ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαστημικός Μάρεϊ, εκτέλεσε με 48 πόντους τους Σέλτικς!

Denver Nuggets guard Jamal Murray, right, drives the lane as Boston Celtics center Al Horford, left, and guard Kyrie Irving, center, defend in the first half of an NBA basketball game Monday, Nov. 5, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν από άλλο πλανήτη κόντρα στους Σέλτικς και σημειώνοντας 48 πόντους οδήγησε τους Νάγκετς στην επιστροφή από το -18 και τη νίκη με 115-107.

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ είχε βραδιά καριέρας, οι συμπαίκτες του αποφάσισαν απλώς να κάνουν στην άκρη και οι Νάγκετς επιβλήθηκαν με 115-107 των Σέλτικς, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 10-1, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο της έδρας τους, όπου έχουν πλέον ρεκόρ 7-0.

Ο Καναδός γκαρντ ήταν απολαυστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 48 πόντους (19 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο) με 14/19 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη. Αν έλειπε και το τελευταίο σουτ που επιχείρησε στο φινάλε του αγώνα, με το παιχνίδι να έχει κριθεί, στο κυνήγι της πρώτης 50αρας του, ο΄λα θα ήταν καλά.

Η αλήθεια είναι ότι το Ντένβερ χρειάστηκε κάθε έναν από τους πόντους του Μάρεϊ για να κερδίσει. Κι αυτό γιατί ξεκίνησαν υπερβολικά ράθυμα το παιχνίδι, βλέποντας τους Σέλτικς να ξεφεύγουν με 34-16 λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο το Ντένβερ ισορρόπησε το παιχνίδι χάρη στα... όργια του βασικού του πόιντ γκαρντ, παίρνοντας σταδιακά το πάνω χέρι στην τρίτη περίοδο, μέχρι τελικά να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη.

Οι Γκάρι Χάρις και Τρέι Λάιλς είχαν από 13 πόντους και ο Νίκολα Γιόκιτς 8 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ για τους νικητές, στηρίζοντας όπως μπορούσαν τον Μάρεϊ. Για τους Σέλτικς, ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε 31 πόντους και οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν από 15 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Διαστημικός Μάρεϊ, εκτέλεσε με 48 πόντους τους Σέλτικς!
Διαστημικός Μάρεϊ, εκτέλεσε με 48 πόντους τους Σέλτικς!

AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ