σημασία για τον Γουέιντ.

Σε μία βραδιά που η μόνη ομάδα που είχε κίνητρο ήταν οι Νετς, το παιχνίδι κύλησε... αναμενόμενα. Οι φίλοι του Μπρούκλιν αποθέωσαν τον Γουέιντ, αυτός τα έδωσε όλα και στο τέλος νίκησε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο.

Οι Νετς ξέφυγαν με 62-47 στο πρώτο ημίχρονο και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω, καταφέρνοντας έτσι να κάνουν δύο γιορτές: Μία για την είσοδό τους στα playoffs και μία για να αποχαιρετήσουν τον Γουέιντ.

Ο Ντ'Αντζελο Ράσελ με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Σαμπάζ Νέιπιερ να προσθέτει 20 πόντους και τον Ρόντιονς Κούρουτς 15 πόντους.

Για τους Χιτ, ο Γουέιντ είχε 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Ντάνκαν Ρόμπινσον 15 πόντους και ο Ντέρικ Τζόουνς 13 πόντους.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ: Κούρουτς 15 (9 ριμπάουντ), Άλεν 1 (14 ριμπάουντ), Ράσελ 21, Γκράχαμ 11, ΛεΒέρτ 10, Γουίλιαμς 4, Χόλις-Τζέφερσον 10 (12 ριμπάουντ), Ντέιβις 6 (10 ριμπάουντ), Νέιπιερ 20, Ντίνγουϊντι 8, Μούσα 3, Πίνσον 4

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ: Ολίνικ 9, Χάσλεμ 12 (11 ριμπάουντ), Γουίνσλοου 8, Ντράγκιτς, Γουέιντ 25 (11 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Μάτεν 2, Τζόνσον, Ρόμπινσον 15, Τζόουνς 13, Αντεμπάγιο 10, Γουέιτερς

Δείτε εδώ την κατάταξη σε όλους τους ομίλους του ΝΒΑ

Δείτε εδώ τα ζευγάρια των playoffs

AP Photo/Wilfredo Lee

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ