ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!

Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook, right, drives against Charlotte Hornets guard Jeremy Lamb during the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Thursday, Nov. 1, 2018. (AP Photo/Nell Redmond)
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

Οι Θάντερ τα... είδαν όλα στην Σάρλοτ κόντρα στους Χόρνετς, αλλά τελικά πήραν τη νίκη, επιστρέφοντας από το -19. "Διπλό" στο Κλίβελαντ οι Νάγκετς, στο ρελαντί οι Μπλέιζερς.

Οι Θάντερ παίρνουν μπροστά σιγά-σιγά. Έπειτα από το απογοητευτικό 0-4 με το οποίο ξεκίνησαν την σεζόν, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και η παρέα του μετράνε αισίως 3 σερί νίκες μετά την επικράτησή τους με 111-107 μέσα στην Σάρλοτ επί των Χόρνετς. Αυτή η νίκη μάλιστα ήρθε με δραματικό τρόπο και μία σπουδαία ανατροπή.

Έπειτα από ένα ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο, οι Χόρνετς ξαφνικά... εξερράγησαν στην τρίτη περίοδο και με ένα σερί 14-0 ξέφυγαν με 62-44, ενώ λίγο αργότερα ανέβασαν την διαφορά στους 19 πόντους (66-47), δείχνοντας να ελέγχουν το ματς. Πριν καταλάβουν ωστόσο τι έγινε, οι Θάντερ απάντησαν με ένα δικό τους τρομερό επιμέρους σκορ 26-11 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, μειώνοντας σε 77-73.

Το παιχνίδι ήταν ξανά ντέρμπι, με την Οκλαχόμα Σίτι να αποδεικνύεται ωστόσο στο φινάλε καλύτερη στις λεπτομέρειες και να παίρνει τη νίκη.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Άλεξ Αμπρίνες να προσθέτει 25 πόντους και τον Ντένις Σρούντερ 21 πόντους. Ο Πολ Τζορτζ έμεινε στους 11 πόντους με 4/20 σουτ (0/10 εκ των οποίων τρίποντα) και 10 ριμπάουντ.

Για τους Χόρνετς, ο Κέμπα Γουόκερ και ο Μαλίκ Μονκ είχαν από 21 πόντους, με τον Τόνι Πάρκερ να προσθέτει 17 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!
Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!

ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ - ΝΑΓΚΕΤΣ 91-110: Δυο δωδεκάλεπτα αρκούσαν

Το Ντένβερ μπήκε με... μπλαζέ ύφος στο Κλίβελαντ για να αντιμετωπίσει τους ουραγούς της Ανατολής και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 27-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί ωστόσο αποφάσισε να σοβαρευτεί και ήταν καταιγιστικό στην δεύτερη και την τρίτη περίοδο - το συνολικό επιμέρους σκορ των οποίων ήταν 68-39 υπέρ του! - φτάνοντας στη νίκη με 110-91, για να βελτιώσει το ρεκόρ του στο 7-1.

Ο Χουάν Ερνάνγκομεζ με 23 πόντους και ο Πολ Μίλσαπ με 16 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, που είδαν τον Νίκολα Γιόκιτς να μένει στους 4 πόντους και τα 6 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Για τους Καβαλίερς, ο Τζόρνταν Κλάρκσον είχε 17 πόντους και ο Τσέντι Οσμάν 13 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!
Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!

ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ - ΠΕΛΙΚΑΝΣ 132-119: Στο ρελαντί το Πόρτλαντ

Το Πόρτλαντ βρήκε απέναντί του τους - χωρίς Άντονι Ντέιβις και Έλφριντ Πέιτον - Πέλικανς και δεν είχε όρεξη για... αστεία. Παίζοντας λοιπόν όσο χρειαζόταν, πήρε τη νίκη με 132-119 και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-2, με τη Νέα Ορλεάνη από την πλευρά της να έχει πλέον ρεκόρ 4-4, μετρώντας πια 4 σερί ήττες.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ με 26 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γιουσούφ Νούρκιτς να προσθέτει 20 πόντους και τον Αλ-Φαρούκ Αμίνου 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τους Πέλικανς, ο Τζούλιους Ραντλ είχε 29 πόντους, ο Ετουάν Μουρ 19 πόντους και ο Νίκολα Μίροτιτς 18 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά με 6/20 σουτ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!
Ανατροπή από το -19 και νίκη για Θάντερ!

AP Photo/Nell Redmond

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ