NBA

Αλλάζει παρατσούκλι ο Ντόντσιτς

Αλλάζει παρατσούκλι ο Ντόντσιτς
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αρνήθηκε το αίτημα των Μάβερικς για κατοχύρωση του "Matador" ως παρατσούκλι του Λούκα Ντόντσιτς.

Ξεχάστε το "Matador". Ο Λούκα Ντόντσιτς θα πρέπει να βρει ένα νέο παρατσούκλι. Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των Ντάλας Μάβερικς να κατοχυρώσουν εμπορικά το "Matador" (ταυρομάχος, ελληνιστί) ως αποκλειστικό παρατσούκλι του Σλοβένου γκαρντ, με αποτέλεσμα να αναζητείται ένα νέο.

Σύμφωνα με τον Τζος Γκέρμπεν, δικηγόρο ειδικευμένο σε τέτοια θέματα, η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. Κι αυτό διότι υπάρχουν στις ΗΠΑ ήδη 20 παρόμοια nicknames, τα οποία έχουν κατατεθεί στο παρελθόν στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

Όσο για το ποιο θα είναι το νέο παρατσούκλι του Ντόντσιτς; Η μητέρα του έχει την λύση. Η Μίριαμ Πότερμπιν έχει ήδη καταθέσει δύο στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων και σε περίπου τέσσερις μήνες (τόσο διαρκεί η διαδικασία) θα γνωρίζει εάν θα εγκριθούν.

Εάν όλα πάνε καλά, τότε ο Λούκα Ντόντσιτς θα αποκαλείται και ως "Luka 77" και "Luka Magic 77".

Photo credits: AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ