NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Ουάσινγκτον Γουίζαρντς
AP Photo/Alex Brandon AP PHOTO/ALEX BRANDON

Το Sport24.gr ολοκληρώνει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20 με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Ο απολογισμός αυτόςολοκληρώνεται σήμερα με την παρουσίαση των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς,οι οποίοι μετά την απογοητευτική περσινή χρονιά άλλαξαν general manager (Τόμι Σέπαρντ αντί Έρνι Γκράνφελντ), κράτησαν μόνο έξι παίκτες και θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, πάλι όμως γύρω από το δίδυμο Τζον Γουόλ και Μπράντλι Μπιλ.

Διαβάστε παρακάτω το προφίλ των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 32-50

Έμειναν:Σκοτ Μπρουκς (προπονητής), Τζον Γουόλ, Μπράντλι Μπιλ,Τόμας Μπράιαντ,Τρόι Μπράουν, Ιαν Μαϊνμί, Τζόρνταν ΜακΡέι.

Έφυγαν:Τζαμπάρι Πάρκερ (free agent -Χοκς), Τρέβορ Αρίζα (free agent -Κινγκς),Τόμας Σατοράνσκι (free agent -Μπουλς), Τζεφ Γκριν (free agent -Τζαζ),Ντουάιτ Χάουαρντ (ανταλλαγή - Γκρίζλις, έμεινε ελεύθερος και πάει στους Λέικερς ), Μπόμπι Πόρτις (free agent -Νικς),Γουέσλι Τζόνσον (free agent –Παναθηναϊκός),Σαμ Ντέκερ (free agent -Λοκομοτίβ Κουμπάν),Ντέβιν Ρόμπινσον (free agent -Ράπτορς), Τσέισον Ραντλ (free agent),Ταρίκ Φίλιπ (free agent -Τόφας).

Ήρθαν:Ρούι Χατσιμούρα (Draft),Αϊζάια Τόμας(free agent -Νάγκετς), Σι Τζέι Μάιλς (ανταλλαγή -Γκρίζλις), Ντάβις Μπέρτανς (ανταλλαγή -Σπερς), Ις Σμιθ(free agent- Πίστονς), Μο Βάγκνερ (ανταλλαγή -Λέικερς), Άιζακ Μπόνγκα (ανταλλαγή -Λέικερς), Τζεμέριο Τζόουνς (ανταλλαγή -Λέικερς), Αντμιραλ Σκόφιλντ(Draft), Φιλ Μπουθ(free agent - exhibit 10συμβόλαιο), Τζάστιν Ρόμπινσον(free agent), Γκάρισον Μάθιους (free agent - two wayσυμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη:Ρούι Χατσιμούρα

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Ουάσινγκτον Γουίζαρντς
AP Photo/John Locher AP PHOTO/JOHN LOCHER

Μεγαλύτερη απώλεια:Τρέβορ Αρίζα

Τι έκαναν πέρυσι:Την χειρότερη σεζόν της τελευταίας εξαετίας. Έπειτα από πέντε συνεχόμενες χρονιές με θετικό ρεκόρ, οι Γουίζαρντς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στην 11η θέση της ανατολικής περιφέρειας με απολογισμό 32 νίκεςκαι έμειναν φυσικά εκτόςPlayoffs.Η περσινή χρονιά έμοιαζε με ολοκληρωτική καταστροφή για τους "μάγους", αφού απολύτως τίποτα δεν πήγε καλά.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ, το σημαντικότερο μεταγραφικό τους απόκτημα, έπαιξε όλα κι όλα εννέα παιχνίδια λόγω τραυματισμών, ο Τζον Γουόλ υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα τον Φεβρουάριο και οι φήμεςπερί "κακών αποδυτηρίων" έδιναν κι έπαιρναν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο η Ουάσινγκτον έκανε πέντε ανταλλαγές και χρησιμοποίησε συνολικά 25 παίκτες όλη τη σεζόν!

Τι θέλουν να κάνουν φέτος:Το ξεσκαρτάρισμα έγινε και ήταν σαρωτικό, καθώς μόνο έξι παίκτες παρέμειναν απότην περσινή χρονιά. Οι κινήσεις που έγιναν, πάντως, δεν παραπέμπουν σε ομάδα που μοιάζει αποφασισμένη να επιστρέψειάμεσασταPlayoffs,αλλά σε μία που κοιτάζει μακροπρόθεσμα και έχει ως προτεραιότητα να δοκιμάσει νεαρούς παίκτες κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Με τον Γουόλ να χάνει όλη τησεζόνλόγω του σοβαρού τραυματισμούτουκαι το ρόστερ να είναι ουσιαστικά αποδυναμωμένο, η Ουάσινγκτονθα προσπαθήσει να δώσει πρωτίστως χρόνο συμμετοχής στα τελευταία δύο draft-picks1ου γύρου, τον Μπράουν και τον Χατσιμούρα και να τσεκάρει την εξέλιξη του Μπράιαντ, καθώς και των υπόλοιπων νεαρών παικτών που απέκτησε το καλοκαίρι.

Το ιδανικό σενάριο:Ο Χατσιμούρααποδεικνύεται ότι είναιτο λαβράκι τουφετινούDraft,ο Μπράουν εμφανίζεται πολύ βελτιωμένος στην δεύτερη χρονιά του και ο Μπράιαντ συνεχίζει να εξελίσσεταικαι δικαιώνει τους Γουίζαρντς για το συμβόλαιο που του προσέφεραν. Ο Τόμαςβρίσκεικι αυτόςτονπαλιό καλό εαυτό του και βοηθάει τους Γουίζαρντς να πετύχουν αρκετές νίκες παραπάνω από αυτές που υπολόγιζαν.

Το χειρότερο σενάριο:Ο Μπράουν δεν κάνει ποτέ τοstep upπου περιμένουν οι Γουίζαρντς, ο Χατσιμούρα χρειάζεται πολύ χρόνο και ο Μπιλ βλέπει ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική στην ομάδα, αρνείται να υπογράψει την επέκταση συμβολαίου που του προσφέρει η Ουάσινγκτον και οι δύο πλευρές μπαίνουν σε διαδικασία ανταλλαγής. Η ανοικοδόμηση από το μηδέν μοιάζει πλέον με μονόδρομο.

Τοdepth chart:

PG:Ις Σμιθ, Αϊζάια Τόμας, Τζάστιν Ρόμπινσον, Φιλ Μπουθ(exhibit 10συμβόλαιο), Τζον Γουόλ(τραυματίας)

SG:Μπράντλι Μπιλ,Άιζακ Μπόνγκα,Τζόρνταν ΜακΡέι,Γκάρισον Μάθιους (two wayσυμβόλαιο)

SF:Τρόι Μπράουν,Τζεμέριο Τζόουνς, Αντμιραλ Σκόφιλντ, Σι Τζέι Μάιλς(τραυματίας)

PF:Ρούι Χατσιμούρα,Ντάβις Μπέρτανς

C:Τόμας Μπράιαντ,Ιαν Μαϊνμί,Μο Βάγκνερ

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Φιλαντέλφια 76ερς

Φοίνιξ Σανς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Σακραμέντο Κινγκς

Σαν Αντόνιο Σπερς

Τορόντο Ράπτορς

Γιούτα Τζαζ

Photo credits: AP Photo/Alex Brandon

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ