NBA

Αλλαγή δεδομένων: Για 2+1 υπέγραψε στους Κλίπερς ο Λέοναρντ

Toronto Raptors' Kawhi Leonard in action during the first half of Game 3 of a second-round NBA basketball playoff series against the Philadelphia 76ers, Thursday, May 2, 2019, in Philadelphia. 76ers won 116-95. (AP Photo/Chris Szagola)
Toronto Raptors' Kawhi Leonard in action during the first half of Game 3 of a second-round NBA basketball playoff series against the Philadelphia 76ers, Thursday, May 2, 2019, in Philadelphia. 76ers won 116-95. (AP Photo/Chris Szagola) AP

Δεν πήρε το maximum τετραετές συμβόλαιο ο Κουάι Λέοναρντ, που θα υπέγραψε για 2+1 χρόνια με τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις/πληροφορίες έλεγαν πως είχε συμφωνήσει με τους Κλίπερς για το maximum τετραετές , ο Κουάι Λέοναρντ υπέγραψε στην ομάδα του Λος Άντζελες συμβόλαιο διετούς διάρκειας με οψιόν επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο!

Ο 28χρονος φόργουορντ που κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα με τους Τορόντο Ράπτορς θα έχει το δικαίωμα είτε να αποχωρήσει από τους Κλίπερς το καλοκαίρι του 2021, είτε να κάνει opt-in για μια τρίτη σεζόν, είτε απλά να κάνει opt-out για να υπογράψει μαζί τους μια νέα πολυετή συμφωνία. Σίγουρα πάντως η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς θα πρέπει να δουλέψει σκληρά την επόμενη διετία ώστε να τον πείσει να μείνει σε αυτή για ακόμη περισσότερα χρόνια.

Ο Λέοναρντ θέλει να έχει την κατάσταση στα δικά του χέρια, καθώς το καλοκαίρι του 2021 μπορεί να βγει στην αγορά ως free agent και ο Πολ Τζορτζ, τον οποίο ουσιαστικά απαίτησε από τους Κλίπερς για να μετακομίσει στην Καλιφόρνια. Τότε, το 2021, με δεκαετή εμπειρία στην πλάτη του ο Κουάι θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει maximum συμβόλαιο που υπολογίζεται πως θα φτάνει τα 196 εκατομμύρια δολάρια στους Κλίπερς ή τα 188 σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς προσπαθεί να ολοκληρώσει και νέο χτύπημα, πιθανότατα με πάουερ φόργουορντ που θα μπορεί να μπει στη βασική πεντάδα και να κάνει τη διαφορά. Οι Κλίπερς έγιναν, ξαφνικά, ο νέος hot προορισμός του ΝΒΑ και αυτή τη στιγμή θεωρούνται το νούμερο 1 φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ