NBA

ΝΒΑ All Star Weekend: Τα βραβεία

ΝΒΑ All Star Weekend: Τα βραβεία
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

To Sport24.gr ολοκληρώνει την σειρά αφιερωμάτων στον άτυπο... πρώτο γύρο του ΝΒΑ, με τα βραβεία του πρώτου μισού της σεζόν να παίρνουν την σκυτάλη.

Με αφορμή το All Star Weekend το Sport24.gr ολοκληρώνει την ανασκόπηση στον άτυπο... πρώτο γύρο του ΝΒΑ. Μετά λοιπόν τους ρούκι και τους δευτεροετείς , σειρά παίρνουν πλέον τα βραβεία της σεζόν μέχρι στιγμής.

Με όλες τις ομάδες να έχουν δώσει τουλάχιστον 56 αγώνες, το δείγμα πλέον είναι αρκετά μεγάλο ώστε να έχουν ξεχωρίσει κάποιοι παίκτες στη μάχη για τα βραβεία. Το Sport24.gr έκανε λοιπόν τον πρώτο απολογισμό, παρουσιάζοντας τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην “κούρσα” για τα βραβεία της χρονιάς.

MVP

Οι υποψήφιοι: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Καγουάι Λέοναρντ (Ράπτορς)

Αν η σεζόν ολοκληρωνόταν τώρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο MVP της κανονικής περιόδου. Ο “Greek Freak” ανέβασε ακόμα ένα επίπεδο την απόδοσή του, ωστόσο αυτό που δίνει πόντους στην... υποψήφιότητά του είναι η πορεία των Μπακς, οι οποίοι έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Οι Νίκολα Γιόκιτς, Πολ Τζορτζ, Τζέιμς Χάρντεν και Καγουάι Λέοναρντ έχουν κι αυτοί τα δικά τους επιχειρήματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή το φαβορί για το βραβείο είναι ο Γιάννης.

Ρούκι της χρονιάς

Οι υποψήφιοι: Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Τρε Γιανγκ (Χοκς), ΝτιΆντρε Έιτον (Σανς), Τζάρεν Τζάκσον (Γκρίζλις), Μάρβιν Μπάγκλεϊ (Κινγκς)

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει τρελάνει κόσμο από το ξεκίνημα της σεζόν με αυτά που κάνει στο παρκέ. Σε σχέση με τους άλλους ρούκι ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ μοιάζει με... άντρα ανάμεσα σε παιδιά. Ο Ντόντσιτς έχει ήδη γίνει ο ηγέτης των Μάβερικς, κάνοντας τρομερά πράγματα στο παρκέ. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε δύσκολα θα χάσει το βραβείο, παρά τις εξαιρετικές ρούκι σεζόν τον Τρε Γιανγκ και ΝτιΆντρε Έιτον.

Καλύτερος έκτος παίκτης

Οι υποψήφιοι: Σπένσερ Ντίνγουϊντι (Νετς), Ντομάντας Σαμπόνις (Πέισερς), Λου Γουίλιαμς (Κλίπερς), Ντέρικ Ρόουζ (Γουλβς), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Κινγκς)

Ο Σπένσερ Ντίνγουϊντι των Νετς έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, αφού οι εξαιρετικοί αριθμοί και τα μεγάλα σουτ που έχει σημειώσει τον έβαλαν σε θέση οδηγού. Ο τραυματισμός του ωστόσο έβαλε κι άλλους στην... κούρσα, με τους Ντομάντας Σαμπόνις, Ντέρικ Ρόουζ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και (τον... συνήθη ύποπτο) Λου Γουίλιαμς να καιροφυλακτούν.

Αμυντικός της χρονιάς

Οι υποψήφιοι: Πολ Τζορτζ (Θάντερ), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), Μάιλς Τέρνερ (Πέισερς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς)

Ο Πολ Τζορτζ κάνει απίθανα πράγματα σε επίθεση και άμυνα φέτος. Ο σταρ των Θάντερ δίνει το ένα ρεσιτάλ μετά το άλλο στην επίθεση και την ίδια στιγμή αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Την ίδια στιγμή βέβαια οι Ρούντι Γκομπέρ, Τζοέλ Εμπίντ και Μάιλς Τέρνερ σκεπάζουν τα καλάθια και ο Γιάννης κάνει τα... πάντα. Αυτή τη στιγμή ωστόσο ο Τζορτζ είναι ένα βήμα μπροστά.

Πιο βελτιωμένος παίκτης

Οι υποψήφιοι: Πασκάλ Σιάκαμ (Ράπτορς), Τζον Κόλινς (Χοκς), Τζάστις Γουίνσλοου (Χιτ), Ντιάρον Φοξ (Κινγκς), Μοντρέζλ Χάρελ (Κλίπερς)

Ακόμα ένα βραβείο με μπόλικο ανταγωνισμό. Λαμβάνοντας υπόψη ωστόσο όλα τα δεδομένα, ο Πασκάλ Σιάκαμ των Ράπτορς δείχνει να έχει αποκτήσει το πάνω χέρι στην... κούρσα για το βραβείο, αφού έχει εκτοξεύσει τους αριθμούς του από τους 7.3 πόντους και 4.5 ριμπάουντ, στους 16.1 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο, όντας καθοριστικός στην τρομερή πορεία των Ράπτορς.

Προπονητής της χρονιάς

Οι υποψήφιοι: Μάικ Μπάντενχολζερ (Μπακς), Μάικ Μαλόουν (Νάγκετς), Νικ Νερς (Ράπτορς), Μπίλι Ντόνοβαν (Θάντερ), Κένι Άτκινσον (Νετς)

Ο Μάικ Μπάντενχολζερ πήγε στους Μπακς το καλοκαίρι και τους μετέτρεψε από καλή ομάδα σε διεκδικητές του τίτλου. Ο έμπειρος τεχνικός ξεκλείδωσε νέες επιλογές για τον Γιάννη, έκανε τον Κρις Μίντλετον All Star και τον Μπρουκ Λοπεζ τον ψηλότερο... σούτινγκ γκαρντ στο ΝΒΑ! Οι Μάικ Μαλόουν και Νικ Νερς επίσης έχουν κάνει σπουδαία πράγματα φέτος, όπως κι ο Κένι Άτκινσον, αλλά ο Μπάντενχολζερ αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί για το βραβείο.

AP Photo/Brandon Dill

Οι συνδρομητές τηςCOSMOTETV, θα έχουν για ακόμα μία χρονιά στη διάθεσή τους ζωντανά και αποκλειστικά όλη τη δράση από το ΝΒΑAll-StarWeekend2019, το τριήμερο 16-18/2, το οποίο θα κορυφωθεί με τοNBAAll-StarGame2019 και τον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτή του ΛεΜπρον Τζέιμς, τη Δευτέρα 18/2, στις 03.00 (COSMOTESPORT4HD).

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ