NBA

Διπλωματικός ο Σίλβερ: "Καταλαβαίνω πώς νιώθουν κάποιοι παίκτες"

Διπλωματικός ο Σίλβερ: "Καταλαβαίνω πώς νιώθουν κάποιοι παίκτες"
AP Photo/Jae C. Hong AP PHOTO/JAE C. HONG

Ο Άνταμ Σίλβερ δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις ανησυχίες των παικτών και το γεγονός ότι κάποιοι δεν θέλουν να επανεκκινήσει η σεζόν στο ΝΒΑ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η λίγκα θα τους δώσει τις απαντήσεις που θέλουν.

Ο Άνταμ Σίλβερ βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω του κορονοϊού και των αναταράξεων στις ΗΠΑ εξαιτίας της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Ο συνασπισμός παικτών που έχει δημιουργήσει ο Καϊρί Ίρβινγκ και ζητάει την ακύρωση της σεζόν τον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος όμως εξακολουθεί να δείχνει ψύχραιμος και να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ μίλησε στην έκτακτη εκπομπή "Return to Sports" του ESPN και με την κουβέντα να πηγαίνει στην κίνηση του Ίρβινγκ και γενικά στις επιφυλάξεις των παικτών έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες. Θέλησε όμως να δείξει ότι υπάρχει και φως στον ορίζοντα.

" Ακούστε, δεν είναι ιδανική η κατάσταση" παραδέχθηκε αρχικά ο Σίλβερ, για να προσθέσει: " Προσπαθούμε να βρούμε μία δική μας κανονικότητα εν μέσω μίας πανδημίας, μίας ύφεσης με περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανέργους και με κοινωνική αναταραχή στην χώρα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα θέματα και καταλαβαίνω πώς νιώθουν κάποιοι παίκτες και ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν, είτε για οικογενειακούς λόγους, είτε για λόγους υγείας, είτε επειδή - όπως είπαν πρόσφατα κάποιοι παίκτες- ότι είναι καλό να περάσουν αλλού τον χρόνο τους".

Ακολούθως ο Σίλβερ ήταν ξανά απόλυτα ειλικρινής: " Τα πράγματα αλλάζουν γύρω μας. Όπως κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν με την πανδημία, έτσι και η κοινωνική αναταραχή που υπάρχει μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι άνευ προηγουμένου. Δείχνω απόλυτη κατανόηση σε αυτό που συμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων. Και στη μέση όλων αυτών λέμε ότι 'ψάχνουμε για τρόπους για την επανέναρξη της σεζόν, ώστε να αναδείξουμε πρωταθλητή'. Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο".

Κλείνοντας, ο Κομισάριος του ΝΒΑ προσπάθησε με τον τρόπο του να κάνει σαφές ότι η επανέναρξη της σεζόν είναι μία καλή ευκαιρία για να περάσουν οι ΝΒΑερς το μήνυμά τους: " Στον τομέα της κοινωνικής αδικίας, δίνεται μία ευκαιρία στους παίκτες του ΝΒΑ να επιστήσουν την προσοχή σε θέματα που θέλουν, επειδή η προσοχή όλου του κόσμου θα είναι στραμμένη στο ΝΒΑ και το Ορλάντο αν επανεκκινήσει η σεζόν.

Τι μπορεί να κάνει η λίγκα, η οποία έχει μία μοναδική ευκαιρία σε σχέση με άλλους οργανισμούς στον κόσμο για να αντιδράσει στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σε ενδημικά φυλετικά ζητήματα της κοινωνίας; Το έχω ακούσει αυτό το ερώτημα, τις δηλώσεις που έχουν γίνει, τα ιδρύματα που έχουν δημιουργηθεί. Υπάρχει όμως η προσδοκία από τη λίγκα ότι μπορεί να κάνει περισσότερα. Και νομίζω ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ακούμε, κάτι το οποίο κάνουμε ήδη. Πρέπει όμως μετά μαζί με τους παίκτες να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα για να φέρουμε την αλλαγή".

AP Photo/Jae C. Hong

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ