Ασφυξία στο ΝΒΑ, δεν κάνουν πίσω οι Κινέζοι

Ο κορονοϊός έχει γονατίσει το ΝΒΑ και την ώρα που όλα βρίσκονται στον αέρα η κυβέρνηση της Κίνας συνεχίζει να είναι εξαγριωμένη με τον GM των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μόρι και με τον Κομισάριο της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο GM των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μόρι τάχθηκε δημόσια υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, ένας πόλεμος δισεκατομμυρίων δολαρίων, εντυπώσεων και συναισθημάτων ξεκίνησε ανάμεσα στο ΝΒΑ και την κυβέρνηση της Κίνας.

Το κρατικό κανάλι της χώρας σταμάτησε να μεταδίδει αγώνες της Λίγκας, ο Άνταμ Σίλβερ βρέθηκε σε μια απίστευτα δύσκολη θέση, η οικονομική ζημιά που δέχθηκε το πρωτάθλημα ήταν τεράστια και ίσως ανυπολόγιση, ωστόσο φαίνεται πως η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

"Σε θέματα κυριαρχίας, η στάση μας είναι αυστηρή, αποφασιστική και συνεπής. Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών από μέρους μας. Το ΝΒΑ πρέπει να αντιληφθεί αυτή τη θέση. Σχετικά με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, οφείλουμε να ενημερώσουμε πως δεν υπήρξε επαφή ή διάλογος με το ΝΒΑ μέχρι και σήμερα" έγραψε το CCTV στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούνται στη χώρα, στην οποία μόνο ο ιντερνετικός κολοσσός Tencent μπορεί να μεταδόσει οτιδήποτε έχει σχέση με την κορυφαία Λίγκα του κόσμου.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις, ο Σίλβερ γνωρίζει πως η ζημιά έχει πλησιάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ άλλα τόσα χρήματα (και ίσως αρκετά περισσότερα) έχουν κάνει φτερά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι, λοιπόν, εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι το μέλλον του ΝΒΑ μοιάζει σκοτεινό, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια...

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.