NBA

Αποσύρθηκε σε ηλικία 32 ετών ο Ντάρεν Κόλισον!

Αποσύρθηκε σε ηλικία 32 ετών ο Ντάρεν Κόλισον!
AP PHOTO/MATT YORK

Ο Ντάρεν Κόλισον αποφάσισε να αποσυρθεί από το μπάσκετ στα 32 του χρόνια, παρότι θα μπορούσε να διεκδικήσει συμβόλαιο 10-12 εκατομμυρίων στην Free Agency.

Για κάποιους στο ΝΒΑ τα χρήματα είναι δευτερευούσης σημασίας. Ο Ντάρεν Κόλισον είναι ένας από αυτούς, καθώς έστειλε επιστολή στο Undefeated, μέσω της οποίας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ σε ηλικία 32 ετών, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και στην θρησκεία του!

" Το μπάσκετ είναι η ζωή μου από τότε που ήμουν παιδί. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έβρισκα κάτι που μου προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από το να παίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ενώ ακόμα αγαπώ το μπάσκετ, ξέρω ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό, που είναι η οικογένεια και η θρησκεία μου. Είμαι ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και η πίστη μου σημαίνει τα πάντα για μένα. Λαμβάνω τόση χαρά από το να βοηθώ τους άλλους, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Γι αυτό και αποφάσισα να αποσυρθώ από το ΝΒΑ", γράφει στην επιστολή του ο Κόλισον.

Ο 32χρονος πόιντ γκαρντ βρίσκεται στο ΝΒΑ μία δεκαετία και αυτό το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Ιντιάνα, έχοντας πίσω του μία σεζόν με 11,2 πόντους και 6,0 ασίστ κατά μέσο όρο. Ίσως να μην είναι πόιντ γκαρντ πρώτης γραμμής, ωστόσο αυτό το καλοκαίρι αναμενόταν να εξασφαλίσει χωρίς πρόβλημα ένα πολυετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές μεταξύ των 10 και των 12 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το ESPN.

Είμαι ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και η πίστη μου σημαίνει τα πάντα για μένα. Γι αυτό και αποφάσισα να αποσυρθώ από το ΝΒΑ

" Όταν αγαπάς το μπάσκετ όπως εγώ, επικεντρώνεσαι περισσότερο σε αυτό και δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Πάντοτε αισθανόμουν ότι θέλω να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω τους άλλους. Είμαι ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που μου έδωσε το μπάσκετ", πρόσθεσε ο Κόλισον, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ έχοντας 12,5 πόντους, 5,0 ασίστ, 2,7 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε Χόρνετς, Μάβερικς, Κλίπερς, Κινγκς και Πέισερς.

Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο 32χρονος ευχαρίστησε τον ατζέντη του, Μπιλ Ντάφι, τους πρώην συμπαίκτες και προπονητές του, τους γονείς του και την σύζυγό του, ενώ ξεχώρισε τους Βίκτορ Ολαντίπο, Ράσελ Γουέστμπρουκ, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Κέβιν Ντουράντ, Καϊρί Ιρβινγκ, Κρις Πολ, Στέφεν Κάρι, Ντουέιν Γουέιντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς για την επίδραση που είχαν στην καριέρα του.

Photo credits: AP Photo/Matt York

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ