NBA

Δέκα λόγοι για να μη χάσεις ούτε στιγμή από το ΝΒΑ

Los Angeles Lakers forward LeBron James, right, tries to move past Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game Friday, March 1, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James, right, tries to move past Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the first half of an NBA basketball game Friday, March 1, 2019, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, το Sport24.gr σου δίνει δέκα λόγους για να μη χάσεις αγώνα της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου στην COSMOTE TV.

Οι φανατικοί οπαδοί του ΝΒΑ, ξέρουν ότι η Λίγκα ζει μια νέα "χρυσή εποχή" εδώ και μερικά χρόνια, μια "χρυσή εποχή" που θυμίζει εκείνη των 90s, αλλά έχει πολλούς περισσότερους αστέρες και πολύ πιο γεμάτα ρόστερ. Η σεζόν 2019/20 βρίσκεται προ των πυλών και το Sport24.gr εξηγεί γιατί δεν πρέπει να χάσεις στιγμή από τη δράση που θα φέρει για ακόμα μία χρονιά στις οθόνες μας η COSMOTE TV.

Το τζάμπολ έχει οριστεί για τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10), με τους αγώνες Ράπτορς - Πέλικανς (03:00) και Κλίπερς - Λέικερς (05:30). Προετοιμάσου ανάλογα...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BACK-TO-BACK

Στην έκτη σεζόν της καριέρας του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου και έφτασε δύο νίκες μακριά από την πρώτη του συμμετοχή στους NBA Finals. Το ερώτημα είναι πόσο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί φέτος, στην έβδομη χρονιά του στη Λίγκα; Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος, το back-to-back βραβείο του MVP είναι όχι απλά εφικτός, αλλά πολύ πιθανός στόχος, οι αριθμοί του θα βελτιωθούν, το μακρινό του σουτ το ίδιο και ακόμη δεν έχει γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του.

Κάτι μας λέει πως ο φετινός Γιάννης θα είναι πολύ καλύτερος από τον Greek Freak που έχουμε δει έως σήμερα, αν και ούτως ή άλλως κάθε αγώνας των Μπακς στην COSMOTE TV είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία για κάθε φίλο του αθλήματος.

ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ ΠΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

Πήραν τον Άντονι Ντέιβις, μετά από... κυνήγι πολλών μηνών, έβαλαν δίπλα του έμπειρους αθλητές, έχουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε αρκετά καλή κατάσταση, προχώρησαν προς τα εμπρός προσλαμβάνοντας τον Φρανκ Βόγκελ και θέλουν να κάνουν και πάλι πρωταθλητισμό ξεφεύγοντας από τη μετριότητα και τη μιζέρια. Οι Λέικερς ενθουσιάζουν μετά από αρκετά χρόνια, χρειάζονται ομως υγεία για να μπουν αρχικά στα playoffs και εκεί να δείξουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν.

Η ομάδα του Λος Άντζελες θα είναι από τις πιο fun-to-watch του φετινού πρωταθλήματος και αν βρει τρόπο να καλύψει το κενό που άφησε στη θέση του σέντερ ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με τον νέο τραυματισμό του, τότε θα έχουν καλές πιθανότητες να φτάσουν μέχρι το τέλος και να βγάλουν τη... μεγάλη φωτογραφία.

ΟΙ ΚΛΙΠΕΡΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ L.A.

Los Angeles Clippers forward Kawhi Leonard in an NBA preseason basketball game against the Denver Nuggets in Los Angeles Thursday, Oct. 10, 2019. (AP Photo/Kyusung Gong)
Los Angeles Clippers forward Kawhi Leonard in an NBA preseason basketball game against the Denver Nuggets in Los Angeles Thursday, Oct. 10, 2019. (AP Photo/Kyusung Gong) AP

Έκαναν σπουδαία σεζόν πέρυσι, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και ήταν ξεκάθαρα overachievers. Γλυκάθηκαν. φώναξαν ότι είναι τα αφεντικά της πόλης και τελικά στη διάρκεια της offseason πήραν τον πρωταθλητή Κουάι Λέοναρντ και του "δώρισαν" και τον Πολ Τζορτζ, έναν από τους κορυφαίους περιφερειακούς του ΝΒΑ που έχει φιλοδοξίες, κίνητρο και μοιάζει το ιδανικό συμπλήρωμα για να φτάσουν οι Κλίπερς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η rivalry με τους Λέικερς θα είναι απολαυστική, ο Ντοκ Ρίβερς θα έχει μετά από χρόνια ένα σπουδαίο υλικό για να διεκδικήσει το τρόπαιο και οι Πάτρικ Μπέβερλι, Λου Γουίλιαμς, Μοντρέζλ Χάρελ θα συμβιβαστούν με τους ρόλους τους, στους οποίους έκαναν πέρυσι θραύση. Μην τους ξεγράψετε, παρακολουθήστε τους.

Ο ΖΑΙΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ

Λίγοι παίκτες μπήκαν στη Λίγκα τα τελευταία 10-15 χρόνια με στόχο να κυριαρχήσουν απο την rookie σεζόν τους. Ουδείς μπήκε με το hype του Ζάιον Γουίλιαμσον από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς κι έπειτα. Δεν ενθουσιάστηκε από το γεγονός ότι έπρεπε να φορέσει τη φανέλα των Νιου Ορλίανς Πέλικανς, με τον καιρό όμως κατάλαβε πως εκεί θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του μακριά από "κακοτοπιές" και "μπανανόφλουδες" που θα συναντούσε στη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες. Εξαιρετικό το ρόστερ των Πελεκάνων, φανταστικά τα πρώτα δείγματα του Ζάιον στην preseason, ο Άλβιν Τζέντρι έχει στη διάθεσή του ένα group 12-13 παικτών που μπορεί να φτάσει πολύ μακριά όχι μόνο στη regular, αλλά και στην postseason.

Ο ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Ο Κέβιν Ντουράντ αποχώρησε. Ο Κλέι Τόμπσον θα αργήσει να επιστρέψει. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έμεινε δίπλα του, όμως ο Στεφ Κάρι ξέρει ότι η φετινή θα είναι μάλλον η πιο επίπονη σεζόν της καριέρας του καθώς οι αντίπαλες άμυνες θα προσαρμόζονται σε εκείνον και θα τον αντιμετωπίζουν σκληρά.

Οι Γουόριορς πήγαν από το Όκλαντ στο Σαν Φρανσίσκο και μπαίνουν σε μια νέα εποχή, με τον ηγέτη τους να βρίσκεται, σύμφωνα με τα λόγια του Στιβ Κερ, στην καλύτερη φάση της καριέρας του αγωνιστικά και πνευματικά. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα δούμε από εκείνον αρκετές 40άρες, πολλές 50άρες και ίσως και κάτι περισσότερο στις βραδιές που όλα θα πηγαίνουν δεξιά. Μπορεί οι φετινοί Πολεμιστές να μην είναι το φαβορί για τον τίτλο, οι αγώνες τους όμως θα μοιάζουν με shows και η COSMOTE TV θα είναι εδώ για να μας τα χαρίσει.

ΟΙ ΣΕΛΤΙΚΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΙΕΣΗ

Η εποχή του Καϊρί Ίρβινγκ πέρασε και οι Σέλτικς μπαίνουν πλέον σε μια νέα εποχή χωρίς άγχος για πρωταθλητισμό, αλλά με ένα ρόστερ που στα χαρτιά τουλάχιστον μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στον Μπραντ Στίβενς. Παίκτες όπως ο Κέμπα Γουόκερ, ο Τζέιλεν Μπράουν, ο Τζέισον Τέιτουμ, ο Γκόρντον Χέιγουορντ είναι αστέρες, όχι όμως superstars, ενώ πίσω τους υπάρχουν πολλοί καλοί ρολίστες που μπορούν να δώσουν σημαντικές λύσεις στη διάρκεια της σεζόν. Όλα δείχνουν πως θα βλέπουμε συχνά και τον Τάκο Φολ των 231 εκατοστών, καθώς το κοινό της Βοστώνης τον έχει λατρέψει και ο coach Στίβενς του δίνει ευκαιρίες. Καντέρ, Πουαριέ, Τάις δίνουν έναν ευρωπαϊκό τόνο στη θέση του σέντερ, με απλά λόγια οι Σέλτικς θα έχουν πολλούς καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο σύνολο.

ΟΙ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Dallas Mavericks forward Kristaps Porzingis (6) and Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) during warm ups before an NBA preseason basketball game against the Milwaukee Bucks Friday, Oct. 11, 2019, in Dallas, Texas. (AP Photo/Richard W. Rodriguez)
Dallas Mavericks forward Kristaps Porzingis (6) and Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) during warm ups before an NBA preseason basketball game against the Milwaukee Bucks Friday, Oct. 11, 2019, in Dallas, Texas. (AP Photo/Richard W. Rodriguez) AP

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ο Κρίσταπς Πορζίνγκις επιστρέφει στη δράση, αυτή τη φορά όμως θα φοράει τη φανέλα των Μάβερικς και όχι των Νικς. Δίπλα του θα έχει τον φοβερό και τρομερό Λούκα Ντόντσιτς που δούλεψε πολύ το σώμα του στη διάρκεια του καλοκαιριού και μαζί θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την ομάδα του Ντάλας στα playoffs ώστε να αρχίσουν σιγά-σιγά να κοιτάζουν και ακόμη ψηλότερα. Πολύ ενδιαφέρον σύνολο αυτό των Μάβερικς, αν και θα τους παρακολουθούσαμε ακόμη κι αν στο ρόστερ τους υπήρχαν ο Σλοβένος κι ο Λετονός.

ΟΙ ΡΟΚΕΤΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ

Ο Τζέιμς Χάρντεν συνήθισε στις αποτυχίες, οι Ρόκετς έχουν κολλήσει στη μετριότητα (για τα δεδομένα τους) και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισαν το περασμένο καλοκαίρι να προχωρήσουν σε μια μεγάλη ανταλλαγή που τους έδωσε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ αντί του Κρις Πολ. "Μούσιας" και Ρας ξανάσμιξαν μετά από τα νεανικά τους χρόνια στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Γκόρντον, Τάκερ, Καπέλα έμειναν στολ Χιούστον και ο Ντάριλ Μόρι που λίγο έλειψε να γκρεμίσει όλη τη Λίγκα με το πολιτικό του tweet υπέρ του Χονγκ Κονγκ ονειρεύεται πως το ρίσκο που πήρε θα βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στους NBA Finals 2020. Γουέστμπρουκ και Χάρντεν μάλλον δεν ταιριάζουν απόλυτα, είναι όμως κολλητοί φίλοι και αυτό ανεβάζει τις πιθανότητές τους να πετύχουν κάτι καλό.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Θέλουμε πολύ να δούμε τον Τόμας Σατοράνσκι στους Σικάγο Μπουλς, μετά από το μαγικό Μουντομπάσκετ που εκανε με την Τσεχία. Θέλουμε πολύ να δούμε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να παίρνει έναν μεγαλύτερο ρόλο στους Σακραμέντο Κινγκς. Θέλουμε πολύ να δούμε πως ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς θα "δέσει" με τους Γιούτα Τζαζ. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος θα είναι ο ρόλος του Ντάριο Σάριτς στους Φοίνιξ Σανς, του rookie Γκόγκα Μπιτάτζε στους Ιντιάνα Πέισερς στους οποίους υπάρχει ο Ντομάντας Σαμπόνις, θα παρακολουθήσουμε στενά τους Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ), Γιόνας Βαλαντσιούνας (Γκρίζλις), την ώρα που ο Ντένις Σρούντερ θα έχει μάλλον τη μεγαλύτερη βελτίωση στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Είναι τόσοι πολλοί οι Ευρωπαίοι στο ΝΒΑ, που κάθε αγώνας στην COSMOTE TV θα έχει σίγουρα έναν τέτοιο.

ΟΙ ΝΕΤΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Η πρόοδός τους τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία, ο GM Σον Μαρκς κι ο head coach Κένι Άτκινσον έχουν κάνει σπουδαία δουλειά, τώρα όμως οι Νετς μπαίνουν σε μια περίοδο που θα βάλει αρκετή πίεση στις πλάτες τους. Δεν γίνεται κι αλλιώς από τη στιγμή που αποκτήθηκαν ο Καϊρί Ίρβινγκ, ο Κέβιν Ντουράντ κι ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν. Πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτή την πίεση αν θέλουν όντως να κάνουν πρωταθλητισμό, έστω κι αν ο KD δεν θα παίξει (όπως όλα δείχνουν) φέτος για να είναι πανέτοιμος και 100% υγιής στην έναρξη της σεζόν 2020/21.

Κράτησαν τους ρολίστες τους (Ντίνγουιντι, Χάρις, Άλεν), έχουν ένα πολυεργαλείο (Καρίς ΛεΒέρτ) που περιμένουμε ότι φέτος θα κάνει φοβερή χρονιά και έναν νέο ιδιοκτήτη, τον Τζο Τσάι, που είναι όσο φιλόδοξος ήταν και ο προκάτοχός του, ο Μιχαήλ Προχόροφ. Κύριοι των Νετς, θα σας παρακολουθήσουμε κι εσάς στενά στην COSMOTE TV.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ