NBA

Ένοχος ο Τέλφερ, κινδυνεύει με 15ετή κάθειρξη

Ένοχος ο Τέλφερ, κινδυνεύει με 15ετή κάθειρξη
AP Photo/John Minchillo AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Ο Σεμπάστιαν Τέλφερ κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης και τον προσεχή Ιούνιο θα μάθει την ποινή του, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 15 χρόνια κάθειρξη.

Ένοχος. Αυτή ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση του Σεμπάστιαν Τέλφερ, του πρώην παίκτη του ΝΒΑ που είχε συλληφθεί το 2017 στο Μπρούκλιν, έχοντας στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα όπλων.

Ο 33χρονος Τέλφερ επιλέχθηκε στο Νο. 13 του Draft το 2004 από τους και στα νιάτα του υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αμερικανικού μπάσκετ. Στο ΝΒΑ, πάντως, δεν έκανε ποτέ την προσδοκούμενη καριέρα. Στα 10 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ σε οκτώ διαφορετικές ομάδες (Μπλέιζερς, Σέλτικς, Τίμπεργουλβς, Κλίπερς, Καβαλίερς, Ράπτορς, Θάντερ και Σανς) είχε 7,4 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ κατά μέσο όρο. Αποσύρθηκε από το μπάσκετ σε ηλικία 30 ετών το 2015.

Τον Ιούνιο του 2017 ο Τέλφερ συνελήφθη σε αστυνομική έρευνα επειδή είχε στο αμάξι του μεγάλη ποσότητα όπλων και μαριχουάνα. Τον Οκτώβριο δήλωσε αθώος, ωστόσο την Τετάρτη (24/4) το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον Ιούνιο αναμένεται να μάθει την ποινή του.

Αυτή δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ο Τέλφερ συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή ή είχε γενικά προβλήματα με το Νόμο. Το 2007 είχε συλληφθεί επειδή βρέθηκε να έχει παράνομα όπλο στην κατοχή του, αλλά την είχε γλιτώσει τότε με τριετή επιτήρηση. Το 2018, δε, τον έτρεχε στα δικαστήρια η American Express για χρέος ύψους 40.000 δολαρίων.

Photo credits: AP Photo/John Minchillo

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ