NBA

Όταν ο Ρίμας Κουρτινάιτις πήρε μέρος στον διαγωνισμό τριπόντων ως guest!

Όταν ο Ρίμας Κουρτινάιτις πήρε μέρος στον διαγωνισμό τριπόντων ως guest!

Η ιστορική συμμετοχή του Ρίμας Κουρτινάιτις στον διαγωνισμό τριπόντων του 1989, οι αντιδράσεις των NBAers και η πρόσκληση του Τσάρλς Μπάρκλεϊ στον Λιθουανό να πάνε σε... strip show (VIDEO)!

Δύο παίκτες στην 33χρονη ιστορία του διαγωνισμού τριπόντων έχουν πάρει μέρος σε αυτόν δίχως να έχουν ομάδα στο ΝΒΑ. Ο ένας ήταν ο Κρεγκ Χότζες το 1993, που προσκλήθηκε τότε από το ΝΒΑ παρότι ήταν free agent. Ο άλλος ήταν ο Ρίμας Κουρτινάιτις το 1989 και αποτελεί σίγουρα την πιο παράξενη συμμετοχή παίκτη σε κάποιον από τους διαγωνισμούς του All-Star Game.

Το ΝΒΑ είχε προσκαλέσει εκείνη την χρονιά τον Λιθουανό σούτινγκ γκαρντ της Ζάλγκιρις Κάουνας, σε μία εποχή που οι Ευρωπαίοι σπάνιζαν. Πολύ περισσότερο δε οι Σοβιετικοί, μιας και ο ψυχρός πόλεμος ακόμα δεν είχε φτάσει στο τέλος του. Ποιος ήταν ο λόγος λοιπόν που το ΝΒΑ προσκάλεσε έναν Σοβιετικό αθλητή που καμία σχέση δεν είχε με το πρωτάθλημα; Άγνωστος, ακόμα και για τον ίδιο...

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΟΟΥΝ, ΣΤΟΚΤΟΝ

"Με εξέπληξε, αλλά από τη στιγμή που με προσκάλεσαν, πήγα μαζί με την σύζυγό μου. Είναι το όνειρο του κάθε παίκτη να παίξει στο ΝΒΑ", είπε πει πριν από 30 χρόνια ο Κουρτινάιτις, φτάνοντας στο Χιούστον για την ιστορική συμμετοχή του. Ο νυν προπονητής της Χίμκι ίσως να μην έμαθε ποτέ το λόγο της πρόσκλησης, ωστόσο μάλλον ήταν προφανές γιατί επιλέχθηκε εκείνος. Λιγότερο από ένα χρόνο νωρίτερα είχε σημειώσει 28 πόντους με 4 τρίποντα στη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί των ΗΠΑ με 82-76 στον ημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά του 1988.

Η ιδέα του ΝΒΑ, μάλιστα, δεν άρεσε σε κάποιους από τους σούπερ σταρς εκείνης της εποχής. " Εάν έρθει και κερδίσει το διαγωνισμό, πολλοί θα ξεφτυλιστούν. Δεν μπορείς έτσι απλά να ρίχνεις κάποιον από το πουθενά εκεί μέσα", είχε πει τότε ο Καρλ Μαλόουν, ενώ ο Τζον Στόκτον δεν διαφώνησε με τον συμπαίκτη του. " Δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι είναι Σοβιετικός. Το θέμα είναι ότι δεν ανήκει στη λίγκα. Σε μία εκδήλωση του ΝΒΑ πρέπει να έχεις παίκτες του ΝΒΑ", είχε πει τότε ο γκαρντ της Γιούτα.

Δείτε την ιστορική μονομαχία Κουρτινάιτις - Χάρπερ του 1989:

Όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο, οι διόσκουροι της Γιούτα δεν χρειαζόταν να ανησυχούν. Στην μονομαχία του πρώτου γύρου (τότε έπαιζαν οι παίκτες ακόμα ένας εναντίον ενός) ο 29χρονος Λιθουανός συγκέντρωσε μόνο εννέα πόντους, ηττήθηκε από τον Ντέρεκ Χάρπερ (12) και εν τέλει τερμάτισε τελευταίος στον διαγωνισμό τριπόντων του Χιούστον. Πριν αναχωρήσει, πάντως, για την πατρίδα του, ο Ρίμας Κουρτινάιτις είχε και μία απολαυστική στιχομυθία με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, η οποία καταγράφηκε μάλιστα και από τα αμερικανικά Μ.Μ.Ε....

- " Θα ήθελες να έρθεις μαζί μας σε ένα strip show;", ρώτησε τον Κουρτινάιτις μέσω του μεταφραστή ο "Σερ Τσαρλς".

- " Ναι, φυσικά. Μπορώ όμως να φέρω και την σύζυγό μου;", αποκρίθηκε ο Κουρτινάιτις.

- " Όοοοοοοοοχιιι", απάντησε ο Μπάρκλεϊ!

Οι συνδρομητές τηςCOSMOTETV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικά όλη τη δράση από το ΝΒΑAll-StarWeekend2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με τοNBAAll-StarGame2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTESPORT4HD).

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ