NBA

Αντετοκούνμπο: Αξίζει να αγωνιστεί τραυματίας στο Game 5;

Αντετοκούνμπο: Αξίζει να αγωνιστεί τραυματίας στο Game 5;
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Κουβαλώντας δύο τραυματισμούς στον ίδιο αστράγαλο σε 3 ημέρες, το πραγματικό ερώτημα στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μπακς είναι ένα: Αξίζει πράγματι να ρισκάρει και να αγωνιστεί στο Game 5 με τους Χιτ;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο. Δύο φορές σε τρεις ημέρες. Την δεύτερη – στο Game 4 με τους Χιτ – ήταν τόσο σοβαρός ο τραυματισμός που τον έθεσε εκτός αγώνα και πλέον θεωρείται αμφίβολος για το Game 5.

Οι Μπακς με κάποιο τρόπο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο προηγούμενο παιχνίδι και να μειώσουν σε 1-3 την σειρά. Θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και στο Game 5, σε μία προσπάθεια να σώσουν την σεζόν, αλλά και να γράψουν ιστορία ως η πρώτη ομάδα που επέστρεψε από το 0-3 στα playoffs. Το θέμα ωστόσο είναι μεγαλύτερο από αυτό.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι τραυματίας. Και προφανώς ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός για να μείνει εκτός προπόνησης και να χαρακτηρίζεται ως “αμφίβολος”. Ο Γιάννης θέλει να παίξει. Οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ μάλιστα ανέφεραν ότι πίεζε να αγωνιστεί και στο Game 4, αλλά το ιατρικό επιτελείο των Μπακς του το ξέκοψε. Αξίζει όμως αλήθεια να αγωνιστεί στο Game 5;

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Γιάννης, όπως και σχεδόν κάθε αθλητής, είναι ανταγωνιστικός. Εννοείται πως θέλει να αγωνιστεί, όπως το ίδιο θα ήθελε οποιοσδήποτε παίκτης βρισκόταν στην θέση του. Οι Μπακς εννοείται πως θα ήθελαν να δουν τον καλύτερο παίκτη τους στο παρκέ. Από εδώ και πέρα όμως, όλες οι πλευρές πρέπει να εξετάσουν σοβαρά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κυρίως να δουν τι τους ενδιαφέρει πραγματικά.

Οι Μπακς παίζουν όλη την σεζόν στο Game 5 με τους Χιτ. Όπως την έπαιζαν και στο Game 4. Ενδεχομένως να παίζουν και το μέλλον τους, αφού αν αποκλειστούν τότε η πίεση θα αυξηθεί. Δύο σερί αποκλεισμοί από τα playoffs όταν μία ομάδα έχει κλείσει την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και έχει στο δυναμικό της τον MVP της σεζόν δεν είναι μικρό πράγμα. Όλοι θα περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσουν οι Μπακς αν τελειώσει η σεζόν και ειδικά πώς θα αντιδράσει ο Γιάννης. Δεν πρέπει να ξεχνάει εξάλλου ο κόσμος ότι το συμβόλαιο του “Greek Freak” λήγει το καλοκαίρι του 2021, αλλά αν θέλει μπορεί μόλις τελειώσει η σεζόν να υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου.

Οι Μπακς – οι οποίοι θα έχουν και τον τελευταίο λόγο σχετικά με το αν θα αγωνιστεί ο Γιάννης – ενδεχομένως να βρεθούν σε ένα τεράστιο δίλημμα: Να ρισκάρουν με την χρησιμοποίηση του Γιάννη (αν δοθεί το ΟΚ από τους γιατρούς της ομάδας) ελπίζοντας ότι θα σώσουν την σεζόν ή να κοιτάξουν λίγο πιο μακριά, να παλέψουν με τους υπόλοιπους παίκτες και να ζήσουν με αυτό; Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απλό να δοθεί η απάντηση.

Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Σε περίπτωση που το ιατρικό επιτελείο δώσει στον Γιάννη την άδεια να αγωνιστεί – έστω και με περιορισμούς – τότε οι Μπακς θα κληθούν να πάρουν πιθανότατα την πιο δύσκολη απόφαση της σεζόν. Γνωρίζουν ότι η παρουσία του Γιάννη – έστω και αν δεν είναι 100% – αυξάνει τις πιθανότητές τους για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα κι ας φαίνεται ότι το Μαϊάμι έχει τρόπους να περιορίσει την δράση του. Την ίδια στιγμή ωστόσο το ενδεχόμενο ρίσκο ίσως να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Μπορεί κανείς να μην θέλει να το σκέφτεται – πόσω μάλλον να το συζητήσει – αλλά αν ο Γιάννης αγωνιστεί και ξανατραυματιστεί σε μία σειρά που βρίσκεται στο 1-3, τότε οι Μπακς θα βρεθούν στο επίκεντρο. Θα είναι η ομάδα που ρίσκαρε την υγεία του καλύτερου παίκτη της, αλλά και μεγαλύτερου περιουσιακού στοιχείου της. Το μέλλον για το οποίο ανησυχούν όλοι θα γίνει πράγματι σκοτεινό. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλει κανείς να συμβεί.

Η αλήθεια είναι ότι η θέση που βρίσκονται οι Μπακς είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο απόλυτος σταρ της ομάδας είναι λαβωμένος και μοιάζει με θηρίο στο κλουβί. Η σεζόν – και ίσως το μέλλον – του συλλόγου ενδέχεται να κριθεί στο Game 5 με τους Χιτ. Η πίεση θα είναι τεράστια. Το μπαλάκι πλέον βρίσκεται στην πλευρά των Μπακς.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ