NBA

Αρμαγεδώνας στην Οκλαχόμα Σίτι: Στο σφυρί κι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ

Αρμαγεδώνας στην Οκλαχόμα Σίτι: Στο σφυρί κι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ
AP Photo/Rob Ferguson AP PHOTO/ROB FERGUSON

Ο GM των Θάντερ πρόσφερε τον Ράσελ Γουέστμπουκ στους Ράπτορς, τελικά δεν τον παραχώρησε και τώρα όλα δείχνουν πως η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι προετοιμάζεται για να αποχαιρετήσει τον παίκτη-σημαία της.

Αυτό που συνέβη το πρωί (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, ήταν λίγο πιο... έντονο από αυτό που περιμέναμε. Ο Κουάι Λέοναρντ γύρισε στην Καλιφόρνια , προτίμησε τους Κλίπερς, πήρε μαζί του τον Πολ Τζορτζ και η ομάδα των Στιβ Μπάλμερ - Ντοκ Ρίβερς δημιούργησε την πιθανότατα κορυφαία αμυντική περιφερειακή γραμμή στην ιστορία του ΝΒΑ. Για να φτάσουμε, βέβαια, σε αυτή τη συμφωνία προηγήθηκαν συζητήσεις των Θάντερ με τους Ράπτορς, οι οποίες δεν είχαν αίσιο τέλος για τους δύο οργανισμούς.

Ο πρώτος βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκληρωτική ισοπέδωση που θα τον οδηγήσει σε ένα "βίαιο" rebuild, ο δεύτερος θα προσπαθήσει να χτίσει το μέλλον του γύρω από τον Πασκάλ Σιάκαμ τον οποίο σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN ήθελαν οι Θάντερ.

Ο GM των Θάντερ, Σαμ Πρέστι, πρότεινε στους Ράπτορς ένα πακέτο με τους Ράσελ Γουέστμπρουκ - Πολ Τζορτζ, ωστόσο οι Καναδοί δεν είχαν πέρα από τον Πασκιάλ Σιάκαμ (ήταν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν) άλλα ελκυστικά ανταλλάγματα για να προσφέρουν. Τότε ο Πρέστι ζήτησε από τους Κλίπερς να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τους πήρε πέντε draft picks πρώτων γύρων (2021, 2022, 2023, 2024, 2026), το δικαίωμα να αλλάξουν ακόμη δύο draft picks πρώτων γύρων (2023 και 2025) και τους Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ - Ντανίλο Γκαλινάρι για έναν σούπερσταρ που δεν ήθελε να μείνει στην Οκλαχόμα Σίτι.

Πλέον οι Θάντερ μπαίνουν σε μια μάλλον αμήχανη και αρκετά "σκοτεινή" εποχή, καθώς ο Ράσελ Γουέστμπρουκ γνωρίζει ότι ο Πρέστι προσπάθησε να τον ανταλλάξει και είναι δεδομένα δυσαρεστημένος. Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ έμεινε πιστός στην πόλη και τον οργανισμό μετά από την αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ, πάλεψε σκληρά για να τον κρατήσει σε ένα καλό επίπεδο, έγραψε τρεις διαδοχικές σεζόν με triple-double σε μέσους όρους και σίγουρα δεν περίμενε ότι ο GM των Θάντερ θα προσπαθούσε να τον παραχωρήσει σε αυτή τη φάση της καριέρας του και σε μια ομάδα που δεν λέγεται Λέικερς ή Κλίπερς. Παιδί της Καλιφόρνια, άλλωστε, ο Γουέστμπρουκ έμεινε μακριά από τις σειρήνες του Λος Άντζελες και τώρα θα έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται προδομένος από την συμπεριφορά της ομάδας στην οποία βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2008.

Ο Γουέστμπρουκ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και μπορεί να το σπάσει έναν χρόνο πριν. Την ίδια ώρα, ο Πρέστι θα προσπαθήσει απ' ότι φαίνεται να ξεφορτωθεί και τον Στίβεν Άνταμς που έχει 25.8 και 27.5 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια, ίσως και τον Ντένις Σρούντερ που πρέπει να πάρει 15.5+15.5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Θάντερ των Γουέστμπρουκ - Χάρντεν - Ντουράντ - Γκριν είναι αν η Δυναστεία που δεν είδαμε ποτέ και η Οκλαχόμα Σίτι η πόλη που δεν έζησε την εμπειρία που άξιζε. Αυτή της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος...

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ