NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Σαν Αντόνιο Σπερς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Σαν Αντόνιο Σπερς
AP Photo/Darren Abate AP PHOTO/DARREN ABATE

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Την σκυτάλη παίρνουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά έχουν σήμερα οι Σαν Αντόνιο Σπερς , η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό νικών στο ΝΒΑ την τελευταία 20ετία (69,9%) και τον αριθμό-ρεκόρ των 22 συνεχόμενων παρουσιών σταPlayoffs.

Διαβάστε ευθύς αμέσως το προφίλ των Σαν Αντόνιο Σπερς:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19:48-34

Έμειναν: Γκρεγκ Πόποβιτς (προπονητής), ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Ντεζούντε Μάρεϊ, Ντέρικ Γουάιτ, Ρούντι Γκέι, Πάτι Μιλς, Μάρκο Μπελινέλι, Μπριν Φορμπς, Γιάκομπ Περτλ, Λόνι Γουόκερ, Τσιμέζιε Μέτου, Ντρου Γιούμπανκς (two wayσυμβόλαιο).

Έφυγαν: Ντάβις Μπέρτανς (ανταλλαγή - Γουίζαρντς), Κουίνσι Ποντέξτερ (free agent),Ντάντε Κάνινγκχαμ (free agent),Ντονάτας Μοτιεγιούνας (free agent –Σαγκάη Σαρκς),Μπεν Μουρ (free agent).

Ήρθαν: ΝτεΜάρι Κάρολ (ανταλλαγή - Νετς), Τρέι Λάιλς (free agent -Νάγκετς), Λούκα Σάμανιτς (Draft), Κέλντον Τζόνσον (Draft), Κουίντερι Γουέδερσπουν (Draft -two wayσυμβόλαιο), Ντέντρικ Λόσον (free agent -exhibit 10συμβόλαιο), Ντόλτον Χομς (free agent -exhibit 10συμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: ΝτεΜάρι Κάρολ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Σαν Αντόνιο Σπερς
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Μεγαλύτερη απώλεια: Ντάβις Μπέρτανς

Τι έκαναν πέρυσι: Άλλαξαν σελίδα. Όχι μόνο επειδή τον Ιούλιο του 2018 υποχρεώθηκαν να κάνουνtrade στο Τορόντο τον Κοουάι Λέοναρντ μαζί με τον Ντάνι Γκριν. Ούτως ή άλλως η σεζόν 2018/19 σηματοδοτούσε την αρχή μιας νέας εποχής για τους Σπερς, καθώς ήταν η πρώτη από το 1996/97 χωρίς κανέναν εκ των Ντάνκαν, Πάρκερ, Τζινόμπιλι στο ρόστερ. Κι όμως παρέμειναν πιστοί στις συνήθειές τους.

Παρότι έχασαν λίγο πριν από την αρχή της χρονιάς με σοβαρό τραυματισμό τον Ντεζούντε Μάρεϊ και οι υπόλοιπες δυτικές ομάδες ισχυροποιήθηκαν σημαντικά, οι Σπερς κατόρθωσαν τελειώσουν την κανονική περίοδο με θετικό ρεκόρ και να προκριθούν σταPlayoffsγια 22η συνεχόμενη σεζόν. Δεν μπόρεσαν πάντως να συνεχίσουν πολύ παραπέρα. Στον 1ο γύρο τωνPlayoffsοι Νάγκετς τους απέκλεισαν με 4-3 νίκες .

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Να συνεχίσουν το σερί τους, τι άλλο; Το Σαν Αντόνιο δεν έχει ομάδα τίτλου. Λογικά δεν θα προχωρήσει καν πολύ σταPlayoffs.Ωστόσο, αφού προκρίθηκε πέρυσι στηνpostseason, γιατί να μην το κάνει και φέτος, από τη στιγμή που ο Ντεζούντε Μάρεϊ επιστρέφει 100% υγιής και μαζί με τον Ντέρικ Γουάιτ θα συνθέσουν το καλύτερο αμυντικό περιφερειακό δίδυμο στο ΝΒΑ...

Ο ανερχόμενος Λόνι Γουόκερ θα κλέψει πολύ χρόνο από τον Πάτι Μιλς στον "1", ενώ η προσθήκη του ΝτεΜάρι Κάρολ προσθέτει βάθος στον πάγκο, ο οποίος μοιάζει αρκετά καλύτερος σε σχέση με την περσινή χρονιά μετά την απόκτηση και του Λάιλς. Οι Σπερς θα ακολουθήσουν και φέτος τη συνταγή Πόποβιτς, θα παίξουν ομαδικά, καλή άμυνα και όποιος τους υποτιμήσει θα το πληρώσει.

Το ιδανικό σενάριο: Οι Σπερς θα παραδώσουν μαθήματα ομαδικού μπάσκετ, θα έχουν μία από τις 2-3 καλύτερες άμυνες στην κανονική περίοδο και θα βρουν στο πρόσωπο του Λόνι Γουόκερ το επόμενο εκκολαπτόμενο αστέρι τους. Η είσοδος σταPlayoffsθα αποδειχτεί παιχνιδάκι και η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς θα συνεχίσει ακάθεκτη το σερί της.

Το χειρότερο σενάριο: Η Δύση θα αποδειχτεί πολύ σκληρή για τα δόντια τους. Οι Σπερς θα έχουν πρόβλημα στην άμυνα στοlow postελλείψει πολλών καλών ψηλών, οι Μάρεϊ, Γουάιτ δεν θα "δέσουν" αρμονικά στην περιφέρεια, η πληθώρα γκαρντ θα προκαλέσει πρόβλημα στοrotationκαι το σερί των συμμετοχών σταPlayoffsθα σταματήσει στον αριθμό "22".

Τοdepth chart:

PG:Ντεζούντε Μάρεϊ, Λόνι Γουόκερ, Πάτι Μιλς

SG:Ντέρικ Γουάιτ, Μπριν Φορμπς, Μάρκο Μπελινέλι,Κουίντερι Γουέδερσπουν (two way συμβόλαιο)

SF:ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν,ΝτεΜάρι Κάρολ,Κέλντον Τζόνσον,Ντέντρικ Λόσον (exhibit 10 συμβόλαιο), Ντόλτον Χομς (exhibit 10 συμβόλαιο)

PF:Ρούντι Γκέι,Τρέι Λάιλς, Λούκα Σάμανιτς, Τσιμέζιε Μέτου

C:ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Γιάκομπ Περτλ,Ντρου Γιούμπανκς (two wayσυμβόλαιο)

Ποια ομάδα ακολουθεί: Τορόντο Ράπτορς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Φιλαντέλφια 76ερς

Φοίνιξ Σανς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Σακραμέντο Κινγκς

Photo credits: AP Photo/Darren Abate, AP Photo/Chris Szagola

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ