NBA

Εντ Ντέιβις: "Είναι εύκολο για τον Χάουαρντ να λέει να μην παίξουμε όταν ζει σε σπίτι 20 εκατ. δολαρίων"

Εντ Ντέιβις: "Είναι εύκολο για τον Χάουαρντ να λέει να μην παίξουμε όταν ζει σε σπίτι 20 εκατ. δολαρίων"
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Εντ Ντέιβις άσκησε κριτική στον Ίρβινγκ και στον Χάουαρντ που είναι οι μπροστάρηδες της κίνησης παικτών για αποχή από τους αγώνες, λέγοντας ότι η σεζόν πρέπει να επανεκκινήσει για να προφυλαχθούν οι επόμενες γενιές.

Το χάσμα ανάμεσα στους ΝΒΑερς δείχνει να μεγαλώνει αντί να μικραίνει. Ο Καϊρί Ίρβινγκ βλέπει όλο και περισσότερους παίκτες να συμφωνούν μαζί του για αποχή από τους αγώνες, ο Ντουάιτ Χάουαρντ βρίσκεται στο πλευρό του. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που έρχεται από αλλους ΝΒΑερς, με τον Εντ Ντέιβις να λέει την άλλη πλευρά σε συνέντευξή του.

Ο σέντερ των Τζαζ παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ "hoopshype" και όταν κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα είπε πράγματα που σίγουρα θα συζητηθούν.

Ο Ντέιβις ξεκαθάρισε ότι θέλει να επανεκκινήσει η σεζόν. Ο λόγος όμως δεν είναι τόσο για να πληρωθεί ο ίδιος, αλλά για να προστατευθούν οι παίκτες που θα μπουν στο ΝΒΑ στο μέλλον. " Ξέρω ότι πολλοί παίκτες βρίσκονται σε δίλημμα. Πρέπει όμως να δουν τη μεγάλη εικόνα. Αν δεν παίξουμε, ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην παίξουμε την επόμενη σεζόν" είπε αρχικά ο Ντέιβις , αναφερόμενος έμμεσα στο ενδεχόμενο να υπάρξει lockout αν ακυρωθεί η σεζόν, για να προσθέσει:

" Έχω να παίξω μπάσκετ δύο μήνες, οπότε σίγουρα δεν θέλω να παίξω αμέσως. Αισθάνομαι ότι πρέπει να σώσουμε την λίγκα. Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους που έρχονται μετά από εμάς. Αυτό το λέω εγώ, που βρίσκομαι 10 χρόνια στο ΝΒΑ. Βρίσκομαι στο τέλος της καριέρας μου και έχω βγάλει αρκετά λεφτά, οπότε το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Αφορά τους νεαρούς παίκτες, έναν παίκτη σαν τον Ντόνοβαν Μίτσελ ας πούμε, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο 160 εκατ. δολαρίων και ίσως πάρει τελικά 90 εκατ. δολάρια αν πέσει το σάλαρι καπ".

Στην συνέχεια ο Ντέιβις είπε ότι οι παίκτες θα μπορέσουν πιο εύκολα να μιλήσουν για κοινωνικά ζητήματα αν βρεθούν στον ίδιο χώρο: " Είναι η μόνη φορά που θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό. Θα βρεθούμε 22 ομάδες στο ίδιο μέρος για εφτά εβδομάδες και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Εγώ θέλω να πολεμήσω την αστυνομική βία. Αυτός είναι ο σκοπός μου και εκεί θέλω να εστιάσω".

Κλείνοντας, ο Ντέιβις ήταν πιο επιθετικός προς τους Ίρβινγκ και Χάουαρντ: " Είναι εύκολο για έναν παίκτη σαν τον Ίρβινγκ να λέει ότι θα θυσιάσει πράγματα. Θα θυσιάσει όμως αλήθεια τα πάντα; Είναι εύκολο για τον Χάουαρντ να λέει ότι δεν χρειάζεται να παίξουμε όταν ζει σε ένα σπίτι στην Ατλάντα που αξίζει 20 εκατ. δολάρια.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες στο ρόστερ, που θέλουν τα λεφτά τους για να προσφέρουν στους ανθρώπους που φροντίζουν. Είναι εύκολο για τους σούπερ σταρ της λίγκας να λένε αυτό που νιώθουν. Αλλά σημαίνει πολλά περισσότερα όταν αυτά τα λένε οι ρολίστες".

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ