ΤΟΥΡΚΙΑ

Υπέγραψε το Νο1 του ντραφτ του WNBA η Φενέρμπαχτσε!

San Antonio Stars' Kelsey Plum in action against the Seattle Storm in a WNBA basketball game Sunday, June 18, 2017, in Seattle. (AP Photo/Elaine Thompson)
AP Photo/Elaine Thompson AP

Σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η γυναικεία ομάδα της Φενέρμπαχτσε, η οποία συμφώνησε με το Νο1 του φετινού ντραφτ - και 1η σκόρερ στην ιστορία του γυναικείου NCAA - Κέλσι Πλαμ!

Το χρήμα ρέει άφθονο στο μπάσκετ της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Όπου υπάρχει χρήμα λοιπόν, υπάρχουν και γνωστοί παίκτες και παίκτριες. Η Φενέρμπαχτσε λοιπόν φρόντισε τώρα να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα!

Σύμφωνα λοιπόν με τους Τούρκους, η Φενέρμπαχτσε συμφώνησε με την Κέλσι Πλαμ (23 χρονών, 1.73 μέτρα, πλέι-μέικερ). Τι εστί όμως Κέλσι Πλαμ; Ήταν το Νο1 του φετινού ντραφτ του WNBA, η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του γυναικείου Κολεγιακού μπάσκετ, ενώ στο παιχνίδι που αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στην ιστορία του Κολεγιακού μπάσκετ είχε σημειώσει 57 πόντους ! Στην rookie χρονιά της πάντως δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, έχοντας μέχρι στιγμής 4.1 πόντους και 1.6 ασίστ μέσο όρο με την φανέλα των San Antonio Stars.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στην πραγματικότητα η "καλή" μεταγραφή - και ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακή - της Φενέρμπαχτσε είναι άλλη: Αυτή της Χόνκουελ Τζόουνς (23 χρονών, 1.98 μέτρα, σέντερ), επιλογή στο Νο6 του ντραφτ του 2016, η οποία φέτος έχει μέχρι στιγμής 15.1 πόντους, 12.2 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα μέσο όρο στο WNBA με την φανέλα των Connecticu Suns, ούσα υποψήφια μέχρι και για το βραβείο της MVP! Απλώς, όπως είναι λογικό, η απόκτηση της Πλαμ φαίνεται να έκανε μεγαλύτερη εντύπωση λόγω της ιστορίας της νεαρής γκαρντ.

Αξίζει να αναφερθεί βέβαια ακόμα ότι ως σύλλογος η Φενέρμπαχτσε θα έχει ένα σπάνιο προνόμιο, αφού θα μπορεί να υποστηρίξει ότι οι φίλοι της ομάδας θα έχουν δει να φοράει την φανέλα της ομάδας τους ένας παίκτης που κάποτε βρέθηκε στο Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ (Άντονι Μπένετ), αλλά και μία παίκτρια που βρέθηκε στην ίδια θέση σε επίπεδο WNBA (Πλαμ).

AP Photo/Elaine Thompson

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ