ΜΠΑΣΚΕΤ

Απίθανο ματς στη Σάρλοτ, "τιμωρήθηκαν" Μπακς και Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) in the second half of an NBA basketball game Sunday, Nov. 11, 2018, in Denver. Milwaukee won 121-114. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Στο έκτο λεπτό είχαν οκτώ εύστοχα τρίποντα και προβάδισμα 14 πόντων. Στην τρίτη περίοδο οι Μπακς έχαναν με 25 από τους Χόρνετς, έκαναν απίθανη προσπάθεια στο φινάλε, αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες σε ένα φανταστικό ματς στη Σάρλοτ. Για μία ασίστ έχασε το triple-double o "Greek Freak" (VIDEO).

Την έκτη τους ήττα σε 20 αγώνες γνώρισαν οι Μπακς, καθώς λύγισαν στη Σάρλοτ από τους Χόρνετς που με τη σειρά τους πήγαν στο 10-10 για να μπουν ακόμη πιο δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της Ανατολικής Περιφέρειας. Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκίνησε το ματς με 8/10 τρίποντα για το 14-28 στο 6' (!!!), συνέχισε με άσχημη εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο, βρέθηκε να χάνει με 25 στην τρίτη, έκανε όμως μια τρομερή αντεπίθεση στην τέταρτη με τον "Greek Freak" να μειώνει στον πόντο, πριν ο Κεμπά Γουόκερ γράψει το τελικό 110-107 με βολές και ο Έρικ Μπλέντσο χάσει την ευκαιρία να στείλει με μακρινό τρίποντο υπό πίεση τον αγώνα στην παράταση.

Ο "Greek Freak" τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους από 6/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/7 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ, ένα κλέψιμο και 3 κοψίματα σε 39 λεπτά συμμετοχής. Κρις Μίντλετον (14 πόντοι με 4/18 σουτ), Μάλκολμ Μπρόγκντον (11 πόντοι με 4/16 σουτ) δεν ήταν σε καλό βράδυ, σε αντίθεση με τους Έρικ Μπλέντσο, Πατ Κόνακτον, Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο που ξεχώρισαν για την ενέργεια και το πείσμα τους. Κορυφαίοι των νικητών οι Κέμπα Γουόκερ, Τζέρεμι Λαμπ, Μάρβιν Γουίλιαμς, καθοριστικός στην τέταρτη ο πολύπειρος Τόνι Πάρκερ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι, προηγήθηκε με 14-28 στο έκτο λεπτό, είχε παίξει σπουδαίο μπάσκετ και μετρούσε 8/10 τρίποντα, τα περισσότερα από τα οποία προέκυψαν μέσα από την σπουδαία κυκλοφορία της μπάλας. Οι Χόρνετς ισορρόπησαν, πάντως, γρήγορα το παιχνίδι για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 32-35, πριν η κατάσταση αλλάξει στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Η άμυνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό, οι Μπακς πέτυχαν μόλις 17 πόντους μέχρι το ημίχρονο και από το +14 βρέθηκαν στο -13 (65-52) με τα τρίποντα να έχουν σταματήσει, τον Greek Freak να μην έχει ρυθμό στην επίθεση και τους Μπρόγκντον - Μίντλετον σε κακή κατάσταση. Την ίδια ώρα, ο Μάρβιν Γουίλιαμς ήταν μαζί με τον Τζέρεμι Λαμπ οι δύο που ξεχώρισαν πέρα από τον Κεμπά Γουόκερ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, οι Χόρνετς έφτασαν μέχρι το +25, όταν ξεκίνησε η αντεπίθεση των Μπακς. Η ομάδα του coach Μπάντενχόλζερ έκανε τρομερή προσπάθεια στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, οι ΝτιΒιτσέντζο - Κόνακτον έδωσαν σημαντικές λύσεις, τα Ελάφια μείωσαν μέχρι τους τρεις (108-105), όμως ο Τόνι Πάρκερ τους είχε κάνει τεράστια ζημιά. Στα 21" ο Γάλλος είχε 0/2 βολές, ακολούθησε φοβερή προσπάθεια του Γιάννη που με coast-to-coast μείωσε στον ένα (108-107) και στα 7.1" ο Γουόκερ κέρδισε βολές. Τις έβαλε και τις δύο για το 110-107 και στην τελευταία επίθεση η μπάλα πήγε από τον Μίντλετον στον Μπλέντσο που έκανε ένα καλό σουτ, αλλά από πολύ μακριά και με τρομερή πίεση, για να βρει σίδερο και να χάσει την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Δείτε το video με τις κορυφαίες στιγμές του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ