NBA

Δεν γονάτισε στον εθνικό ύμνο ο Μέγιερς Λέοναρντ, θέλησε να τιμήσει τον αδελφό του

Δεν γονάτισε στον εθνικό ύμνο ο Μέγιερς Λέοναρντ, θέλησε να τιμήσει τον αδελφό του
Kevin C. Cox/Pool Photo via AP KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Ο Μέγιερς Λέοναρντ δεν γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ πριν τον αγώνα με τους Νάγκετς, εξηγώντας μετά τον αγώνα ότι η κίνησή του έγινε για να τιμήσει τον αδελφό του.

Ο Μέγιερς Λέοναρντ έγινε ο δεύτερος ΝΒΑερ μετά τον Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ που αποφάσισε να μείνει όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ αντί να γονατίσει όπως οι συμπαίκτες του πριν τον αγώνα των Χιτ με τους Νάγκετς ( νίκη των πρώτων με 125-105). Είχε όμως τα δικά του επιχειρήματα για το ζήτημα.

Ο φόργουορντ/σεντερ των Χιτ ήξερε ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο για την απόφασή του. Ήθελε όμως να κάνει σαφές ότι ενώ τιμά το "Black Lives Matter" θέλησε παράλληλα να μείνει πιστός στην οικογένειά του και πιο συγκεκριμένα στον αδελφό του, Μπέιλι, ο οποίος έκανε δύο θητείες στο Αφγανιστάν ως πεζοναύτης.

" Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ένας φάρος με αυτή μου την κίνηση" δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, για να προσθέσει: " Σίγουρα τιμώ το "Black Lives Matter. Ξέρω τι συμβαίνει. Μπορώ όμως να υποστηρίξω αυτή την κίνηση και με άλλο τρόπο".

Ο Λέοναρντ, ο οποίος φόρεσε κανονικά το μπλουζάκι "Black Lives Matter" πριν τον αγώνα όπως και οι συμπαίκτες του, πρόσθεσε στην συνέχεια ότι δεν ήταν εύκολη η απόφασή του: " Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες ημέρες. Είμαι σαν ζόμπι. Ήταν δύσκολο επειδή καταλαβαίνω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Ήξερα τι θα ακολουθήσει μετά την κίνησή μου. Το καταλαβαίνω. Την ίδια στιγμή όμως πιστεύω ότι κάνω το σωστό. Ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή είναι άσπρος και μαύρος. Υπάρχει μία γραμμή στην άμμο που λέει ότι αν δεν γονατίσω τότε δεν τιμώ το 'Black Lives Matter;. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια".

Κλείνοντας, ο Λέοναρντ αποκάλυψε ότι πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση μίλησε με αρκετούς Αφροαμερικανούς συμπαίκτες του, τονίζοντας: " Καταλαβαίνω ότι το να γονατίσω στον εθνικό ύμνο δεν δείχνει ασέβεια στην σημαία και τον στρατό, αλλά για εμένα είναι σημαντικό. Με βάση τις εμπειρίες που είχα στην ζωή μου, αυτό σημαίνει για μένα. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει. Έκανα αυτό που θεωρούσα ότι ήταν σωστό για μένα".

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ