NBA

Ελεύθερος ο Τζέι Αρ Σμιθ

Ελεύθερος ο Τζέι Αρ Σμιθ
AP Photo/Tony Dejak AP PHOTO/TONY DEJAK

Ο Τζέι Αρ Σμιθ είναι, επιτέλους, free agent, με τους Καβαλίερς να λύνουν το συμβόλαιό του και τα αμερικανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι οι Λέικερς δεν είναι πλέον μία από τις επιλογές του.

Ηταν Νοέμβριος του 2018 όταν οι Καβαλίερς και ο Τζέι Αρ Σμιθ αποφάσισαν από κοινού να αποχωρήσει ο έμπειρος γκαρντ από την ομάδα, περιμένοντας να παραχωρηθεί με ανταλλαγή ή να λυθεί το συμβόλαιό του. Οχτώ μήνες αργότερα, ο Σμιθ είναι πλέον free agent.

Όπως έγινε γνωστό, οι Καβς έκαναν το... αναμενόμενο, λύνοντας το συμβόλαιο του 33χρονου γκαρντ. Βάσει συμβολαίου ο Σμιθ αναμενόταν να εισπράξει 15.6 εκατ. δολάρια για την σεζόν 2018/19, με τους Καβς όμως να έχουν το δικαίωμα να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι τις 15 Ιουλίου καταβάλλοντάς του 4.4 εκατ. δολάρια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο Κλίβελαντ πίστευαν ότι θα μπορούσαν να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή, αφού ενδεχομένως μία ομάδα να ήθελε το συμβόλαιο του Σμιθ για να αδειάσει χώρο στο σάλαρι καπ. Αυτή η ομάδα όμως δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Σμιθ πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 11 αγώνες την σεζόν 2018/19, έχοντας 12.5 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο με 37.3% στα τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής. Πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, με το δίκτυο ESPN να ξεκαθαρίζει πάντως ότι - παρά τα όσα γράφονταν για μήνες - η επόμενη ομάδα του δεν θα είναι οι Λέικερς, αφού δεν ενδιαφέρονται πλέον για την περίπτωσή του.

AP Photo/Tony Dejak

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ