NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σειρά έχει η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει πια και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά έχει σήμερα η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η οποία δεν γύρισε απλά σελίδα αυτό το καλοκαίρι, αλλά ολόκληρο... κεφάλαιο, καθώς έκανε ανταλλαγή τον Ράσελ Γουέστμπρουκ , τον παίκτη-σημαία της ομάδας , αλλά και τον Πολ Τζορτζ , πρώτο σκόρερ της την περασμένη σεζόν και υποψήφιοMVPτης κανονικής περιόδου.

Η σεζόν 2019/20 θα είναι η πρώτη μετά το 2007 χωρίς τον Γουέστμπρουκ για την Θάντερ, η οποία μπαίνει ουσιαστικά για πρώτη φορά σε στάδιο ανοικοδόμησης σε αυτά τα 12 χρόνια που βρίσκεται στην Οκλαχόμα Σίτι, έχοντας αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι έξι μελλοντικάpicks1ου γύρουγια τα Draftsαπό το 2020 έως το 2026!

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ιδού το προφίλ της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ:

Το ρεκόρτης τη σεζόν 2018/19: 49-33

Έμειναν: Μπίλι Ντόνοβαν (προπονητής), Στίβεν Ανταμς, Ντένις Σρέντερ, Άντρε Ρόμπερσον, Τέρανς Φέργκιουσον, Νέρλενς Νοέλ, Αμπντέλ Ναντέρ, Χαμίντου Ντιάλο, Ντιόντε Μπάρτον.

Έφυγαν: Ράσελ Γουέστμπρουκ (ανταλλαγή - Ρόκετς), Πολ Τζορτζ (ανταλλαγή - Κλίπερς), Τζέραμι Γκραντ (ανταλλαγή - Νάγκετς), Μαρκίφ Μόρις (free agent -Πίστονς), Ρέιμοντ Φέλτον (free agent),Τζοάν Έβανς (free agent),Ντάντε Γκράνθαμ (free agent), Πάτρικ Πάτερσον (free agent).

Ήρθαν: Κρις Πολ(ανταλλαγή - Ρόκετς), Ντανίλο Γκαλινάρι(ανταλλαγή - Κλίπερς), Σάι Γκίλγκιους-Αλεξάντερ(ανταλλαγή - Κλίπερς), Ντάριους Μπάζλι (Draft), Μάικ Μουσκάλα (free agent - Λέικερς), Τζάστιν Πάτον (free agent -76ερς), Λαγκέντζ Ντορτ (free agent - two wayσυμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: Σάι Γκίλγκιους-Αλεξάντερ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
AP Photo/Kelvin Kuo AP PHOTO/KELVIN KUO

Μεγαλύτερη απώλεια: Ράσελ Γουέστμπρουκ

Τι έκανε πέρυσι: Οι ελπίδες πρωταθλητισμού αποδείχθηκαν για μία ακόμη χρονιά φρούδες στην Οκλαχόμα Σίτι. Παρότι το καλοκαίρι του 2018 η Θάντερ ανανέωσε τον Τζορτζ, απέκτησε τον Σρέντερ και διατήρησε ανέπαφο τον βασικό κορμό της, η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν δεν κατάφερε κάτι διαφορετικό απ’ ότι τις δύο προηγούμενες σεζόν στη μετά-Ντουράντ εποχή.

ΗOKCσημείωσε για 10η σερί σεζόν 45+ νίκες στην κανονική περίοδο και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των δυτικώνPlayoffs.Το γυαλί έσπασε. Ο Τζορτζ απαίτησε ανταλλαγή, ο Γουέστμπρουκ άρχισε να σκέφτεται για πρώτη φορά να φύγει και η Οκλαχόμα Σίτι αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα.

Τι θέλει να κάνει φέτος: Να επενδύσει στο μέλλον, προσβλέποντας στην καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των πολλώνdraft-picksπου έχει στην κατοχή της. Στην Οκλαχόμα Σίτι τον ξέρουν καλά αυτόν τον δρόμο. Μέσω τουDraftέχτισαν την ομάδα που τους πήγε μέχρι τους Τελικούς το 2012 και το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν από εδώ και πέρα.

Η Θάντερ θα επιμείνει στοtradeτου Κρις Πολ ,θα αναζητήσει μέσω τουDraftτον επόμενοfranchise playerκαι μέχρι τότε θα επιχειρήσει να κερδίσει κάποιον από τους νεαρούς παίκτες που έχει στο τωρινό ρόστερ της, όπως είναι ο Γκίλγκιους-Αλεξάντερ, ο Τέρανς Φέργκιουσον και ο Ντάριους Μπάζλι. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι.

Το ιδανικό σενάριο: Η Οκλαχόμα Σίτι θα βρει τρόπο να ανταλλάξει κατά την διάρκεια της χρονιάς τον Πολ, προκειμένου να ξεφορτωθεί τα 124 εκατομμύρια δολάρια που κουβαλάει στο συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια. Ο Γκίλγκιους-Αλεξάντερ θα αποδειχθεί λαβράκι και όταν φτάσει η ώρα του Draftτου 2020, η Θάντερ θα έχει πολλές πιθανότητες για το Νο. 1.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Κρις Πολ θα εξελιχθεί σε βαρίδι, αφού καμία ομάδα δεν θα θέλει το συμβόλαιό του και θα βγάλει όλη τη χρονιά στην Οκλαχόμα Σίτι. Οι νεαροί παίκτες δεν θα παρουσιάσουν κάποια σημαντική εξέλιξη, η λοταρία δεν θα κάνει τον Μάιο τα κέφια της Θάντερ και τοrebuildingθα πάει πίσω ένα χρόνο.

Τοdepth chart:

PG:Κρις Πολ, Ντένις Σρέντερ

SG:Σάι Γκίλγκιους-Αλεξάντερ,Άντρε Ρόμπερσον, Χαμίντου Ντιάλο, Λαγκέντζ Ντορτ(two wayσυμβόλαιο)

SF:Τέρανς Φέργκιουσον, Ντάριους Μπάζλι, Αμπντέλ Ναντέρ, Ντιόντε Μπάρτον

PF:Ντανίλο Γκαλινάρι, Μάικ Μουσκάλα

C:Στίβεν Ανταμς, Νέρλενς Νοέλ, Τζάστιν Πάτον

Ποια ομάδα ακολουθεί: Ορλάντο Μάτζικ

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Photo credits: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, AP Photo/Kelvin Kuo

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ