ΜΠΑΣΚΕΤ

Ακόμα σκοράρουν οι Ρόκετς στο ντεμπούτο του "Μέλο"

Ακόμα σκοράρουν οι Ρόκετς στο ντεμπούτο του "Μέλο"
AP PHOTO/BUTCH DILL

Οι Ρόκετς νίκησαν τους Γκρίζλις 131-115 στο ντεμπούτο του Καρμέλο Άντονι. Νίκες και για Καβαλίερς, Χόρνετς, Τζαζ στα άλλα παιχνίδια της preseason (VIDEOS).

Οι νέοι Ρόκετς παρουσιάστηκαν. Και προσέφεραν στους φιλάθλους τους πολλούς λόγους για να είναι αισιόδοξοι ενόψει της νέας σεζόν. Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο οι "ρουκέτες" βρήκαν ρυθμό, ξεδίπλωσαν το επιθετικό ταλέντο τους και νίκησαν εύκολα τους Γκρίζλις 131-115, σε ένα φιλικό που διεξήχθη στο Μπέρμινγκχαμ της Αλαμπάμα ενώπιον 16.888 θεατών. Το πρόσωπο της βραδιάς, βέβαια, δεν ήταν άλλο από τον Καρμέλο Άντονι.

Ο "Μέλο" πέτυχε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα και 1/2 δίποντα, με όλα τα σουτ που επιχείρησε να είναι έπειτα από πάσες. O Άντονι δεν προσπάθησε να παίξει με τη μπάλα στα χέρια και έμοιαζε καλά προσαρμοσμένος στο στυλ μπάσκετ των Ρόκετς, οι οποίοι του ζητούν να σουτάρει και να μην ντριμπλάρει. Μάλιστα, σε μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο απολογήθηκε γυρνώντας στον πάγκο της ομάδας του, επειδή αντί να επιχειρήσει ένα τρίποντο, έκανε μία ντρίμπλα και σούταρε δίποντο (βλ. video παρακάτω)!

Από εκεί και πέρα, ο Κρις Πολ (22 πόντοι, 9 ασίστ, 5 κλεψίματα) ήταν εκπληκτικός, ο Τζέιμς Χάρντεν (20 πόντοι, 6 ασίστ, 8 λάθη) ήταν ο γνωστός Χάρντεν, ενώ από τους νεοφερμένους των Ρόκετς αυτοί που διακρίθηκαν περισσότερο ήταν οι Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς (19 πόντοι, 5/6 σουτ) και Μαρκίς Κρις (11 πόντοι, 4/4 σουτ). Όσον αφορά στο Μέμφις, ο Μάικ Κόνλι (16 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο ρούκι Τζάρεν Τζάκσον (15 πόντοι, 6/6 σουτ), ενώ θετικό ντεμπούτο έκανε και ο Κάιλ Άντερσον (12 πόντοι, 5/6 σουτ).

ΣΕΛΤΙΚΣ - ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ 95-102

Ενθαρρυντικό ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι στη μετά-Λεμπρόν εποχή για τους Καβαλίερς, οι οποίοι νίκησαν εύκολα τους Σέλτικς στη Βοστώνη 102-95. Με τον "Βασιλιά" εκτός πόλης, οι Καβς έδειξαν με το καλημέρα ότι πλέον είναι η ομάδα του Κέβιν Λαβ. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν η πρώτη επιθετική επιλογή του Κλίβελαντ στα 17'18'' που αγωνίστηκε και πέτυχε 17 πόντους με 5/10 σουτ.

Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν ακόμα οι Κλάρκσον (12), Χουντ (10), Οσμάν (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Νουάμπα (12 πόντοι), καθώς και ο Κόλιν Σέξτον (15 πόντοι), ο οποίος μόνο με ρούκι δεν έμοιαζε στο παρκέ του TD Garden. Από την Βοστώνη, που είχε 5/31 τρίποντα και παρατάχθηκε χωρίς τον Καϊρί Ίρβινγκ, διακρίθηκαν οι Σμαρτ (15 πόντοι), Μόρις (14 πόντοι) και Λέμον (11 πόντοι).

ΓΙΟΥΤΑ - ΤΟΡΟΝΤΟ 105-90

Άλλη μία νίκη σημείωσε η Γιούτα. Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο αλλά επικράτησε τελικά του Τορόντο με 105-90, κάνοντας το 2/2 στην preseason. Ανήμερα των 31ων γενεθλίων του ο Τζο Ινγκλς πέτυχε 24 πόντους με 5/11 τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Τζαζ, η οποία είχε άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό, τους Ρούντι Γκομπέρ (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Ντόνοβαν Μίτσελ (12) και Ρίκι Ρούμπιο (15).

Πολύ καλός στη δεύτερη εμφάνισή του ήταν και ο Κοουάι Λέοναρντ. Ο νέος σούπερ σταρ των Ράπτορς πέτυχε 17 πόντους με 6/12 σουτ και μάζεψε 5 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Πασκάλ Σιάκαμ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν οι άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν από πλευράς Ράπτορς.

ΣΑΡΛΟΤ - ΜΑΪΆΜΙ 122-113

ενώ στο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι της ημέρας, η Σάρλοτ κατέβαλε το Μαϊάμι με 122-113, ανατρέποντας προηγουμένως διαφορά 14 πόντων. Ο Κέμπα Γουόκερ πέτυχε 10 από τους 18 πόντους του στην τρίτη περίοδο και οδήγησε τους Χόρνετς στην δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγώνες στην preseason. Πολύ καλός ήταν ακόμα ο Κόντι Ζέλερ (15 πόντοι), που μάλλον θα είναι ο νέος βασικός σέντερ της Σάρλοτ, ενώ εξαιρετική παρουσία ερχόμενοι από τον πάγκο είχαν και οι Ερνανγκόμεθ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Μπρίτζες (14 πόντοι) και Μονκ (8 πόντοι, 7 ασίστ).

Από το Μαϊάμι, επτά παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτους τους Κέλι Ολίνικ (18 πόντοι) και Χασάν Γουάιτσαϊντ (14 πόντοι, 15 ριμπάουντ). Τραυματίας αποχώρησε στην δεύτερη περίοδο ο Ντέρικ Τζόουνς τζούνιορ, όταν επιχείρησε να κάνει ένα φόλοου - κάρφωμα, αλλά έπεσε άσχημα στο παρκέ. Ο γκαρντ της Χιτ χτύπησε στον δεξιό ώμο, εντούτοις η ακτινογραφία που έβγαλε μετά το τέλος του αγώνα δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό.

Photo credits: AP Photo/Butch Dill






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ