ΜΠΑΣΚΕΤ

Άντεξε η Γιούτα, στην επιστροφή του Χέιγουορντ ως αντίπαλος

Άντεξε η Γιούτα, στην επιστροφή του Χέιγουορντ ως αντίπαλος
AP PHOTO/RICK BOWMER

Η Γιούτα υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες (και ήττα) τον Γκόρντον Χέιγουορντ, στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος στο Σολτ Λέικ Σίτι. Μεγάλο "διπλό" στο Ντένβερ οι Νετς με την υπογραφή του ΛεΒέρτ (VIDEOS).

Το κοινό του Σολτ Λέικ Σίτι υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες τον Γκόρντον Χέιγουορντ, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος 16 μήνες μετά την απόφασή του να φύγει από την Τζαζ για να υπογράψει συμβόλαιο στη Βοστώνη. Για τα... υπόλοιπα κανόνισε η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ. Η Τζαζ έχτισε από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου μία διψήφια διαφορά πόντων, ξέφυγε με +20 στο 30' (83-63) και άντεξε στην αντεπίθεση της Βοστώνης στην τέταρτη περίοδο, επικρατώντας εν τέλει με 123-115.

Ο Τζο Ινγκλς ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους (27 με 10/14 σουτ, είχε και 7 ασίστ) και ήταν ο κορυφαίος της Γιούτα, η οποία προηγήθηκε με 20 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο αλλά είδε τους Σέλτικς να πλησιάζουν μέχρι και τους τέσσερις στο 40'. Οι Ντόνοβαν Μίτσελ (21 πόντοι), Τζέι Κράουντερ (20), Ρίκι Ρούμπιο (17 πόντοι, 7 ασίστ), Ρούντι Γκομπέρ (17 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και Ντέρικ Φέιβορς (14 πόντοι) είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων για την Γιούτα, που σούταρε με ποσοστό 55,8% και μάζεψε 17 ριμπάουντ παραπάνω, τα βρήκε σκούρα όμως απέναντι στην άμυνα ζώνης 2-3 που επιστράτευσε ο Μπραντ Στίβενς στο δεύτερο ημίχρονο και δέχτηκε 28 πόντους από τα 17 λάθη που έκανε στο ματς.

Άντεξε η Γιούτα, στην επιστροφή του Χέιγουορντ ως αντίπαλος

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο του παιχνίδι ως αντίπαλος στην Γιούτα, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και τελείωσε τη βραδιά με 13 πόντους και 7 ασίστ. Ο Τέρι Ροζίερ (22 πόντοι, 5/8 τρίποντα) ξεκίνησε βασικός στη θέση του απόντα (για προσωπικούς λόγους) Ιρβινγκ και μαζί με τον Τζέισον Τέιταμ (21 πόντοι, 5 κλεψίματα) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των "κελτών", οι οποίοι έφτασαν τις τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

ΝΑΓΚΕΤΣ - ΝΕΤΣ: "Καθάρισε" πάλι ο ΛεΒέρτ!

Οι Νετς έκαναν την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς στο Pepsi Center, καθώς υποχρέωσαν τους Νάγκετς στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα με 112-110, χάρις σε floater του Κάρις ΛεΒέρτ με 0,3'' να απομένουν για τη λήξη! Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη για το Μπρούκλιν, το οποίο αν και έχασε κατά κράτος τις μάχες των ριμπάουντ (42-54) και σούταρε με ποσοστό 40,9%, προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους διαφορά στο 15' και κατόρθωσε να αντέξει στην αντεπίθεση του Ντένβερ και στη μεγάλη εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς, που πέτυχε 37 πόντους και μάζεψε 21 ριμπάουντ.

Άντεξε η Γιούτα, στην επιστροφή του Χέιγουορντ ως αντίπαλος

Οι "σβόλοι" προηγήθηκαν με 110-106 στο 47', αλλά ο Ντίνγουϊντι μείωσε τη διαφορά με 2/2 βολές, ο Αλεν ισοφάρισε με κάρφωμα στα 29,4'' και στην επόμενη επίθεση ο Γιόκιτς έκανε βήματα, ανοίγοντας το δρόμο για τον ΛεΒέρτ να πάρει στο τέλος το παιχνίδι. Πέρα από τον clutch ΛεΒέρτ (που έβαλε 17 πόντους), διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Ντι Αντζελο Ράσελ (23), Τζάρετ Αλεν (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 τάπες), Σπένσερ Ντίνγουϊντι (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Τζο Χάρις (11) από πλευράς Μπρούκλιν, ενώ το φετινό ντεμπούτο του έκανε ο ΝτεΜάρι Κάρολ, που πέτυχε 9 πόντους σε 14'.


Photo credits: AP Photo/Rick Bowmer
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ