ΤΟΥΡΚΙΑ

Τίτλοι τέλους για το "Αμπντί Ιπεκτσί"

Τίτλοι τέλους για το "Αμπντί Ιπεκτσί"

Ο 4ος αγώνας των ημιτελικών της Τουρκικής λίγκας ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Μπεσίκτας ήταν το τελευταίο παιχνίδι που διεξήχθη στο ιστορικό "Αμπντί Ιπεκτσί", το οποίο και θα γκρεμιστεί σε λίγες εβδομάδες.

Ο 4ος αγώνας της ημιτελικής σειράς του Τουρκικού Πρωταθλήματος ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Μπεσίκτας σημαδεύτηκε από τη νίκη της δεύτερης με 65-91, που οδήγησε στην πρόκρισή της στους τελικούς . Ίσως όμως πιο σημαντικό και από το αποτέλεσμα να ήταν το γεγονός ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος που διεξήχθη στο θρυλικό "Αμπντι Ιπεκτσί"!

Με την Αναντολού Εφές - που χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο - να έχει πλέον αποκλειστεί από την συνέχεια του πρωταθλήματος, αυτό σημαίνει ότι δεν θα παιχτούν άλλοι αγώνες φέτος στο γήπεδο. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία σεζόν που το "Αμπντι Ιπεκτσί" ήταν διαθέσιμο, αφού, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, το καλοκαίρι το γήπεδο θα γκρεμιστεί , προκειμένου στην θέση του θα δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο!

Το 12.500 θέσεων "Αμπντί Ιπεκτσί" φιλοξενούσε αγώνες μπάσκετ από το 1989, ενώ ήταν το γήπεδο στο οποίο διεξήχθη το Final Four της EuroLeague το 1992, που ολοκληρώθηκε με την Παρτιζαν να κερδίζει στον τελικό τη Μπανταλόνα με buzzer-beater του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Την φετινή σεζόν αποτέλεσε την έδρα της Αναντολού Εφές και της Γαλατάσαραϊ, που καλούνται πλέον να βρουν νέο γήπεδο για να τους φιλοξενήσει.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ