NBA

2020 ΝΒΑ All-Star Game: Νίκη της Team LeBron στο καλύτερο ματς όλων των εποχών

Kawhi Leonard of the Los Angeles Clippers blocks a shot of Giannis Antetokounmpo of the Milwaukee Bucks during the second half of the NBA All-Star basketball game Sunday, Feb. 16, 2020, in Chicago. (AP Photo/Nam Huh)
Kawhi Leonard of the Los Angeles Clippers blocks a shot of Giannis Antetokounmpo of the Milwaukee Bucks during the second half of the NBA All-Star basketball game Sunday, Feb. 16, 2020, in Chicago. (AP Photo/Nam Huh) AP

Στο κορυφαίο All-Star Game όλων των εποχών, η Team LeBron επικράτησε στις λεπτομέρειες της Team Giannis (157-155) σε ένα ματς με τρομερό ανταγωνισμό, πολλή γκρίνια και σασπένς μέχρι το φινάλε (VIDEO).

Το 2020 ΝΒΑ All-Star Game , ήταν πραγματικά υπέροχο. Το Σικάγο άνοιξε την αγκαλιά του, οι αστέρες και οι ήρωες της Πόλης των Ανέμων υποδέχθηκαν τους κορυφαίους του παγκόσμιου μπάσκετ και το United Center φιλοξένησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/2) τον εντυπωσιακότερο αγώνα στην ιστορία της Λίγκας.

Με τις τιμές στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ να διαδέχονται η μία την άλλη, με το νέο format της αναμέτρησης να ενθουσιάζει κοινό και παίκτες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πιέζει τους συμπαίκτες του και με θρύλους όπως ο Μπιλ Ράσελ, ο Τζούλιους Έρβινγκ, ο Ντόμινικ Γουίλκινς, ο Γκάρι Πέιτον, ο Σκότι Πίπεν και πολλούς ακόμη να αποθεώνονται, το All-Star Game του 2020 θα μείνει στην ιστορία ως ένα υπέροχο event με χαμόγελα, με συγκίνηση, με ανάμεικτα συναισθήματα και με έναν αγώνα που δεν θύμιζε σε τίποτα ματς επίδειξης.

Και ειδικές καταστάσεις είδαμε και στρατηγική είδαμε και άμυνες είδαμε και ισοπαλία στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε και γκρίνια για τους διαιτητές είδαμε και σασπένς μέχρι το φινάλε είδαμε. Το νέο format που εμπνεύσθηκαν οι άνθρωποι της Λίγκας λειτούργησε άψογα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πίεσε τους συμπαίκτες του, όμως η Team Giannis λύγισε στις λεπτομέρειες με τον Άντονι Ντέιβις να πετυχαίνει τη βολή για το 157-155 που έκρινε την αναμέτρηση.

Η ομάδα του Greek Freak μπήκε με προβάδισμα εννέα πόντων (133-124) στην τέταρτη περίοδο και χρειαζόταν 24 ακόμη για να πάρει τη νίκη, είχε όμως σημαντικό πρόβλημα στο κομμάτι της εκτέλεσης (ο Αντετοκούνμπο δεν σκόραρε στο φινάλε), έχασε γρήγορα το μομέντουμ χάρη στη μαχητικότητα του Ράσελ Γουέστμπρουκ, πέτυχε μόλις 22 πόντους και είδε τους αντιπάλους της να βάζουν 33 για να κλειδώσουν το παιχνίδι -δυστυχώς- με βολή και όχι με σουτ που θα έβαζε φωτιά στο United Center.

Για να καταλάβει κάποιος τι έγινε στην τέταρτη περίοδο, αρκούν μερικοί αριθμοί: 14 φάουλ στις τρεις πρώτες, 21 στην τέταρτη. 13 βολές στις τρεις πρώτες, 26 στην τέταρτη. 56% ποσοστο ευστοχίας στις τρεις πρώτες, 36% στην τέταρτη.

Και του χρόνου...

Δείτε εδώ τον συγκινητικό λόγο του Μάτζικ Τζόνσον για τον Κόμπι Μπράιαντ

Απολαύστε το συγκλονιστικό tribute της Τζένιφερ Χάντσον στον Μπλακ Μάμπα

Η αμφιλεγόμενη ερμηνεία της Chaka Khan στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ

ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η Team LeBron με τον Κουάι Λέοναρντ να βάζει το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο πήρε δια περιπάτου την πρώτη περίοδο (53-41), η δεύτερη ανήκε όμως ολοκληρωτικά στην Team Giannis με τον Αντετοκούνμπο να δίνει το σύνθημα όσο βρισκόταν στο παρκέ και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του όσο βρισκόταν στον πάγκο. Ένα μακρινό τρίποντο του Τρέι Γιανγκ έκλεισε το πρώτο μέρος στο 92-83 υπέρ της ομάδας του Greek Freak, η οποία δεν σούταρε καλά (7/24 τρίποντα, 26.1%), έπαιζε όμως άμυνα, πάλεψε στο επιθετικό ριμπάουντ και έπαιρνε σπουδαίες βοήθειες και στις δύο άκρες του παρκέ από τον Γκομπέρ που ήταν ανταγωνιστικός κι αποφασισμένος για τη νίκη.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ πιο ανταγωνιστικό μπάσκετ, με την Team LeBron να παλεύει για να μαζέψει τη διαφορά και την Team Giannis να την κρατάει κοντά στους δέκα, στο συνολικό σκορ. Με το σκορ στο 40-39 υπέρ της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς ο Νικ Νερς κάλεσε timeout, για να κάνουν οι παίκτες του λάθος, να βάλει βολή για το 41-39 ο Γουέστμπρουκ και να καρφώσει ο Γκομπέρ για την ισοπαλία (41-41) στα 2.2". Ο Γουέστμπρουκ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και η Team Giannis μπήκε στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο πρώτος στους 157 θα έπαιρνε τη νίκη, ο Γουέστμπρουκ μπήκε με τρομερή φόρα και μείωσε γρήγορα στους τέσσερις (137-133), ο Γιάννης έκοβε όποιον Λέικερ έβρισκε μπροστά του, ο ΛεΜπρόν γκρίνιαζε στους διαιτητές και το ματς έμοιαζε κυριολεκτικά με επίσημο αγώνα! Τα πολλά φάουλ οδήγησαν σε πολλές βολές, σε ακόμη περισσότερα παράπονα, ακόμη και challenge είδαμε με το σκορ στο 152-152, όταν οι διαιτητές έδωσαν φάουλ υπέρ του Εμπίντ που τελικά μετατράπηκε σε τζάμπολ!

Λίγο αργότερα challenge έκανε η ομάδα του Γιάννη, για να αποδειχθεί κανονικό το μπλοκ του στον ΛεΜπρόν Τζέιμς με το σκορ στο 153-154. Ο Εμπίντ με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (155-156) και κράτησε την παρέα του Greek Freak ζωντανή, όμως ο Άντονι Ντέιβις κέρδισε στη συνέχεια φάουλ, έβαλε τη δεύτερη βολή κι έδωσε στην ομάδα του τη νίκη.

MVP αναδείχθηκε ο Κουάι Λέοναρντ που πήρε το πρώτο βραβείο με το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ. Ο σούπερσταρ των Λος Άντζελες Κλίπερς σκόραρε 30 πόντους από 3/4 δίποντα και 8/14 τρίποντα, μάζεψε επτά ριμπάουντ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και έκλεψε δύο μπάλες, ήταν καταπληκτικός στο πρώτο μέρος και άξια ξεχώρισε από τους συμπαίκτες του.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 41-53, 92-83, 133-124, 155-157

TEAM GIANNIS (Νερς): Αντετοκούνμπο 25 (12/21 σουτ, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ), Σιάκαμ 15 (6 ριμπάουντ), Εμπίντ 22 (8/11 δίποντα, 6/8 βολές, 10 ριμπάουντ), Γουόκερ 23 (5/11 τρίποντα), Γιανγκ 10 (2 τρίποντα, 10 ασίστ), Αντεμπάγιο 8, Μπάτλερ 4, Μίντλετον 5 (1), Ίνγκραμ 2, Γκομπέρ 21 (10/11 δίποντα, 11 ριμπάουντ), Λόουρι 13 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μίτσελ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

TEAM LEBRON (Βόγκελ): Ντέιβις 19 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 μπλοκ), Τζέιμς 23 (2/10 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Λέοναρντ 30 (8/14 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Χάρντεν 11 (3), Ντόντσιτς 8 (2), Σαμπόνις 2, Τέιτουμ 6, Γιόκιτς 5 (1), Πολ 23 (7/11 τρίποντα, 6 ασίστ), Γουέστμπρουκ 6, Σίμονς 17 (8/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπούκερ 6

2020 ΝΒΑ All-Star Game: Νίκη της Team LeBron στο καλύτερο ματς όλων των εποχών

Δείτε το απίθανο intro με τους ήρωες του Σικάγο

Μη χάσετε το άστοχο κάρφωμα του Γιάννη που παραλίγο να σπάσει τη στεφάνη

Ο χορός του Αντετοκούνμπο με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ