ΜΠΑΣΚΕΤ

Αφήνουν ελεύθερο τον Ρίβερς οι Σανς

Washington Wizards guard Austin Rivers (1) in action against the Brooklyn Nets during the first half of an NBA basketball game Friday, Dec. 14, 2018, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
AP Photo/Adam Hunger AP PHOTO/ADAM HUNGER

Κίνηση-έκπληξη από τους Σανς, οι οποίοι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον Όστιν Ρίβερς, μόλις λίγες ημέρες αφότου τον απέκτησαν με ανταλλαγή.

Ο Όστιν Ρίβερς δεν θα φορέσει τελικά την φανέλα των Σανς. Μόλις μερικές ημέρες μετά την... περιπετειώδη ανταλλαγή που τον έστειλε μαζί με τον Κέλι Ούμπρε από τους Γουίζαρντς στο Φοίνιξ για χάρη του Τρέβο Αρίζα , ο 26χρονος γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τους "Ήλιους" και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας!

Όπως αποκάλυψε το δίκτυο "ESPN", o Ρίβερς συζήτησε με τους Σανς και αποφασίστηκε ότι στην φάση της καριέρας που βρίσκεται θα ήταν προτιμότερο να αναζητήσει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ρόστερ μίας ομάδας που έχει στόχο την είσοδο στα playoffs και όχι την... ανοικοδόμηση.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι ο Ρίβερς είναι μόλις 26 χρονών και οι Σανς αναμενόταν να του δώσουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής δίπλα στον Ντέβιν Μπούκερ και άρα την ευκαιρία να φανεί ακόμα περισσότερο ενόψει του καλοκαιριού, όταν και θα ήταν έτσι κι αλλιώς free agent. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, αυτό ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τον γιο του Ντοκ Ρίβερς (προπονητή των Κλίπερς), ο οποίος βάσει συμβολαίου αναμένεται να εισπράξει 12.6 εκατ. δολάρια φέτος.

Την φετινή σεζόν ο Ρίβερς είχε 7.2 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο σε 23.6 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα των Γουίζαρντς, ερχόμενος από τον πάγκο στους 27 από τους 29 αγώνες που πήρε μέρος. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι την περσινή σεζόν είχε 15.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 4 ασίστ μέσο όρο σε 33.7 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα των Κλίπερς, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

AP Photo/Adam Hunger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ