NBA

Διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Hall of Famer Πολ Γουέστφαλ

Inductee Paul Westphal speaks at the Basketball Hall of Fame enshrinement ceremony Friday, Sept. 6, 2019, in Springfield, Mass. (AP Photo/Elise Amendola)
Inductee Paul Westphal speaks at the Basketball Hall of Fame enshrinement ceremony Friday, Sept. 6, 2019, in Springfield, Mass. (AP Photo/Elise Amendola) AP

Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο πρώην προπονητής και Hall of Famer Πολ Γουέστφαλ, σε ηλικία 69 ετών.

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του καλείται να δώσει ο Πολ Γουέστφαλ, που στα 69 του χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Ο άλλοτε παίκτης των Σέλτικς, Σανς, Σόνικς, Νικς και επί σειρά ετών προπονητής των Σανς, Σόνικς, Κινγκς με τα αμέτρητα παράσημα και την παρουσία στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame είχε αποσυρθεί από το ΝΒΑ εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο δεν πρόλαβε να απολαύσει τη σύνταξή του με τον τρόπο που ονειρευόταν.

Ο Γουέστφαλ έκλεισε την προπονητική του καριέρα με ρεκόρ 318 νικών και 279 ηττών από το 1992 έως το 2012, ενώ ως παίκτης μέτρησε 15.6 πόντους και 4.4 ριμπάουντ με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1974 με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς. Ήταν πέντε φορές All-Star και τρεις φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας, ενώ οι Φοίνιξ Σανς έχουν αποσύρει προς τιμήν του τη φανέλα με το νούμερο 44.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ