NBA

Από All Star στα 27 του, βοηθός προπονητή στα 32 του ο Χίμπερτ

Από All Star στα 27 του, βοηθός προπονητή στα 32 του ο Χίμπερτ
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Οι Σίξερς ανακοίνωσαν την πρόσληψη του 32χρονου Ρόι Χίμπερτ στην θέση του βοηθού προπονητή. Πριν από 5 χρόνια ο θηριώδης Χίμπερτ ήταν All Star!

Ηταν η σεζόν 2013/14 όταν ο Ρόι Χίμπερτ κλήθηκε στο δεύτερο All Star Game της καριέρας του ως μέλος των Πέισερς, σε ηλικία 27 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα, οι Σίξερς ανακοίνωσαν ότι ο ύψους 2.18 μέτρων Χίμπερτ θα είναι ένας εκ των ασίσταντ κόουτς της ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, ο άλλοτε All Star θα είναι υπεύθυνος για την βελτίωση των ψηλών των Σίξερς. Προφανώς θα εστιάσει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, αφού στα καλά του χρόνια ήταν ένας από τους καλύτερους rim protectors στο ΝΒΑ, χάρη στην ικανότητά του στην άμυνα ψηλά, αλλά - κυρίως - στο γεγονός ότι μπορούσε να σηκώνεται πολύ ψηλά με τα χέρια τεντωμένα, ώστε να μην υποπέσει σε φάουλ.

Ο Χίμπερτ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 2008 έως το 2017, φορώντας τις φανέλες των Πέισερς, Λέικερς, Χόρνετς και Νάγκετς, έχοντας μέσους όρους καριέρας 10 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 1.7 κοψίματα σε 25 λεπτά συμμετοχής. Από το 2017 κι έπειτα όμως, με το ΝΒΑ να ευνοεί πλέον τα χαμηλά σχήματα και τους undersized ψηλούς, δεν βρήκε δουλειά, με αποτέλεσμα πλέον να ξεκινάει καριέρα προπονητή στα 32 του χρόνια.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ