NBA

Αντετοκούνμπο σε πορεία για τον Φλόιντ: "Θέλουμε δικαιοσύνη"

Αντετοκούνμπο σε πορεία για τον Φλόιντ: "Θέλουμε δικαιοσύνη"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκλόνισε σε πορεία στο Μιλγουόκι για τον Τζορτζ Φλόιντ, αφού πήρε το λόγο και είπε στον κόσμο ότι θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε ξανά μπροστά στη μάχη εναντίον του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο σταρ των Μπακς βρέθηκε μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, και άλλους συμπαίκτες του σε πορεία στο Μιλγουόκι στη μνήμη του Φλόιντ, όπου μοίρασε νερά και κάποια στιγμή πήρε τον λόγο, συγκλονίζοντας με αυτά που είπε.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης είπε: " Αυτή είναι η πόλη μας... Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη. Δεν θέλω το παιδί μου να δει κάτι τέτοιο και να έχει μίσος στην καρδιά του. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ, στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να περπατήσει στους δρόμους".

Λίγο μετά πήρε τον λόγο ο Θανάσης, λέγοντας: " Εμείς σας δείχνουμε ότι σας στηρίζουμε. Να ξέρετε ότι όταν πάτε σπίτι θα είμαστε δίπλα σας".

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης αντέδρασε άμεσα στην είδηση της δολοφονίας του Φλόιντ, αρχικά με ένα tweet, για να ακολουθήσει ένα post στο Instagram, στην συνέχεια ένα μάυρο φόντο για το "Blackout Tuesday" και τελικά η απόφασή του να ακυρώσει on air μία εκπομπή ως ένδειξη σεβασμού.

Δείτε το VIDEO με τις ατάκες του Γιάννη και του Θανάση:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ