NBA

Αντετοκούνμπο: Τελείωσε αγώνα χωρίς προσπάθεια για τρίποντο έπειτα από 13 μήνες

Αντετοκούνμπο: Τελείωσε αγώνα χωρίς προσπάθεια για τρίποντο έπειτα από 13 μήνες
AP Photo/Bebeto Matthews AP PHOTO/BEBETO MATTHEWS

Κόντρα στους Μάτζικ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να μην επιχειρήσει κάποιο τρίποντο, κάτι που είχε να συμβεί σχεδόν 13 μήνες σε αγώνα των Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στη νίκη με 112-95 κόντρα στους Μάτζικ, αγγίζοντας το triple-double, το οποίο έχασε για μόλις μία ασίστ, με 19 πόντους με 6/17 σουτ (όλα δίποντα), 7/8 βολές, 18 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κοψίματα και 5 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής. Όλα καλά εδώ, υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια.

Αν κάποιος προσέξει τα στατιστικά του Γιάννη από το παιχνίδι, θα διαπιστώσει ότι δεν επιχείρησε τρίποντο:

Αντετοκούνμπο: Τελείωσε αγώνα χωρίς προσπάθεια για τρίποντο έπειτα από 13 μήνες

Για την ακρίβεια, αν κάποιος παρατηρήσει το shooting chart του Γιάννη (πηγή nba.com) από το παιχνίδι (δηλαδή από ποιο σημείο επιχείρησε κάθε σουτ) θα διαπιστώσει ότι δεν πήρε καν σουτ πίσω από τα 4 μέτρα:

Αντετοκούνμπο: Τελείωσε αγώνα χωρίς προσπάθεια για τρίποντο έπειτα από 13 μήνες

Με μία πρώτη ματιά αυτό δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση. Αρκεί ωστόσο ένα ψάξιμο για να διαπιστώσει κάποιος ότι έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ο Γιάννης ολοκλήρωσε έναν αγώνα χωρίς να επιχειρήσει τρίποντο. Σχεδόν 13 μήνες για την ακρίβεια, αφού αυτό συνέβη ξανά την περσινή σεζόν, στις 15 Ιανουαρίου 2019, όταν στην άνετη νίκη των Μπακς με 124-86 επί των Χιτ, ο "Greek Freak" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους με 4/9 δίποντα, 4/8 βολές, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Από τότε πέρασαν 79 αγώνες κανονικής περιόδου και 15 αγώνες στα playoffs όπου ο Γιάννης επιχείρησε τουλάχιστον ένα τρίποντο. Κοινώς, φέτος επιχείρησε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε κάθε παιχνίδι των Μπακς, αριθμώντας 30.2 πόντους, 13.4 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ μέσο όρο με 1.6/5 τρίποντα ανά αγώνα με ποσοστό 31.3% από την γραμμή των 7.25 μέτρων.

Εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το ποιο θα είναι το ταβάνι του Γιάννη αν γίνει πιο σταθερός σουτέρ. Τα σχεδόν 5 τρίποντα που επιχειρεί φέτος (με διαφορά career high) δείχνουν ότι το δουλεύει. Για ένα παιχνίδι ωστόσο αποφάσισε να αλλάξει λογική, κάτι που δεν αλλάζει βέβαια και πολλά.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του Γιάννη από το παιχνίδι με τους Μάτζικ:

AP Photo/Bebeto Matthews

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ