NBA

Αντονι Ντέιβις: Άστοχος, αδιάφορος, απογοητευτικός

Αντονι Ντέιβις: Άστοχος, αδιάφορος, απογοητευτικός
AP Photo/Tyler Kaufman AP PHOTO/TYLER KAUFMAN

Ο Άντονι Ντέιβις ήταν απογοητευτικός κόντρα στους Μάτζικ, δείχνοντας να βρίσκεται σε... άλλο γήπεδο. Ίσως και αυτό να ήθελε. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, πρέπει να κάνει υπομονή.

Άστοχος. Αδιάφορος. Άοσμος. Άγευστος. Απογοητευτικός. Ο Άντονι Ντέιβις ήταν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κόντρα στους Μάτζικ, στην ντροπιαστική εντός έδρας ήττα των Πέλικανς με 88-118 .

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, ένας παίκτης που στα καλύτερά του ήταν υποψήφιος για το βραβείο του MVP, έμοιαζε με παίκτη της σειράς κόντρα στο Ορλάντο. Οι 3 πόντοι με 1/9 σουτ, 1/2 βολές και 6 ριμπάουντ σηματοδότησαν την χειρότερη φετινή του βραδιά και μία από τις χειρότερες της καριέρας του. Τηρουμένων των αναλογιών – δηλαδή του στάτους που έχει χτίσει πλέον ως παίκτης – ενδεχομένως και να ήταν η χειρότερη βραδιά της καριέρας του, καθώς είναι η πρώτη φορά που σημείωσε 3 ή λιγότερους πόντους ενώ βρέθηκε στο παρκέ +20 λεπτά.

Όπως ξέρουν όλοι βέβαια, πράγματι ήθελε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, κατά προτίμηση στο “Στέιπλς Σέντερ” των Λέικερς ή το “Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν” των Νικς. Αντ' αυτού, βρίσκεται – για λίγους μήνες ακόμα – στο “Σμούθι Κινγκ Σέντερ” των Πέλικανς. Αυτό το γεγονός προφανώς τον έχει επηρεάσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να έχει και τέτοια εικόνα.

ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΟ

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν οι Πέλικανς φέτος. Έπειτα από μία εξαιρετική περσινή σεζόν, όπου έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, φέτος πίστευαν ότι θα έκαναν το κάτι παραπάνω. Αντ' αυτού, έκαναν βήματα πίσω. Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ομάδας διαδέχθηκαν μαζεμένες ήττες.

Οι τραυματισμοί των Νίκολα Μίροτιτς, Έλφριντ Πέιτον και στην συνέχεια του Ντέιβις εξέθεσαν το μικρό βάθος του πάγκου της ομάδας σε μία Δυτική Περιφέρεια που όλες οι ομάδες... διψάνε για αίμα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απογοήτευση του Ντέιβις, ο οποίος ζήτησε ανταλλαγή και από τότε ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.

Αντονι Ντέιβις: Άστοχος, αδιάφορος, απογοητευτικός
AP Photo/Frank Franklin II AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

, οι Πέλικανς δεν είναι πολύ καλύτερα. Οι παίκτες των Πέλικανς είδαν τον ηγέτη τους να τους αδειάζει, να μένει εκτός αγώνων ενώ ήταν υγιής για να μην χαλάσει ενδεχόμενο deal και ακολούθως να επιστρέφει με το... ζόρι, αφού το ΝΒΑ απείλησε με κυρώσεις τη Νέα Ορλεάνη αν τον κρατήσει εκτός. Οποιοδήποτε κίνητρο είχε ήδη χαθεί για όλους και ο πρώτος που το έχασε ήταν ο Ντέιβις.

Ο All Star φόργουορντ/σέντερ δεν θέλει άλλο να αγωνίζεται στη Νέα Ορλεάνη. Θέλει νέες προκλήσεις. Είναι όμως αναγκασμένος να κάνει πως δεν τρέχει τίποτα και να μπαίνει στο παρκέ για να τα δώσει όλα σε κάθε παιχνίδι για να νικάει η ομάδα του. Ο Ντέιβις δεν έχει κίνητρο. Παράλληλα, δεν εμπνέει και τους συμπαίκτες του όπως παλαιότερα. Όσο καλές σχέσεις και να έχει μαζί τους εξάλλου, πώς θα τους πείσει να πάνε στον... πόλεμο μαζί του όταν ξέρουν ότι σε λίγους μήνες θα έχει φύγει; Ή όταν τον βλέπουν να εμφανίζεται σχεδόν αδιάφορος κόντρα στους Μάτζικ;

Οι Πέλικανς και ο Ντέιβις μοιάζουν με ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στην σχέση του και απλώς περιμένει τα... χαρτιά για να χωρίσει. Σε τέτοιο κλίμα, οι καλές μέρες θα είναι λιγότερες από τις κακές. Θα υπάρξουν και καλές μέρες, που ο Ντέιβις θα παίξει σαν σούπερ σταρ. Γενικώς όμως το μυαλό του θα είναι πάντα αλλού. Οι εντάσεις θα είναι δεδομένες. Η λύτρωση και για τις δύο πλευρές απέχει τουλάχιστον 4 μήνες. Μέχρι τότε, πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορέσουν τόσο οι Πέλικανς όσο και ο Ντέιβις να κάνουν την συμβίωσή τους όσο το δυνατόν λιγότερο άβολη. Δεν θα είναι εύκολο. Αμφότεροι ωστόσο δεν έχουν και άλλη επιλογή...

AP Photo/Tyler Kaufman, Frank Franklin II

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ