NBA

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Φοίνιξ Σανς

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Φοίνιξ Σανς
AP Photo/Ross D. Franklin AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Το Sport24.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ και των καλοκαιρινών πεπραγμένων τους ενόψει της σεζόν 2019/20. Σήμερα είναι η σειρά των Φοίνιξ Σανς.

Με τον θόρυβο της Free Agency να έχει κοπάσει και τις περισσότερες κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί, το Sport24.grκάνει τον πρώτο απολογισμό της off season για τις 30 ομάδες του ΝΒΑ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Οι ομάδες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά και με βάση το αμερικανικό αλφάβητο. Σειρά έχουν σήμερα οι Φοίνιξ Σανς, οι οποίοι συμπλήρωσαν εννέα χρόνια χωρίςPlayoffsκαι θέλουν να βάλουν σύντομα ένα τέλος στην καθοδική πορεία τους, καθώς την τελευταία τετραετία μετρούν συνολικά 87 νίκες και 240 ήττες στην κανονική περίοδο, ποσοστό... επιτυχίας 26,6%.

Διαβάστε παρακάτω το προφίλ των Φοίνιξ Σανς:

Το ρεκόρ τους τη σεζόν 2018/19: 19-63

Έμειναν: Ντέβιν Μπούκερ, Ντιάντρε Έιτον, Κέλι Ούμπρε, Μικάλ Μπρίτζες, Ελι Οκόμπο, Τάιλερ Τζόνσον.

Έφυγαν: Τι Τζέι Γουόρεν(ανταλλαγή - Πέισερς), Τζαμάλ Κρόφορντ(free agent), Τζος Τζάκσον(ανταλλαγή - Γκρίζλις), Ρισόν Χολμς(free agent -Κινγκς), Ντράγκαν Μπέντερ(free agent -Μπακς), Τρόι Ντάνιελς(free agent -Λέικερς), Ντι Άντονι Μέλτον (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Ρέιμοντ Σπόλντινγκ(free agent -Χοκς), Τζίμερ Φριντέτ(free agent -Παναθηναϊκός), Τζορτζ Κινγκ(free agent –Τρέντο).

Ήρθαν: Ρίκι Ρούμπιο(free agent -Τζαζ), Ντάριο Σάριτς (ανταλλαγή - Τίμπεργουλβς), Φρανκ Καμίνσκι(free agent -Χόρνετς), Αρον Μπέινς (ανταλλαγή - Σέλτικς), Τσέικ Ντιάλο(free agent -Πέλικανς), Κάμερον Τζόνσον (Draft), Τζεβόν Κάρτερ (ανταλλαγή - Γκρίζλις), Ταρίκ Όουενς(free agent), Τζάρεντ Χάρπερ(free agent -two wayσυμβόλαιο), Ντέιβιντ Κράμερ(free agent -Ουλμ -exhibit 10συμβόλαιο), Τάι Τζερόμ (Draft), Τζέιλεν Λεκ(free agent).

Καλύτερη προσθήκη: Ρίκι Ρούμπιο

30 ομάδες σε 30 ημέρες: Φοίνιξ Σανς
(AP PHOTO/MARY ALTAFFER)

Μεγαλύτερη απώλεια: Τι Τζέι Γουόρεν

Τι έκαναν πέρυσι: Άλλη μία καταστροφική χρονιά. Για την ακρίβεια, την δεύτερη χειρότερη στην 52χρονη ιστορία τους, καθώς η τελευταία φορά που πέτυχαν λιγότερες νίκες στην κανονική περίοδο ήταν όταν εισήλθαν στο ΝΒΑ, το 1968. Όχι κι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσει την προπονητική καριέρα του στο ΝΒΑ ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ, ο οποίος έχασε την θέση του έπειτα από μόλις μία σεζόν στην ομάδα.

Ο Ντιάντρε Έιτον, το πρώτο Νο. 1 που επέλεξε ποτέ το Φοίνιξ στοDraft,τελείωσε την χρονιά με καλά νούμερα, όχι όμως και με μεγάλη επίδραση στην ομάδα, όπως και ο Ντέβιν Μπούκερ, που έχασε μάλιστα και 28 αγώνες λόγω τραυματισμών, στην πρώτη χρονιά μετά την υπογραφή της 5ετούς επέκτασης του συμβολαίου του. Οι Σανς έμειναν εκτόςPlayoffsγια 9η σερί χρονιά και μάλιστα από τις 23 Φεβρουαρίου.

Τι θέλουν να κάνουν φέτος: Με νέο προπονητή ( τον Μόντι Γουίλιαμς ) και κατά 66% ανανεωμένο ρόστερ θα εμφανιστούν τη νέα σεζόν οι Σανς, οι οποίοι αποφάσισαν να πλαισιώσουν τους Μπούκερ, Έιτον με 3-4 "έτοιμους" παίκτες ( Ρούμπιο , Σάριτς , Καμίνσκι, Μπέινς ) και να επενδύσουν στον Ούμπρε , μπας και δουν επιτέλους κάποια αποτελέσματα.

Το ρόστερ των Σανς σίγουρα δεν είναι γιαPlayoffs,εντούτοις με τον Ρούμπιο στο "1" θα παίξουν σίγουρα πιο κοντρολαρισμένα και έξυπνα στην επίθεση σε σχέση με πέρυσι. Η βελτίωση της ομάδας, τόσο σε εικόνα, όσο και σε ρεκόρ, αποτελεί μονόδρομο για τους φετινούς Σανς.

Το ιδανικό σενάριο: Ο Ρούμπιο βοηθάει πολύ με την παρουσία του τον Μπούκερ, ο Έιτον εμφανίζεται βελτιωμένος στην άμυνα και οι Σανς προσαρμόζονται πολύ καλύτερα στην φιλοσοφία του Μόντι Γουίλιαμς. Οι "ήλιοι" σημειώνουν 20 νίκες παραπάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά στην κανονική περίοδο και παρότι δεν πλησιάζουν ταPlayoffs,αφήνουν ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Το χειρότερο σενάριο: Οι σαρωτικές αλλαγές δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Ο Μπούκερ αδυνατεί πάλι να μείνει υγιής όλη τη χρονιά, ο Έιτον εξακολουθεί να έχει μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα, ο Ούμπρε δεν "βγάζει" τα λεφτά που του έδωσε το Φοίνιξ αυτό το καλοκαίρι και οι νεοφερμένοι δεν κάνουν την διαφορά. Οι Σανς συμπληρώνουν 10 χρόνια εκτόςPlayoffsκαι δεν αγγίζουν καν τις 30 νίκες.

Τοdepth chart:

PG:Ρίκι Ρούμπιο,Ελι Οκόμπο,Τάι Τζερόμ, Τζεβόν Κάρτερ,ΤζέιλενΛεκ, Τζάρεντ Χάρπερ

SG:Ντέβιν Μπούκερ, Τάιλερ Τζόνσοn,ΝτέιβιντΚράμερ

SF:Κέλι Ούμπρε,Μικάλ Μπρίτζες,Κάμερον Τζόνσον

PF:Ντάριο Σάριτς, Φρανκ Καμίνσκι, Τσέικ Ντιάλο, Ταρίκ Όουενς

C:Ντιάντρε Έιτον,Αρον Μπέινς

Ποια ομάδα ακολουθεί: Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Διαβάστε ακόμα:

Ατλάντα Χοκς

Μπόστον Σέλτικς

Μπρούκλιν Νετς

Σάρλοτ Χόρνετς

Σικάγο Μπουλς

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ντάλας Μάβερικς

Ντένβερ Νάγκετς

Ντιτρόιτ Πίστονς

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Χιούστον Ρόκετς

Ιντιάνα Πέισερς

Λ.Α Κλίπερς

Λ.Α Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις

Μαϊάμι Χιτ

Μιλγουόκι Μπακς

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Νιου Γιορκ Νικς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Ορλάντο Μάτζικ

Φιλαντέλφια 76ερς

Photo credits: AP Photo/Ross D. Franklin, AP Photo/Mary Altaffer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ