NBA

Έπαθε... Πιτίνο ο προπονητής των Ορλάντο Μάτζικ

Orlando Magic forward Jonathan Isaac (1) drives to the basket during the first half of an NBA basketball game against the Denver Nuggets Saturday, Nov. 2, 2019, in Orlando, Fla. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
Orlando Magic forward Jonathan Isaac (1) drives to the basket during the first half of an NBA basketball game against the Denver Nuggets Saturday, Nov. 2, 2019, in Orlando, Fla. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack) AP

Επίδοση-ρεκόρ στο ΝΒΑ έγραψε ο Τζόναθαν Άιζακ των Ορλάντο Μάτζικ, με τον Στιβ Κλίφορντ τον αποθεώνει για τον αριθμό των deflections που είχε απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς (VIDEO).

Αν υπάρχει μια στατιστική κατηγορία που λατρεύει ο Ρικ Πιτίνο, είναι αυτή των deflections. Οι μπάλες δηλαδή που εμποδίζονται από χέρια παικτών του, οι πάσες του αντιπάλου που διακόπτονται, οι συνεργασίες που "σπάνε" από την πιεστική άμυνα. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος τα deflections, με τον Αμερικανό Hall of Famer να μιλά ξανά και ξανά γι' αυτά στο διάστημα της περσινής του θητείας στον Παναθηναϊκό.

Είναι δεδομένο ότι πολλοί συνάδελφοί του ενδιαφέρονται γι' αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και ένας από αυτούς είναι ο head coach των Ορλάντο Μάτζικ που έμεινε άναυδος από την επίδοση ενός παίκτη του στην αναμέτρηση με τους Ντάλας Μάβερικς. Ο 22χρονος φόργουορντ Τζόναθαν Άιζακ, ένας πολύ μακρύς κι ευέλικτος μπασκετμπολίστας, έγραψε 14 deflections απέναντι στους Τεξανούς, με τον Στιβ Κλίφορντ να δηλώνει πως αυτή η επίδοση είναι η μεγαλύτερη που έχει δει στο ΝΒΑ σε αυτές τις δύο δεκαετίες που εργάζεται στη Λίγκα.

Για την ιστορία, ο Άιζακ διανύει την τρίτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας και έχει 11.1 πόντους από 50% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο και 94% στις βολές, μαζί με 7 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 3 μπλοκ (πρώτος σε όλο το ΝΒΑ) ανά 30.1 λεπτά συμμετοχής σε οκτώ αγώνες της κανονικής περιόδου. Σύμφωνα με τον Κλίφορντ, ο στόχος των Ορλάντο Μάτζικ είναι να έχουν 38 deflections σε κάθε αγώνα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ