ΤΟΥΡΚΙΑ

Παλικαρίσια νίκη της Γαλατασαράι, επί της Φενέρμπαχτσε

Παλικαρίσια νίκη της Γαλατασαράι, επί της Φενέρμπαχτσε

Ξεκίνησε χωρίς τον Αρσλάν, στην πορεία έχασε τους Πότσιους και Μίτσοφ και παρ' όλα αυτά, η Γαλατασαράι επικράτησε της Φενέρμπαχτσε 70-69, στο δεύτερο ματς της προημιτελικής σειράς. Μοιραίος του αγώνα (δυο φορές) ο Γκάουντλακ (videos).

Δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών, η Γαλατασαράι ήταν παλικάρι στο δεύτερο ματς της προημιτελικής σειράς με τη Φενέρμπαχτσε, που κρίθηκε στην παράταση (70-69). Ο Μπογκντάν Μπογκντάνοβιτς σκόραρε πέντε διαδοχικούς πόντους, έως το 65-67 στο 36.25''. Ο Ερτσέγκ πήγε δυο φορές στη γραμμή των βολών (68-67, 37.42''), οι Ζήσης, Κάρτερ, Γκάουντλακ και Γκιουλέρ δεν βρήκαν στόχο. Το αυτό έγινε και με τον Μπιέλιτσα στο 1' για τη λήξη της εξτρά περιόδου. Στα 30'' ο Κάρτερ απέτυχε να αφήσει την μπάλα στο καλάθι, με τον Έρτσεγκ να στέλνει τον Πρέλντζιτς στις βολές. Ευστόχησε και στις 2 (68-69), με τον Γκιουλέρ να φτάνει τους 20 πόντους, όπως υπέγραφε το 70-69. Έμεναν 5'' και ο "Ζοτς" κάλεσε τάιμ άουτ, ο Γκάουντλακ δεν σκόραρε από τα 6.75 και η Γαλατά έκανε το 1-1.

Τι προηγήθηκε; Η γηπεδούχος ομάδα στο ημίχρονο ήταν στο +2 (32-30) και στο 30ο λεπτό, στο +7 (51-44), για να βρεθεί στο 63-63 (δια χειρός Μπιέλιτσα), ενώ έμεναν 39'' για τη λήξη. Προηγήθηκε άστοχο τρίποντο του Ερτσεγκ και ριμπάουντ του Μπιέλιτσα. Ακολούθησαν άστοχα σουτ του (18χρονου ρούκι που δεν είχε δοκιμάσει άλλη προσπάθεια) Νικολόφ, η τάπα του Γιανγκ στον Ζόριτς και άστοχο τρίποντο του Γκάουντλακ, στην εκπνοή. Και έτσι... οι ομάδες χρειάστηκαν την παράταση.

Για τους γηπεδούχους, ο Κάρτερ τελείωσε με 17π. και 5/10 σουτ, ο Γκιουλέρ με 20 (σε 42.09'' συμμετοχής, γιατί δεν ήταν υγιής κάποιος άλλος), ενώ διψήφιος ήταν και ο Γιανγκ (15π., 7 ριμπ.). Για τη Φενέρ, ο Μπιέλιτσα τελείωσε με νταμπλ νταμπλ (12π., 12 ριμπ.), ομοίως και ο Μπογκντάνοβιτς (13π., 10 ριμπ.) και άλλος διψήφιος δεν υπήρχε.

Το ρόστερ που... κόπηκε στη μέση

Το ματς ξεκίνησε με τον Αρσλάν νοκ άουτ και με airball του Μαρτίνας Πότσιους, ο οποίος στη συνέχεια έπαθε διάστρεμμα. Το πρώτο ημίχρονο, "έκλεισε" με τη Γαλατά να είναι στο +2 και... στο μείον δυο σε παίκτες. Βλέπετε, ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ "γύρισε" το πόδι, στην τελευταία κατοχή του πρώτου μισού . Φυσικά, δεν επέστρεψε.

Μια στιγμή, δεν τελειώσαμε εδώ. Στα 37'' για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, οι Γκιουλέρ και Ζήσης... συγκρούστηκαν (για την ακρίβεια, τα κεφάλια τους), έπεσαν και οι δυο στο παρκέ, ο Έλληνας σηκώθηκε αμέσως σώος και αβλαβής, ενώ ο Τούρκος χρειάστηκε επτά ράμματα και έναν επίδεσμο που θα τον λέγατε και λίγο μεγάλο. Με την επιστροφή του τραυματία, ο Ζήσης τον πλησίασε για να ρωτήσει αν είναι καλά.

Παλικαρίσια νίκη της Γαλατασαράι, επί της Φενέρμπαχτσε

Για το τέλος, αφήσαμε την τάπα του Γιανγκ, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και τη... μετωπική του Ερντέν με τον Μαχμούτογλου

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ