ΜΠΑΣΚΕΤ

"Διπλό" στη Νέα Υόρκη με ασταμάτητους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ για τους Μπλέιζερς

Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (0) shoots over New York Knicks center Enes Kanter (00) during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 20, 2018, in New York. The Trail Blazers defeated the Knicks 118-114. (AP Photo/Adam Hunger)
AP Photo/Adam Hunger AP PHOTO/ADAM HUNGER

Οι Μπλέιζερς τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους Νικς, αλλά με τους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ να σημειώνουν μαζί 60 πόντους πήραν τη νίκη με 118-114.

Μία ημέρα πριν από τον αγώνα των Νικς με τους Μπλέιζερς ο προπονητής των Νικς, Ντέιβιντ Φίζντεϊλ ερωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει τους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ. Η απάντησή του ήταν η εξής: " Με προσευχές"! Μερικές ώρες αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο, με τους δύο σταρ των Μπλέιζερς να σημειώνουν παρέα 60 πόντους και να οδηγούν το Πόρτλαντ στη νίκη με 118-114 μέσα στη Νέα Υόρκη. Με αυτή τη νίκη το Πόρτλαντ παράμεινε στην κορυφή της Δύσης.

Οι δύο γκαρντ των Μπλέιζερς έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην άμυνα των Νεοϋορκέζων, με τον ΜακΚόλουμ να ολοκληρώνει τον αγώνα με 31 πόντους και τον Λίλαρντ να προσθέτει 29 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες τους ήταν ο Μέγερς Λέοναρντ με 15 πόντους και ο Γιουσούφ Νούρκιτς με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για τους Νικς, ο Τιμ Χάρνταγουεϊ είχε 32 πόντους, με τον Τρέι Μπερκ να προσθέτει 19 πόντους, τον Εμάνουελ Μουντιαϊ 16 πόντους και τον Νοά Βονλέ 14 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σχεδόν σε όλη την διάρκειά του. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ συνεχώς, μέχρι οι Νικς να ξεφύγουν με 75-65 στην τρίτη περίοδο. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο η χαρά τους ήταν εφήμερη.

Οι Μπλέιζερς κατάφεραν σταδιακά να επιστρέψουν στο ματς και να κλείσουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 89-85, κάνοντας τα... απαραίτητα στην τέταρτη περίοδο για να κερδίσουν, με τον Εβάν Τέρνερ να "σφραγίζει" τη νίκη τους, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με 9.5 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

"Διπλό" στη Νέα Υόρκη με ασταμάτητους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ για τους Μπλέιζερς

"Διπλό" στη Νέα Υόρκη με ασταμάτητους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ για τους Μπλέιζερς

AP Photo/Adam Hunger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ