NBA

Ανάλυση: Ο δρόμος των Μπακς προς την κορυφή της Ανατολής

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after a dunk during the second half of the team's NBA basketball game against the Washington Wizards on Wednesday, Feb. 6, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after a dunk during the second half of the team's NBA basketball game against the Washington Wizards on Wednesday, Feb. 6, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP

Τι πρέπει να κάνουν οι Μιλγουόκι Μπακς για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας έως το τέλος των playoffs στην Ανατολή; Ποιοι τους κυνηγούν και τι "λέει" το πρόγραμμά τους; Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Το 2019 NBA All-Star Weekend ολοκληρώθηκε, οι παίκτες παίρνουν τις τελευταίες ανάσες και από αύριο βράδυ άπαντες θα γυρίσουν σε κανονικούς ρυθμούς. Κάτι λιγότερο από δύο μήνες έμεινε για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, με τους Μπακς να έχουν το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ και τη μάχη στην Ανατολή να έχει πάρει φωτιά.

Η ομάδα του Μιλγουόκι πιέζεται από τους Ράπτορς για την κορυφή, ενώ Νετς, Χόρνετς, Πίστονς, Χιτ και Μάτζικ διεκδικούν την έκτη, την έβδομη και την όγδοη θέση που οδηγεί στα playoffs. Όπως όλα δείχνουν, μία εξ' αυτών θα αντιμετωπίσει την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον πρώτο γύρο, με μειονέκτημα έδρας φυσικά.

ΟΜΑΔΑ

ΡΕΚΟΡ

Μιλγουόκι Μπακς

43-14

Τορόντο Ράπτορς

43-16

Ιντιάνα Πέισερς

38-20

Μπόστον Σέλτικς

37-21

Φιλαδέλφεια Σίξερς

37-21

Αν θεωρήσουμε πως οι Πέισερς χωρίς τον Βίκτορ Ολαντίπο δεν είναι ικανοί να διεκδικήσουν την πρώτη θέση και την ίδια στιγμή οι Σέλτικς και οι Σίξερς μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο σερί νικών που θα τους βάλει στη διεκδίκησή της, τότε καταλαβαίνουμε πως η κορυφή είναι υπόθεση τεσσάρων.

- Οι Μπακς έχουν 25 αγώνες έως το τέλος της κανονικής περιόδου (13 εντός και 12 εκτός έδρας), με πέντε back-to-backs, με 12 αγώνες απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά playoffs και έξι εκτός έδρας με οργανισμούς της Δυτικής Περιφέρειας. Οι αντίπαλοί τους έχουν ποσοστό επιτυχίας 47.2%.

- Οι Ράπτορς έχουν 23 αγώνες έως το τέλος της κανονικής περιόδου (12 εντός και 11 εκτός έδρας), με δύο back-to-backs, με 11 αγώνες απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά playoffs και τρεις εκτός έδρας με οργανισμούς της Δυτικής Περιφέρειας. Οι αντίπαλοί τους έχουν ποσοστό επιτυχίας 45%.

- Οι Σέλτικς έχουν 24 αγώνες έως το τέλος της κανονικής περιόδου (10 εντός και 14 εκτός έδρας), με τέσσερα back-to-backs, με 15 αγώνες απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά playoffs και έξι εκτός έδρας με οργανισμούς της Δυτικής Περιφέρειας. Οι αντίπαλοί τους έχουν ποσοστό επιτυχίας 52.2%.

- Οι Σίξερς έχουν 4 αγώνες έως το τέλος της κανονικής περιόδου (11 εντός και 13 εκτός έδρας), με τέσσερα back-to-backs, με 10 αγώνες απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά playoffs και πέντε εκτός έδρας με οργανισμούς της Δυτικής Περιφέρειας. Οι αντίπαλοί τους έχουν ποσοστό επιτυχίας 48.5%.

Οι Μπακς θα παίξουν εντός έδρας με τους Σέλτικς, οι Ράπτορς θα υποδεχθούν τους Σπερς, ενώ οι Σίξερς τους Χιτ στα πρώτα ματς μετά το All-Star break.

Ανάλυση: Ο δρόμος των Μπακς προς την κορυφή της Ανατολής
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ