NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Γιούτα Τζαζ

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Γιούτα Τζαζ
AP Photo/Eric Christian Smith AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σήμερα είναι η σειρά της Γιούτα Τζαζ.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά παίρνει η ιδιαίτερα φιλόδοξη Γιούτα Τζαζ, η οποία μπήκε πέρυσι για 3η σερί χρονιά σταPlayoffs, ωστόσο αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο έπειτα από διαδοχικές παρουσίες στους δυτικούς ημιτελικούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι, καθώς έφυγαν10παίκτες και αποκτήθηκαν 13!

Διαβάστε παρακάτω το προφίλ της Γιούτα Τζαζ:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 50-32

Έμειναν: Κουίν Σνάιντερ (προπονητής), Ρούντι Γκομπέρ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζο Ινγκλς, Ρόις Ο’Νιλ, Ντάντε Εξουμ, Τζόρτζ Νίανγκ, Τόνι Μπράντλι.

Έφυγαν: Ντέρικ Φέιβορς (ανταλλαγή - Πέλικανς), Ρίκι Ρούμπιο (free agent -Σανς),Τζέι Κράουντερ (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Ραούλ Νέτο (free agent -76ερς),Κάιλ Κόρβερ (ανταλλαγή - Μπακς), Γκρέισον Αλεν (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Εκπε Ούντο (free agent -Μπεϊτζίνγκ Ντακς),Τάμπο Σεφολόσα (free agent), Τάιλερ Κάβανο (free agent -Αλμπα Βερολίνου),Ναζ Μήτρου-Λονγκ (free agent-Πέισερς).

Ήρθαν: Μάικ Κόνλι (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (free agent -Πέισερς), Τζεφ Γκριν (free agent -Γουίζαρντς), Εμάνουελ Μούντιεϊ (free agent -Νικς), Εντ Ντέιβις (free agent -Νετς), Μίγιε Όνι (Draft), Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν (Draft- two wayσυμβόλαιο), Τζαρέλ Μπράντλι (Draft-two wayσυμβόλαιο), Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (free agent -Ολυμπιακός), Γουίλιαμ Χάουαρντ (free agent -Λιμόζ), Στάντον Κιντ (free agent -Νταρουσάφακα), Τρέβον Μπλούιετ (free agent - exhibit 10συμβόλαιο),Τζουάν Μόργκαν (free agent- exhibit 10συμβόλαιο).

Καλύτερη προσθήκη: Μάικ Κόνλι

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Γιούτα Τζαζ
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Μεγαλύτερη απώλεια: Ντέρικ Φέιβορς

Τι έκανεπέρυσι: Ένα βήμα προς τα πίσω. Η Γιούτα άρχισε τη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες, ωστόσο μέχρι τον Ιανουάριο βολόδερνε γύρω στο 50%, πριν κάνει ένα εντυπωσιακό 32-13 μετά την αλλαγή του έτους και ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 50-32. Για κακή της τύχη όμως, ήταν απλά το 5ο καλύτερο ρεκόρ στην Δύση.

Αυτό σήμαινε ότι στον πρώτο γύρο τωνPlayoffsη Τζαζ θα έβρισκε μπροστά της το Χιούστον, από το οποίο αποκλείστηκε εν τέλει στα πέντε παιχνίδια . Εύκολα. Ύστερα από δύο διαδοχικές παρουσίες στον 2ο γύρο των δυτικώνPlayoffsη Γιούτα βγήκε νοκ άουτ πολύ γρήγορα και οGMΝτένις Λίντσι αποφάσισε να πάρει σκούπα...

Τι θέλεινα κάνειφέτος: Η Τζαζ ενισχύθηκε πολύ το καλοκαίρι. Αναβάθμισε τη θέση "1", αντικαθιστώντας τον Ρούμπιο με τον Κόνλι , ενώ με την απόκτηση του Μπογκντάνοβιτς έβαλε άλλον έναν σκόρερ στην πεντάδα της. Συν τοις άλλοις, πρόσθεσε και τους Μούντιεϊ, Γκριν , Ντέιβις στον σχεδόν πλήρως ανακαινισμένο πάγκο της.

Είναι προφανές ότι η Γιούτα θα μπει με άγριες διαθέσεις και πολύ περισσότερο ταλέντο στη νέα σεζόν. Οι κινήσεις του καλοκαιριού λογικά θα την βελτιώσουν πολύ στον επιθετικό τομέα σε σχέση με την περσινή σεζόν (όταν ήταν 15η στοoffensive rating),ενώ παράλληλα διατήρησε ακέραιη την αμυντική της ταυτότητα.

Το ιδανικό σενάριο: Όλα τα κομμάτια του παζλ θα ταιριάξουν γρήγορα, η Τζαζ δεν θα κάνει πάλι το περσινό κακό ξεκίνημα και στο τέλος της κανονικής περιόδου θα δικαιώσει τουςbookmakers,οι οποίοι την θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση τηςNorthwest division.Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ δεν θα σταματήσει εκεί βέβαια. Με τον σούπερ σταρ, πια, Μίτσελ να έχει πολύ περισσότερη βοήθεια, η Γιούτα θα επιστρέψει στους δυτικούς τελικούς για πρώτη φορά μετά το 2007.

Το χειρότερο σενάριο: Ο Κόνλι δεν θα βρει χημεία με τον Μίτσελ, που χρειάζεται τη μπάλα στα χέρια για να κάνει το παιχνίδι του. Ο Μπογκντάνοβιτς δεν θα παίρνει τις μπάλες που είχε συνηθίσει στην Ιντιάνα και η απώλεια του Φέιβορς θα φανεί πολύ περισσότερο απ’ ότι περίμεναν στο Σολτ Λέικ Σίτι, ειδικά στην επίθεση. Το περσινό πισωγύρισμα θα επαναληφθεί και η Τζαζ θα μείνει πάλι στα ίδια.

Το depth chart:

PG: Μάικ Κόνλι, Εμάνουελ Μούντιεϊ, Τζάστιν Ράιτ-Φόρμαν, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος

SG: Ντόνοβαν Μίτσελ, Ντάντε Εξουμ, Μίγιε Όνι, Τρέβον Μπλούιετ(exhibit 10συμβόλαιο)

SF: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ρόις Ο’Νιλ, Στάντον Κιντ, Γουίλιαμ Χάουαρντ, Τζουάν Μόργκαν (exhibit 10συμβόλαιο)

PF: Τζο Ινγκλς, Τζεφ Γκριν, Τζόρτζ Νίανγκ, Τζαρέλ Μπράντλι (two wayσυμβόλαιο)

C: Ρούντι Γκομπέρ, Εντ Ντέιβις, Τόνι Μπράντλι

Ποια ομάδα ακολουθεί: Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Φιλαντέλφια 76ερς

Φοίνιξ Σανς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Σακραμέντο Κινγκς

Σαν Αντόνιο Σπερς

Τορόντο Ράπτορς

Photo credits: AP Photo/Eric Christian Smith

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ