ΜΠΑΣΚΕΤ

Απολαυστικός Κάρι, άνετα οι Γουόριορς

Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) goes to the basket as Atlanta Hawks forward John Collins (20) looks on during the second half of an NBA basketball game Monday, Dec. 3, 2018, in Atlanta. Golden State won 128-111.(AP Photo/John Bazemore)
AP Photo/John Bazemore AP PHOTO/JOHN BAZEMORE

Με τον Στέφεν Κάρι να είναι "καυτός" και να σταματάει στους 42 πόντους οι Γουόριορς επιβλήθηκαν εύκολα με 129-105 των Καβαλίερς στο Κλίβελαντ

Τον περασμένο Ιούνιο οι Καβαλίερς και οι Γουόριορς πάλευαν για το πρωτάθλημα. Έξι μήνες αργότερα, το Κλίβελαντ παλεύει για το... Νο1 του ΝΒΑ Draft, αλλά οι Γουόριορς στοχεύουν ακόμα στον τίτλο. Η διαφορά δυναμικότητας και στόχων έγινε σαφής στο πρώτο φετινό συναπάντημα των δύο ομάδων, με το Γκόλντεν Στέιτ να παίρνει μία άνετη νίκη με 129-105 μέσα στο Κλίβελαντ και απλώς να σκέφτεται ήδη το επόμενο παιχνίδι.

Με τον Στέφεν Κάρι να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και να ορίζει το τέμπο του αγώνα, οι πρωταθλητές έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να φτάσουν στη νίκη. Έστω και αν στο πρώτο ημίχρονο... έπαιξαν για λίγο με το Κλίβελαντ, το οποίο έκλεισε την δεύτερη περίοδο προηγούμενο με 64-58. Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα όμως ήταν εντελώς διαφορετικά, με το επιμέρους σκορ των δύο τελευταίων περιόδων του αγώνα να είναι 71-41 για το Γκόλντεν Στέιτ, που έφτασε διά περιπάτου στη νίκη.

Ο Κάρι με 42 πόντους με 9/14 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέτει 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ και τον Κλέι Τόμπσον 16 πόντους.

Για τους Καβαλίερς, ο Κόλιν Σέξτον είχε 21 πόντους, ο Τζόρνταν Κλάρκσον 17 πόντους και ο Τρίσταν Τόμπσον 14 πόντους και 19 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Απολαυστικός Κάρι, άνετα οι Γουόριορς


AP Photo/John Bazemore

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ