NBA

Δεν "βλέπει" Ευρώπη ο Μπιρτς, ετοιμάζεται για μεγάλο συμβόλαιο στο ΝΒΑ

Orlando Magic center Khem Birch looks to pass against Brazil Flamengo during the second half of an NBA exhibition basketball game, Friday, Oct. 5, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Μόνο το ΝΒΑ έχει στο μυαλό του ο Κεμ Μπιρτς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr. Δεν γυρίζει στην Ευρώπη ο Καναδός πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, που αρέσει σε αρκετές ομάδες.

Οι δύο πρώτες σεζόν του στο ΝΒΑ δεν ήταν σπουδαίες, δεν ήταν όμως και άσχημες. Ο Κεμ Μπιρτς πάλεψε πολύ για να χωρέσει στο ρόστερ των Μάτζικ, είχε 4.2 πόντους και 4.3 ριμπάουντ ανά 13.8 λεπτά την περίοδο 2017/18 και 4.8 πόντους με 3.8 ριμπάουντ ανά 12.9 λεπτά την περίοδο 2018/19. Τώρα, ο 27χρονος Καναδός σέντερ ετοιμάζεται να βγει στην αγορά ως free agent και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr δεν έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη ακόμη και αν κάποια κορυφαία ομάδα του προσφέρει ένα πραγματικά πολύ καλό συμβόλαιο.

Ο Μπιρτς θέλει να μείνει στο ΝΒΑ και σύμφωνα με τον Σαμς Καράνια του Athletic ο ατζέντης του γνωρίζει ήδη για το ενδιαφέρον συγκεκριμένων ομάδων όπως οι Σίξερς. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήρε τη σεζόν που τελείωσε το ποσό των 1.378.242 δολαρίων (μεικτά) για να γράψει εντυπωσιακούς αριθμούς per 36 mins (13.4 πόντοι, 10.6 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1.6 μπλοκ).

Οι Μάτζικ θέλουν να τον κρατήσουν, θα πρέπει όμως πρώτα να ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Νίκολα Βούτσεβιτς που είναι ελεύθερος και θα προσπαθήσει να βρει μια maximum συμφωνία. Αν την πάρει από την ομάδα του Ορλάντο, τότε ο Μπιρτς μάλλον θα συνεχίσει σε άλλη πόλη την καριέρα του. Αν όμως ο Μαυροβούνιος ψηλός αλλάξει ομάδα (οι Σακραμέντο Κινγκς τον έχουν στις προτεραιότητές τους), τότε θα είναι πολύ πιθανό οι Μάτζικ να δώσουν ένα καλό ποσό στον Μπιρτς καθώς ξέρουν τι μπορούν να πάρουν από εκείνον, τον "δοκίμασαν" για μια διετία και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του.

Ο 27χρονος ψηλός απόλαυσε μερικές ημέρες διακοπών στην Ελλάδα μαζί με πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και όπως ήταν αναμενόμενο κυκλοφόρησαν φήμες επιστροφής στην Ευρώπη. Σύλλογοι της elite της EuroLeague ρώτησαν για εκείνον, προσπάθησαν να μάθουν αν είναι διαθέσιμος, εισέπραξαν αρνητική απάντηση και ο Μπιρτς θα συνεχίσει να κυνηγά το όνειρό του επί αμερικανικού εδάφους μετά από μια καλή διετία στο Ορλάντο.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ